22SEP2018  FORTUNA SITTARD SPEELT GELIJK IN SENSATIONEEL DUEL

In eigen huis heeft Fortuna Sittard met 4-4 gelijkgespeeld tegen Willem II. Tot drie keer toe kwam de thuisclub terug van een achterstand. De doelpunten van Fortuna Sittard kwamen op naam van Wessel Dammers, Andrija Novakovich (2x) en José Rodriguez.

In de openingsfase van de wedstrijd had Willem II het meeste balbezit. De eerste kansen waren echter voor Fortuna Sittard. Na een korte dribbel vanaf de linkerkant testte Lisandro Semedo na iets minder dan een kwartier de kwaliteiten van Willem II doelman Timon Wellenreuther. De Duitse goalie verwerkte de inzet tot hoekschop. De corner werd door Mark Diemers voor het doel gebracht, waarna Wessel Dammers van dichtbij snoeihard en prachtig afrondde: 1-0. Even later werd na een snelle aanval middenvelder José Rodriguez fraai vrijgespeeld. Van 18 meter schoot de ex Real Madrid speler net naast.

Op en neer
Willem II liet gaandeweg de eerste helft zien waarom de ploeg geprezen wordt om haar aanvallende kwaliteiten. Na ruim 20 minuten mikte vleugelaanvaller Donis Avdijaj van afstand op de lat. Na 27 minuten was de gelijkmaker toch een feit. Een hoekschop van dezelfde Avdijaj werd door Fortuna middenvelder Ahmed El Messaoudi ongelukkig in eigen doel gewerkt: 1-1. Twee minuten later had de thuisclub weer op voorsprong moeten komen. Na gestuntel in de achterhoede van Willem II mocht Andrija Novakovich uit de draai van amper zes meter uithalen. Tot ontzetting van de Fortuna-fans bracht keeper Wellenreuther met een prachtige reflex redding.

Weer enkele minuten later namen de gasten de leiding. Een voorzet van de rechterkant werd door spits Fran Sol als een echte goaltjesdief met een handige kopbal in de lange hoek gedeponeerd: 1-2. Nog voor rust repareerde Fortuna Sittard de achterstand. Een voorzet van de rechterkant van Alessandro Ciranni werd door Andrija Novakovich met een uiterst fraaie voetbeweging tegen de touwen gewerkt: 2-2.

Veerkracht
Na nauwelijks 20 seconden in de tweede helft viel opnieuw een doelpunt voor Willem II. Fran Sol maakte zich fraai vrij, hij bediende Daniel Crowley die op zijn beurt Avdijaj een niet te missen kans bood: 2-3. Opnieuw had Fortuna Sittard een snel antwoord paraat. Mark Diemers speelde Andrij Novakovich aan, met een bekeken schot tekende de Amerikaans internationaal acht minuten na rust voor de nieuwe gelijkmaker: 3-3.

En nog was de koek zaterdagavond niet op in Sittard. De ruim 8.500 toeschouwers zagen hoe de gasten na ruim 70 minuten opnieuw aan de leiding kwamen. Na een korte solo verschalkte Daniel Crowley Fortuna doelman Alexei Kosolev: 3-4. En weer liet het antwoord van Fortuna Sittard maar kort op zich wachten. In de 78e minuut bereikte Mark Diemers met een mooi aangesneden vrije trap het hoofd van Rodriquez. Deze schampte de bal met zijn hoofd, de 4-4 was een feit. Hij moest zijn actie bekopen met een amper te stelpen bloedneus, waardoor hij uiteindelijk het veld moest verlaten. Voor Diemers de derde assist in deze wedstrijd.

In de slotfase reageerde Fortuna Sittard keeper Kosolev een aantal keren uitstekend op scherp aangesneden hoekschoppen van de gasten. Ook bracht de lange keeper fenomenaal redding op een vlammend schot van Fran Sol. Eerlijk is eerlijk, deze wedstrijd had geen verliezer verdiend. De toeschouwers waren de winnaar van de avond.

Kritische noot en complimenten
Trainer René Eijer was na afloop ook kritisch over het spel van zijn ploeg: "We verloren de gehele wedstrijd veel persoonlijke duels, waardoor Willem II te gemakkelijk aan voetballen toekwam. Dat zal beter moeten bij ons. Aan de andere kant hebben we, net als tegen NAC, aangetoond dat we over een uitstekende moraal beschikken. De ploeg is steeds blijven geloven in een goed resultaat en toonde vechtlust. Daar hebben we de jongens een compliment voor gegeven."

Dinsdag is Fortuna Sittard te gast in Helmond, om 19.45 uur begint de wedstrijd in het bekertoernooi. Komende zaterdag, 29 september, speelt Fortuna Sittard in eigen huis tegen Ajax. Deze wedstrijd begint om 20.45 uur. Het stadion is al grotendeels uitverkocht, kijk op www.mijnfortunasittard.nl over de informatie inzake de laatst beschikbare kaarten voor dit duel.

FOTO'S

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZA 22
12
Fortuna Sittard - FC Groningen
ZO 20
01
De Graafschap - Fortuna Sittard
ZO 27
01
Fortuna Sittard - Vitesse
ZO 03
02
PSV - Fortuna Sittard
ZO 10
02
Fortuna Sittard - Excelsior
ZA 16
02
Heracles Almelo - Fortuna Sittard
ZA 23
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
VR 01
03
AZ - Fortuna Sittard
STAND EREDIVISIE
8. sc Heerenveen 16 20
9. VVV-Venlo 16 20
10. Fortuna Sittard 16 19
11. ADO Den Haag 16 19
12. FC Emmen 16 17
13. Willem II 16 16
14. Excelsior 16 16
15. PEC Zwolle 16 15
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS