21MRT2018  FORTUNA SITTARD TEVREDEN MET VERLOOP ARBITRAGEZAAK

Gisteren diende ten burele van de KNVB in Zeist de arbitragezaak tussen Fortuna Sittard en Sunday Oliseh. De zaak werd aangespannen door de op non-actief gestelde Oliseh om een terugkeer af te dwingen als trainer bij de Sittardse club. Het bestuur van Fortuna Sittard laat bij monde van voorzitter Isitan Gün weten tevreden te zijn met het verloop van de zaak tot nu toe.

“Deze zaak gaat erom dat meneer Oliseh wil terugkeren in zijn functie als trainer. Het heeft er alle schijn van dat een terugkeer niet meer tot de mogelijkheden behoort, zo liet de Arbitragecommissie gisteravond al doorschemeren. Dat stemt ons voorzichtig positief.

De aantijgingen die Oliseh en zijn raadsvrouw op tafel legden konden wij met overtuigend bewijs weerleggen. Ook zijn ze niet met enig bewijs gekomen die hun standpunten kracht bij konden zetten. Het is gebleven bij woorden, zonder enig onderliggend document. Wij zijn altijd transparant geweest naar de KNVB en daarnaast worden wij onderworpen aan audits door een onafhankelijke partij. Als wij illegaal bezig geweest zouden zijn, dan was dit allang boven water gekomen. Dat is allemaal niet het geval.

De aantijgingen, met name die over de illegale praktijken, zijn allemaal bedoeld als rookgordijn, om af te leiden van de kern van deze arbitragezaak: de door meneer Oliseh gewenste terugkeer en het ontoelaatbaar handelen in zijn functie als hoofdtrainer die dit in de weg staat. Dat lijkt zoals gezegd een gepasseerd station. We hebben er daarom alle vertrouwen in dat we de zaak door onze gedegen onderbouwing tot een goed einde brengen.”

@FORTUNASITTARD
  • De arbitrage tegen Feyenoord: 1️⃣ Manschot 🚩 Bluemink 🚩 Langkamp 4️⃣ Pérez 📺 Gözübüyük en Hoekstra #️⃣ #SamenNaoVeure #FEYFOR
    11-dec-2018
  • 🆕 | KOOP NU JOUW HALVE SEIZOENKAART! 🎁 Bestel nog vóór 18 december jouw halve seizoenkaart en kom gratis naar…
    11-dec-2018
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZO 16
12
Feyenoord - Fortuna Sittard
ZA 22
12
Fortuna Sittard - FC Groningen
ZO 20
01
De Graafschap - Fortuna Sittard
ZO 27
01
Fortuna Sittard - Vitesse
ZO 03
02
PSV - Fortuna Sittard
ZO 10
02
Fortuna Sittard - Excelsior
ZA 16
02
Heracles Almelo - Fortuna Sittard
ZA 23
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
STAND EREDIVISIE
8. sc Heerenveen 15 20
9. VVV-Venlo 15 20
10. Fortuna Sittard 15 16
11. Willem II 15 16
12. ADO Den Haag 15 16
13. Excelsior 15 16
14. FC Groningen 15 14
15. PEC Zwolle 15 14
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS