26MEI2018  FORTUNA SITTARD SLUIT SEIZOEN AF

Vrijdagavond sloot Fortuna Sittard het seizoen af. In Nieuwstadt werd met 10-0 gewonnen van de plaatselijke vierde klasser. Het was echter vooral de wedstrijd die in het teken stond van het afscheid van Perr Schuurs. De centrale verdediger maakt de overstap naar Ajax, in de jeugd speelde hij voor FC RIA.

Veel Fortuna fans hadden zich de moeite getroost om hun ploeg nog één keer aan het werk te zien. Het nieuws dat Lisandro Semedo een nieuw vier jarig contract bij Fortuna had getekend, werd met veel instemming begroet. Ook het gegeven dat jeugdspelers Bo Breukers en Rowen Koot, die beide al vaak bij de selectie van het eerste elftal zaten, hun eerste profcontract hadden gesigneerd, kon op veel bijval rekenen. Voor veel fans was het vooral ook nog even terugkijken naar de huldiging en ook de spannende wedstrijden in met name de slotfase van het seizoen. Was de winst op Jong Utrecht de sleutel naar de promotie? Of was het toch de winst in de laatste wedstrijd op Jong PSV het hoogtepunt? En de prachtige sfeer rondom dat duel? Hoe dan ook, genoeg stof tot praten.

Dubbele cijfers
Dan de wedstrijd zelf. Uiteraard was Fortuna Sittard bij voortduring op de speelhelft van de thuisclub te vinden. Claudio Braga en Kevin Hofland konden niet over alle spelers beschikken, Andre Vidigal bijvoorbeeld was opgeroepen voor een interland van een Portugees jeugdelftal. Wessel Dammers mocht het in de spits proberen, of hij de coaches op de bank heeft kunnen overtuigen, is niet bekend. Testspeler Miguel Fernandes, afkomstig van de Duitse Regionalliga ploeg BSV SW Rheden, scoorde na 20 minuten de openingstreffer. George Mels, Wessel Dammers en Perr Schuurs zorgden voor een 4-0 ruststand.

Tijdens de rust verbond Perr Schuurs zich als Ambassadeur aan FC Robinstijn, een organisatie welke met name als doelstelling heeft om jeugdigen in de leeftijd van 5 tot en met 18 jaar een voetbalwens in vervulling te laten gaan. Men richt zich daarbij vooral op jongeren die ernstig ziek zijn of zijn geweest of kinderen met een beperking. Isitan Gün bekrachtigde met een handtekening de samenwerking vanuit de club met de organisatie.

Na rust liep de score uiteindelijk op tot 10-0. De doelpunten kwamen op naam van Dries Saddiki, opnieuw Miguel Fernandez, Kai Heerings, Tom Ghislain, Sander Rau en Marco Ospitalieri.

Afscheid
Voor Dries Saddiki was het de laatste wedstrijd in het shirt van Fortuna Sittard, de middenvelder maakt de overstap naar Willem II. Hij kreeg tien minuten na rust een applauswissel. Elf minuten vóór het einde van de wedstrijd kreeg ook Perr Schuurs zijn publiekswissel, onder luid gejuich werd de captain van Fortuna door de aanwezig supporters uitgeluid. Een kippenvelmoment voor veel fans. Zichtbaar ontroerd werd hij in het veld een aan de zijnlijn opgevangen door zijn medespelers en de technische staf. Helemaal droog hield de immer koele Schuurs het daarbij niet.

Spelers en trainers mogen nu gaan genieten van een welverdiende vakantie, op maandag 25 juni staat de eerste training op het programma. Maar dan van de Eredivisieclub Fortuna Sittard!

FOTO'S

@FORTUNASITTARD
  • ‘Fortuna Sittard bijna veilig na zege op NAC Breda.’ Nog eens nagenieten? Het wedstrijdverslag is nu te lezen! 👇🏼…
    21-apr-2019
  • 📽 De man van beide treffers, Mark Diemers, nam na afloop plaats voor de camera. Bekijk het hele interview nu ➡️…
    21-apr-2019
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
WO 24
04
FC Utrecht - Fortuna Sittard
ZO 12
05
FC Groningen - Fortuna Sittard
WO 15
05
Fortuna Sittard - Feyenoord
         
         
         
         
         
STAND EREDIVISIE
11. VVV-Venlo 31 37
12. ADO Den Haag 30 36
13. PEC Zwolle 31 35
14. Fortuna Sittard 31 34
15. FC Emmen 31 32
16. Excelsior 31 27
17. De Graafschap 31 26
18. NAC Breda 31 22
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS