18MEI2018  FORTUNA SITTARD VERBINDT: DE WEEK VAN HET GELD

Onder de naam Fortuna Sittard Verbindt organiseert onze club een groot aantal maatschappelijke activiteiten. Alweer een flink aantal weken geleden (je zou het bijna vergeten te midden van het sportieve ‘promotiegeweld’…) werd de Week van het Geld georganiseerd in het stadion van Fortuna Sittard. In deze week werden met name activiteiten georganiseerd met als doelstelling om jeugdigen beter en verantwoorder om te laten gaan met geld. Belangrijk genoeg dus om alsnog over te berichten.

De Week van het Geld
De Week van het Geld vond dit keer plaats van 12 tot en met 16 maart. 32 Basisscholen in Sittard-Geleen werden uitgenodigd door de Krediet Bank Limburg (KBL), in totaal waren zo’n 600 leerlingen van de partij. Op maandag 12 maart 2018 werd de Week van het Geld afgetrapt met het zogenaamde Young Cash Festival in het Fortuna Sittard Stadion. Jeugdigen uit groep 7 en 8 van de basisscholen in Sittard-Geleen waren, samen met hun ouders, uitgenodigd voor dit festival. In het programma zaten onder meer een muzikale act en een quiz rondom het thema geld, waarbij Fortuna Sittard zorgde voor een leuke prijs in de vorm van een gesigneerde wedstrijdbal.

Aansluitend aan het festival bezochten zo’n 150 kinderen op uitnodiging van de organisatie de wedstrijd van Fortuna Sittard tegen De Graafschap. De ouders en overige begeleiders konden tegen een gereduceerd tarief de wedstrijd bijwonen.

Workshops
Van dinsdag 13 tot en met vrijdag 16 maart werden elke dag steeds twee workshops gehouden in de ochtenduren. De workshop “Leren omgaan met geld’ werd door KBL verzorgd en de workshop “Bewegen & gezonde voeding” door het CIOS. Uiteraard kwam ook het provinciaal initiatief JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) als onderwerp aan bod. Gastheer Fortuna Sittard verzorgde aan het einde van de activiteit steeds een gezonde lunch voor de deelnemers.

De reacties van de organisatie alsook van de leerlingen en scholen waren zeer positief, de Week van Geld werd door iedereen als zeer geslaagd omschreven. De organisatie gaf aan ook komend schooljaar de Week van het Geld weer te willen organiseren in het stadion. Fortuna Sittard heeft inmiddels haar medewerking in het kader van haar maatschappelijke betrokkenheid opnieuw toegezegd.

@FORTUNASITTARD
  • 📆 Zaterdag 23 februari staat er weer een belangrijke wedstrijd op het programma thuis tegen SC Heerenveen. 💪 De j…
    18-feb-2019
  • EINDSTAND | Jong Fortuna Sittard gaat met 6-0 onderuit tegen een sterk FC Emmen. De wedstrijd werd uitgespeeld met…
    18-feb-2019
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZA 23
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
ZO 03
03
AZ - Fortuna Sittard
ZO 10
03
Ajax - Fortuna Sittard
VR 15
03
Fortuna Sittard - FC Emmen
ZA 30
03
Willem II - Fortuna Sittard
WO 03
04
Fortuna Sittard - ADO Den Haag
ZO 07
04
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
ZA 13
04
Fortuna Sittard - VVV-Venlo
STAND EREDIVISIE
9. FC Groningen 22 27
10. ADO Den Haag 22 27
11. Fortuna Sittard 22 26
12. Willem II 22 25
13. PEC Zwolle 22 25
14. Excelsior 22 25
15. sc Heerenveen 22 24
16. FC Emmen 22 24
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS