21MRT2018  FORTUNA SITTARD TEVREDEN MET VERLOOP ARBITRAGEZAAK

Gisteren diende ten burele van de KNVB in Zeist de arbitragezaak tussen Fortuna Sittard en Sunday Oliseh. De zaak werd aangespannen door de op non-actief gestelde Oliseh om een terugkeer af te dwingen als trainer bij de Sittardse club. Het bestuur van Fortuna Sittard laat bij monde van voorzitter Isitan Gün weten tevreden te zijn met het verloop van de zaak tot nu toe.

“Deze zaak gaat erom dat meneer Oliseh wil terugkeren in zijn functie als trainer. Het heeft er alle schijn van dat een terugkeer niet meer tot de mogelijkheden behoort, zo liet de Arbitragecommissie gisteravond al doorschemeren. Dat stemt ons voorzichtig positief.

De aantijgingen die Oliseh en zijn raadsvrouw op tafel legden konden wij met overtuigend bewijs weerleggen. Ook zijn ze niet met enig bewijs gekomen die hun standpunten kracht bij konden zetten. Het is gebleven bij woorden, zonder enig onderliggend document. Wij zijn altijd transparant geweest naar de KNVB en daarnaast worden wij onderworpen aan audits door een onafhankelijke partij. Als wij illegaal bezig geweest zouden zijn, dan was dit allang boven water gekomen. Dat is allemaal niet het geval.

De aantijgingen, met name die over de illegale praktijken, zijn allemaal bedoeld als rookgordijn, om af te leiden van de kern van deze arbitragezaak: de door meneer Oliseh gewenste terugkeer en het ontoelaatbaar handelen in zijn functie als hoofdtrainer die dit in de weg staat. Dat lijkt zoals gezegd een gepasseerd station. We hebben er daarom alle vertrouwen in dat we de zaak door onze gedegen onderbouwing tot een goed einde brengen.”

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZA 23
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
ZO 03
03
AZ - Fortuna Sittard
ZO 10
03
Ajax - Fortuna Sittard
VR 15
03
Fortuna Sittard - FC Emmen
ZA 30
03
Willem II - Fortuna Sittard
WO 03
04
Fortuna Sittard - ADO Den Haag
ZO 07
04
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
ZA 13
04
Fortuna Sittard - VVV-Venlo
STAND EREDIVISIE
9. FC Groningen 22 27
10. ADO Den Haag 22 27
11. Fortuna Sittard 22 26
12. Willem II 22 25
13. PEC Zwolle 22 25
14. Excelsior 22 25
15. sc Heerenveen 22 24
16. FC Emmen 22 24
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS