10AUG2019  FORTUNA SITTARD TROTS OP PARTNERSCHAP MET WWF

Aan de vooravond van de eerste thuiswedstrijd in de Eredivisie presenteert Fortuna Sittard met bijzonder veel genoegen een samenwerkingsverband met het Wereld Natuur Fonds (WWF). Aanstaande zondag zal de panda op het nieuwe thuistenue prijken en zal Fortuna Sittard WWF gaan ondersteunen in hun missie de natuur en de dieren die erin leven te beschermen en te behouden voor de volgende generaties.

Fortuna Sittard weet als geen ander welke positieve invloed een betaald voetbalclub heeft in de maatschappij en vindt het derhalve belangrijk die invloed aan te wenden ter verbetering van de wereld waarin we leven. Fortuna Sittard steunt het gedachtegoed van het WWF volmondig en verleent het komende jaar alle medewerking om WWF in woord en daad te promoten. De karakteristieke panda op de achterkant van het wedstrijdshirt visualiseert het partnership richting het grote publiek.

Voorzitter Isitan Gün: "Voor mij is dit een van de mooiste dagen uit mijn leven. Deze samenwerking met het WWF maakt me echt ongelofelijk trots! Ik hoop dat dit partnership onze fans en alle mensen die de Eredivisie volgen eraan herinnert dat we zuinig moeten zijn op onze planeet. De aarde is wonderschoon en we moeten niet vergeten dat we haar slechts lenen van de generaties die na ons komen. We ondervinden momenteel de gevolgen van een rigoureuze klimaatverandering en het is van groot belang dat we nu de handen ineen slaan en het WWF, kampioenen in het beschermen van onze natuur, hartgrondig ondersteunen. Fortuna Sittard heeft respect voor alles wat leeft en is trots zich te verbinden aan een instantie met een dusdanig belangrijke missie"

In de looptijd van het partnership zal Fortuna Sittard diverse campagnes lanceren om het WWF te helpen hun missie aan de hand van storytelling via de officiële mediakanalen te concretiseren. Ook volgen er veilingen en collectes na en rondom competitiewedstrijden, zodat WWF ook een financiële vuist kan maken om te vechten voor het voor het behoud van de flora en fauna op onze planeet. En last but not least worden de jongste fans van Fortuna Sittard, de Fortuniors, opgevoed met de juiste normen en waarden ten aanzien van duurzaamheid en rentmeesterschap. Uiteraard formuleert ook Fortuna Sittard zelf ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen voor het stadion, de organisatie en de club in totaliteit. WWF op zijn beurt helpt Fortuna Sittard proactief met het verwezenlijken van de gestelde targets.

Ook algemeen directeur Ivo Pfennings is erg blij met het partnerschap: “Na een mooie week met diverse nieuwe shirtpartners ben ik zeer verheugd dat we deze week ook de samenwerking met WWF kunnen lanceren. Door de prachtige panda van WWF op ons shirt te plaatsen, geeft de club een duidelijk signaal af aan de buitenwereld dat het zich bewust is van het feit dat we niet meer stil kunnen zitten. Wij als Fortuna Sittard gaan ons dan ook actief inzetten om daadwerkelijk een bijdrage te leveren aan het bereiken van de doelstellingen van WWF."

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SUN 20
10
FC Emmen - Fortuna Sittard
SAT 26
10
Fortuna Sittard - VVV-Venlo
SAT 02
11
FC Utrecht - Fortuna Sittard
SAT 09
11
Fortuna Sittard - ADO Den Haag
SAT 23
11
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
SAT 30
11
Fortuna Sittard - FC Groningen
SAT 07
12
PSV - Fortuna Sittard
SAT 14
12
Fortuna Sittard - RKC Waalwijk
STAND EREDIVISIE
11. FC Twente 9 12
12. FC Groningen 9 10
13. VVV-Venlo 9 9
14. PEC Zwolle 9 7
15. FC Emmen 9 7
16. ADO Den Haag 9 6
17. Fortuna Sittard 9 6
18. RKC Waalwijk 9 1
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS