10JAN2019  FORTUNA SITTARD TREKT AAN KORTSTE EIND TEGEN KRC GENK

Fortuna Sittard trad eerder vanmiddag, ter afsluiting van zijn trainingskamp, aan tegen het Belgische KRC Genk voor een oefenduel. Onder de Spaanse zon waren het de Belgen die aan het langste eind trokken: 0-1. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam van de voet van Samatta.

De eerste helft eindigde net zoals deze begon. Beide ploegen wisten het vijandelijke doel niet namelijk niet te vinden, waardoor er na 45 minuten nog altijd een 0-0 stand op het scorebord stond. Rond de tiende minuut moesten zowel aanvoerder Wessel Dammers als Lisandro Semedo noodgedwongen het veld verlaten. Zij werden vervangen door respectievelijk Branislav Ninaj en Aron Dobos.

Voor Dammers geldt dat hij morgen een MRI-scan ondergaat bij Meditta MC Echt. Het resultaat van deze scan wordt beoordeeld door clubarts Robert van Gool, orthopedisch chirurg Edwin Janssen (Zuyderland Medisch Centrum) en hoofd medische staf Jeroen Dieteren. Pas daarna kan de aard en de ernst van de blessure definitief worden vastgesteld. Semedo zal morgen worden onderzocht door de medische staf van Fortuna Sittard. Zodra er meer bekend is over de blessures zullen wij hierover communiceren via onze website.

In de tweede helft viel er één doelpunt te noteren. In de 74e minuut was het Samata die een hoekschop van Pozuelo in het Sittardse doel wist te koppen: 0-1. Dat bleek ook meteen de eindstand van dit oefenduel. Verder maakten in de tweede helft Jug (testspeler), Ciranni, Smeets en Hutten hun opwachting. Zij kwamen in het veld voor Koselev, El Messaoudi, Diemers en Essers. Even later mocht ook André Vidigal zijn opwachting maken. Hij kwam erin voor Finn Stokkers. Bij Genk werd er beduidend minder gedoseerd gewisseld. Zij pasten een heuse ijshockeywissel toe. Maar liefst tien spelers werden tegelijkertijd vervangen na een uur spelen.

Met de oefenwedstrijd in het stadion van Cuidad Deportivo Camilo sluiten de geel-groenen hun verblijf in Spanje af. Donderdagavond keren spelers en staf weer terug naar Sittard om zich voor te bereiden op het eerste competitieduel na de winterstop. Op zondag 20 januari treedt Fortuna Sittard in Doetinchem aan tegen De Graafschap.

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZA 30
03
Willem II - Fortuna Sittard
WO 03
04
Fortuna Sittard - ADO Den Haag
ZO 07
04
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
ZA 13
04
Fortuna Sittard - VVV-Venlo
ZO 21
04
Fortuna Sittard - NAC Breda
WO 24
04
FC Utrecht - Fortuna Sittard
ZO 28
04
Fortuna Sittard - Feyenoord
ZO 12
05
FC Groningen - Fortuna Sittard
STAND EREDIVISIE
11. Willem II 25 31
12. Fortuna Sittard 26 29
13. ADO Den Haag 25 28
14. PEC Zwolle 24 26
15. Excelsior 25 26
16. FC Emmen 26 25
17. De Graafschap 25 22
18. NAC Breda 25 17
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS