18MEI2018  FORTUNA SITTARD VERBINDT: DE WEEK VAN HET GELD

Onder de naam Fortuna Sittard Verbindt organiseert onze club een groot aantal maatschappelijke activiteiten. Alweer een flink aantal weken geleden (je zou het bijna vergeten te midden van het sportieve ‘promotiegeweld’…) werd de Week van het Geld georganiseerd in het stadion van Fortuna Sittard. In deze week werden met name activiteiten georganiseerd met als doelstelling om jeugdigen beter en verantwoorder om te laten gaan met geld. Belangrijk genoeg dus om alsnog over te berichten.

De Week van het Geld
De Week van het Geld vond dit keer plaats van 12 tot en met 16 maart. 32 Basisscholen in Sittard-Geleen werden uitgenodigd door de Krediet Bank Limburg (KBL), in totaal waren zo’n 600 leerlingen van de partij. Op maandag 12 maart 2018 werd de Week van het Geld afgetrapt met het zogenaamde Young Cash Festival in het Fortuna Sittard Stadion. Jeugdigen uit groep 7 en 8 van de basisscholen in Sittard-Geleen waren, samen met hun ouders, uitgenodigd voor dit festival. In het programma zaten onder meer een muzikale act en een quiz rondom het thema geld, waarbij Fortuna Sittard zorgde voor een leuke prijs in de vorm van een gesigneerde wedstrijdbal.

Aansluitend aan het festival bezochten zo’n 150 kinderen op uitnodiging van de organisatie de wedstrijd van Fortuna Sittard tegen De Graafschap. De ouders en overige begeleiders konden tegen een gereduceerd tarief de wedstrijd bijwonen.

Workshops
Van dinsdag 13 tot en met vrijdag 16 maart werden elke dag steeds twee workshops gehouden in de ochtenduren. De workshop “Leren omgaan met geld’ werd door KBL verzorgd en de workshop “Bewegen & gezonde voeding” door het CIOS. Uiteraard kwam ook het provinciaal initiatief JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) als onderwerp aan bod. Gastheer Fortuna Sittard verzorgde aan het einde van de activiteit steeds een gezonde lunch voor de deelnemers.

De reacties van de organisatie alsook van de leerlingen en scholen waren zeer positief, de Week van Geld werd door iedereen als zeer geslaagd omschreven. De organisatie gaf aan ook komend schooljaar de Week van het Geld weer te willen organiseren in het stadion. Fortuna Sittard heeft inmiddels haar medewerking in het kader van haar maatschappelijke betrokkenheid opnieuw toegezegd.

@FORTUNASITTARD
  • ‘Fortuna Sittard bijna veilig na zege op NAC Breda.’ Nog eens nagenieten? Het wedstrijdverslag is nu te lezen! 👇🏼…
    21-apr-2019
  • 📽 De man van beide treffers, Mark Diemers, nam na afloop plaats voor de camera. Bekijk het hele interview nu ➡️…
    21-apr-2019
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
WO 24
04
FC Utrecht - Fortuna Sittard
ZO 12
05
FC Groningen - Fortuna Sittard
WO 15
05
Fortuna Sittard - Feyenoord
         
         
         
         
         
STAND EREDIVISIE
11. VVV-Venlo 31 37
12. ADO Den Haag 30 36
13. PEC Zwolle 31 35
14. Fortuna Sittard 31 34
15. FC Emmen 31 32
16. Excelsior 31 27
17. De Graafschap 31 26
18. NAC Breda 31 22
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS