18MEI2018  FORTUNA SITTARD VERBINDT: DE WEEK VAN HET GELD

Onder de naam Fortuna Sittard Verbindt organiseert onze club een groot aantal maatschappelijke activiteiten. Alweer een flink aantal weken geleden (je zou het bijna vergeten te midden van het sportieve ‘promotiegeweld’…) werd de Week van het Geld georganiseerd in het stadion van Fortuna Sittard. In deze week werden met name activiteiten georganiseerd met als doelstelling om jeugdigen beter en verantwoorder om te laten gaan met geld. Belangrijk genoeg dus om alsnog over te berichten.

De Week van het Geld
De Week van het Geld vond dit keer plaats van 12 tot en met 16 maart. 32 Basisscholen in Sittard-Geleen werden uitgenodigd door de Krediet Bank Limburg (KBL), in totaal waren zo’n 600 leerlingen van de partij. Op maandag 12 maart 2018 werd de Week van het Geld afgetrapt met het zogenaamde Young Cash Festival in het Fortuna Sittard Stadion. Jeugdigen uit groep 7 en 8 van de basisscholen in Sittard-Geleen waren, samen met hun ouders, uitgenodigd voor dit festival. In het programma zaten onder meer een muzikale act en een quiz rondom het thema geld, waarbij Fortuna Sittard zorgde voor een leuke prijs in de vorm van een gesigneerde wedstrijdbal.

Aansluitend aan het festival bezochten zo’n 150 kinderen op uitnodiging van de organisatie de wedstrijd van Fortuna Sittard tegen De Graafschap. De ouders en overige begeleiders konden tegen een gereduceerd tarief de wedstrijd bijwonen.

Workshops
Van dinsdag 13 tot en met vrijdag 16 maart werden elke dag steeds twee workshops gehouden in de ochtenduren. De workshop “Leren omgaan met geld’ werd door KBL verzorgd en de workshop “Bewegen & gezonde voeding” door het CIOS. Uiteraard kwam ook het provinciaal initiatief JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) als onderwerp aan bod. Gastheer Fortuna Sittard verzorgde aan het einde van de activiteit steeds een gezonde lunch voor de deelnemers.

De reacties van de organisatie alsook van de leerlingen en scholen waren zeer positief, de Week van Geld werd door iedereen als zeer geslaagd omschreven. De organisatie gaf aan ook komend schooljaar de Week van het Geld weer te willen organiseren in het stadion. Fortuna Sittard heeft inmiddels haar medewerking in het kader van haar maatschappelijke betrokkenheid opnieuw toegezegd.

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZA 22
12
Fortuna Sittard - FC Groningen
ZO 20
01
De Graafschap - Fortuna Sittard
ZO 27
01
Fortuna Sittard - Vitesse
ZO 03
02
PSV - Fortuna Sittard
ZO 10
02
Fortuna Sittard - Excelsior
ZA 16
02
Heracles Almelo - Fortuna Sittard
ZA 23
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
VR 01
03
AZ - Fortuna Sittard
STAND EREDIVISIE
8. sc Heerenveen 16 20
9. VVV-Venlo 16 20
10. Fortuna Sittard 16 19
11. ADO Den Haag 16 19
12. FC Emmen 16 17
13. Willem II 16 16
14. Excelsior 16 16
15. PEC Zwolle 16 15
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS