22SEP2018  FORTUNA SITTARD SPEELT GELIJK IN SENSATIONEEL DUEL

In eigen huis heeft Fortuna Sittard met 4-4 gelijkgespeeld tegen Willem II. Tot drie keer toe kwam de thuisclub terug van een achterstand. De doelpunten van Fortuna Sittard kwamen op naam van Wessel Dammers, Andrija Novakovich (2x) en José Rodriguez.

In de openingsfase van de wedstrijd had Willem II het meeste balbezit. De eerste kansen waren echter voor Fortuna Sittard. Na een korte dribbel vanaf de linkerkant testte Lisandro Semedo na iets minder dan een kwartier de kwaliteiten van Willem II doelman Timon Wellenreuther. De Duitse goalie verwerkte de inzet tot hoekschop. De corner werd door Mark Diemers voor het doel gebracht, waarna Wessel Dammers van dichtbij snoeihard en prachtig afrondde: 1-0. Even later werd na een snelle aanval middenvelder José Rodriguez fraai vrijgespeeld. Van 18 meter schoot de ex Real Madrid speler net naast.

Op en neer
Willem II liet gaandeweg de eerste helft zien waarom de ploeg geprezen wordt om haar aanvallende kwaliteiten. Na ruim 20 minuten mikte vleugelaanvaller Donis Avdijaj van afstand op de lat. Na 27 minuten was de gelijkmaker toch een feit. Een hoekschop van dezelfde Avdijaj werd door Fortuna middenvelder Ahmed El Messaoudi ongelukkig in eigen doel gewerkt: 1-1. Twee minuten later had de thuisclub weer op voorsprong moeten komen. Na gestuntel in de achterhoede van Willem II mocht Andrija Novakovich uit de draai van amper zes meter uithalen. Tot ontzetting van de Fortuna-fans bracht keeper Wellenreuther met een prachtige reflex redding.

Weer enkele minuten later namen de gasten de leiding. Een voorzet van de rechterkant werd door spits Fran Sol als een echte goaltjesdief met een handige kopbal in de lange hoek gedeponeerd: 1-2. Nog voor rust repareerde Fortuna Sittard de achterstand. Een voorzet van de rechterkant van Alessandro Ciranni werd door Andrija Novakovich met een uiterst fraaie voetbeweging tegen de touwen gewerkt: 2-2.

Veerkracht
Na nauwelijks 20 seconden in de tweede helft viel opnieuw een doelpunt voor Willem II. Fran Sol maakte zich fraai vrij, hij bediende Daniel Crowley die op zijn beurt Avdijaj een niet te missen kans bood: 2-3. Opnieuw had Fortuna Sittard een snel antwoord paraat. Mark Diemers speelde Andrij Novakovich aan, met een bekeken schot tekende de Amerikaans internationaal acht minuten na rust voor de nieuwe gelijkmaker: 3-3.

En nog was de koek zaterdagavond niet op in Sittard. De ruim 8.500 toeschouwers zagen hoe de gasten na ruim 70 minuten opnieuw aan de leiding kwamen. Na een korte solo verschalkte Daniel Crowley Fortuna doelman Alexei Kosolev: 3-4. En weer liet het antwoord van Fortuna Sittard maar kort op zich wachten. In de 78e minuut bereikte Mark Diemers met een mooi aangesneden vrije trap het hoofd van Rodriquez. Deze schampte de bal met zijn hoofd, de 4-4 was een feit. Hij moest zijn actie bekopen met een amper te stelpen bloedneus, waardoor hij uiteindelijk het veld moest verlaten. Voor Diemers de derde assist in deze wedstrijd.

In de slotfase reageerde Fortuna Sittard keeper Kosolev een aantal keren uitstekend op scherp aangesneden hoekschoppen van de gasten. Ook bracht de lange keeper fenomenaal redding op een vlammend schot van Fran Sol. Eerlijk is eerlijk, deze wedstrijd had geen verliezer verdiend. De toeschouwers waren de winnaar van de avond.

Kritische noot en complimenten
Trainer René Eijer was na afloop ook kritisch over het spel van zijn ploeg: "We verloren de gehele wedstrijd veel persoonlijke duels, waardoor Willem II te gemakkelijk aan voetballen toekwam. Dat zal beter moeten bij ons. Aan de andere kant hebben we, net als tegen NAC, aangetoond dat we over een uitstekende moraal beschikken. De ploeg is steeds blijven geloven in een goed resultaat en toonde vechtlust. Daar hebben we de jongens een compliment voor gegeven."

Dinsdag is Fortuna Sittard te gast in Helmond, om 19.45 uur begint de wedstrijd in het bekertoernooi. Komende zaterdag, 29 september, speelt Fortuna Sittard in eigen huis tegen Ajax. Deze wedstrijd begint om 20.45 uur. Het stadion is al grotendeels uitverkocht, kijk op www.mijnfortunasittard.nl over de informatie inzake de laatst beschikbare kaarten voor dit duel.

FOTO'S

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
WED 25
09
Ajax - Fortuna Sittard
SAT 28
09
Fortuna Sittard - Sparta Rotterdam
SUN 06
10
Fortuna Sittard - Feyenoord
SUN 20
10
FC Emmen - Fortuna Sittard
SAT 26
10
Fortuna Sittard - VVV-Venlo
SAT 02
11
FC Utrecht - Fortuna Sittard
SAT 09
11
Fortuna Sittard - ADO Den Haag
SAT 23
11
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
STAND EREDIVISIE
11. Sparta Rotterdam 6 8
12. PEC Zwolle 6 7
13. sc Heerenveen 6 6
14. ADO Den Haag 6 6
15. FC Groningen 5 4
16. Fortuna Sittard 6 3
17. FC Emmen 6 3
18. RKC Waalwijk 6 1
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS
BEN JIJ ER DIT SEIZOEN BIJ? Koop dan nu je seizoenkaart voor 2019-2020! KLIK HIER X