10JAN2019  FORTUNA SITTARD TREKT AAN KORTSTE EIND TEGEN KRC GENK

Fortuna Sittard trad eerder vanmiddag, ter afsluiting van zijn trainingskamp, aan tegen het Belgische KRC Genk voor een oefenduel. Onder de Spaanse zon waren het de Belgen die aan het langste eind trokken: 0-1. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam van de voet van Samatta.

De eerste helft eindigde net zoals deze begon. Beide ploegen wisten het vijandelijke doel niet namelijk niet te vinden, waardoor er na 45 minuten nog altijd een 0-0 stand op het scorebord stond. Rond de tiende minuut moesten zowel aanvoerder Wessel Dammers als Lisandro Semedo noodgedwongen het veld verlaten. Zij werden vervangen door respectievelijk Branislav Ninaj en Aron Dobos.

Voor Dammers geldt dat hij morgen een MRI-scan ondergaat bij Meditta MC Echt. Het resultaat van deze scan wordt beoordeeld door clubarts Robert van Gool, orthopedisch chirurg Edwin Janssen (Zuyderland Medisch Centrum) en hoofd medische staf Jeroen Dieteren. Pas daarna kan de aard en de ernst van de blessure definitief worden vastgesteld. Semedo zal morgen worden onderzocht door de medische staf van Fortuna Sittard. Zodra er meer bekend is over de blessures zullen wij hierover communiceren via onze website.

In de tweede helft viel er één doelpunt te noteren. In de 74e minuut was het Samata die een hoekschop van Pozuelo in het Sittardse doel wist te koppen: 0-1. Dat bleek ook meteen de eindstand van dit oefenduel. Verder maakten in de tweede helft Jug (testspeler), Ciranni, Smeets en Hutten hun opwachting. Zij kwamen in het veld voor Koselev, El Messaoudi, Diemers en Essers. Even later mocht ook André Vidigal zijn opwachting maken. Hij kwam erin voor Finn Stokkers. Bij Genk werd er beduidend minder gedoseerd gewisseld. Zij pasten een heuse ijshockeywissel toe. Maar liefst tien spelers werden tegelijkertijd vervangen na een uur spelen.

Met de oefenwedstrijd in het stadion van Cuidad Deportivo Camilo sluiten de geel-groenen hun verblijf in Spanje af. Donderdagavond keren spelers en staf weer terug naar Sittard om zich voor te bereiden op het eerste competitieduel na de winterstop. Op zondag 20 januari treedt Fortuna Sittard in Doetinchem aan tegen De Graafschap.

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SAT 23
11
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
SAT 30
11
Fortuna Sittard - FC Groningen
SAT 07
12
PSV - Fortuna Sittard
SAT 14
12
Fortuna Sittard - RKC Waalwijk
SAT 21
12
Willem II - Fortuna Sittard
SAT 18
01
Fortuna Sittard - Vitesse
SAT 25
01
Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard
SUN 02
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
STAND EREDIVISIE
11. FC Twente 13 18
12. Sparta Rotterdam 13 16
13. FC Emmen 13 13
14. Fortuna Sittard 13 12
15. ADO Den Haag 13 10
16. PEC Zwolle 13 10
17. VVV-Venlo 13 9
18. RKC Waalwijk 13 4
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS