10APR2018  FORTUNA SITTARD SLEEPT GELIJKSPEL UIT HET VUUR IN WAALWIJK

In een enerverende wedstrijd hielden RKC Waalwijk en Fortuna Sittard elkaar in balans: 1-1. De Fortunezen keken lang tegen een achterstand aan maar wisten in de blessuretijd alsnog langszij te komen dankzij een doelpunt van Lars Hutten. Dylan Seys scoorde namens de Waalwijkers.

Fortuna domineert in de eerste helft
In de eerste helft was Fortuna Sittard de ploeg met veruit het meeste balbezit, doelpogingen en veldoverwicht. Bovendien gaf het volledig gevulde uitvak de de Fortunezen het gevoel een thuiswedstrijd te spelen. Alle ingrediënten voor een snelle openingstreffer leken dus aanwezig. Desondanks wist de RKC-defensie, met de ervaren stoppers Henrico Drost en Serginho Greene, de bezoekers van het scoren af te houden. Dit gebeurde met veel kunst en vliegwerk. De eerste grote mogelijkheid viel namelijk al in de 10e minuut te noteren na een slalom van Lisandro Semedo, die onder andere de bal door benen van een nietsvermoedende RKC-verdediger speelde. De Portugees kreeg de bal vervolgens bij Hutten, maar zijn poging was niet scherp genoeg. Een minuut later probeerde het Semedo het zelf, maar ook zijn schot miste het doel en verdween in het zijnet.

De eerste kans van RKC was er in de 16e minuut. Het was Ozan Kökcü die met een schuivertje voor angst zorgde. Fortuna Sittard deed direct iets terug in de omschakeling met een voorzet vanaf de linkerflank. Nadat deze bal afzwaaide werd de inschuivende Dries Saddiki aangespeeld die zijn poging geklemd zag door doelman Etienne Vaessen. Onder aanvoering van Semedo bleef Fortuna aandringen. Na een imponerende solo haalde de aanvaller in de 24e minuut snoeihard uit, maar doelman Vaessen gooide zichzelf in het baan van het schot. De doelman moest deze dappere redding bekopen met een blessurebehandeling, nadat hij de bal hard tegen het hoofd kreeg. Via een lepe steekpass van Saddiki op Stokkers was Fortuna in de 32e minuut wederom dichtbij een treffer. De poging van Stokkers leverde helaas slechts een hoekschop op. Op slag van rust was er nog een laatste poging van Semedo om de score te openen, maar ook deze poging resulteerde niet in de gewenste treffer.

RKC slaat toe na rust
Met nog steeds de brilstand op het scorebord begonnen beide ploegen aan de tweede helft. De gemiste kansen uit de eerste helft kwamen Fortuna vlak na rust duur te staan. In de 53e minuut deed RKC wat Fortuna Sittard tot dan toe verzuimd had. Dylan Seys werd aangespeeld in het zestienmetergebied. De RKC-er twijfelde geen moment en haalde hard uit. Zijn poging verdween tegen de touwen: 1-0. Niet veel later liep Fortuna tegen een volgende domper aan vanwege een gele kaart voor Perr Schuurs. Dit was zijn vijfde van het seizoen waardoor hij er tegen FC Den Bosch niet bij is. Hoewel RKC voornamelijk aan het tegenhouden was, wist Fortuna dus niet te profiteren van haar veldoverwicht. Mede door opzichtig tijdrekken wist RKC het spel van de Fortunezen vakkundig te frustreren.

Alles of niets
Vanaf de 60ste minuut kreeg Fortuna Sittard meerdere mogelijkheden via Hutten, Semedo en Stokkers, maar een doelpunt zat er nog steeds niet in. Langzaam maar zeker sloop daarom de wanhoop in de ploeg en werden ballen vaker haastig naar voren gepompt. De gelijkmaker moest en zou gemaakt moeten worden en daarom werd zelfs Perr Schuurs als stormram naar voren gestuurd. Door de aanval te zoeken was de aanvoerder in de 74ste minuut, met een schot dat rakelings langs het doel verdween, dichtbij een treffer. De minuten bleven echter voorbij tikken en op het moment dat de blessuretijd van maar liefst zeven minuten werd bijgeteld keek Fortuna nog steeds tegen een achterstand aan. De ontlading was dan ook immens toen Lars Hutten in de 91ste minuut via een snelle aanval op de rechterflank werd aangespeeld en de bevrijdende gelijkmaker binnentikte: 1-1. Wat volgde was een knotsgekke slotfase waarin RKC via Van Eijma één op één met Özer kwam te staan, maar een knappe redding van de doelman voorkwam een tweede treffer van de Waalwijkers. In de 96ste minuut was Hutten zelfs nog heel dichtbij zijn tweede treffer van de avond, maar in lijn met het wedstrijdverloop mocht het helaas niet zo zijn.

Reacties van Hofland en Hutten
Na afloop was assistent-trainer Kevin Hofland mild over zijn ploeg: ‘Natuurlijk wil je hier winnen, maar gelukkig bleven we strijden en speelden we alsnog gelijk. Langs de lijn bleven we erop hameren dat men moest blijven voetballen en dat heeft de ploeg prima opgepakt.’ Ook bij doelpuntenmaker Lars Hutten overheerste een optimistisch gevoel na afloop: ‘Je komt hier voor de drie punten, maar je weet dat het zwaar gaat worden in Waalwijk. Uiteindelijk komen ze er een keertje uit en ligt die tegentreffer erin. We mogen niet tevreden zijn met de 1-1 als uitslag, maar de late gelijkmaker was erg belangrijk.’

Aanstaande vrijdag speelt Fortuna Sittard weer een thuiswedstrijd. Om 20.00 uur is FC Den Bosch de tegenstander. Zorg dat jij er bij bent in de ongekend spannende race om promotie naar de Eredivisie. Jullie steun vanaf de tribune is daarbij onmisbaar. Koop daarom nu alvast je ticket online of via de Fortuna Sittard App!

FOTO'S

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SUN 04
08
AZ - Fortuna Sittard
SUN 11
08
Fortuna Sittard - Heracles Almelo
SUN 18
08
Fortuna Sittard - Willem II
SAT 31
08
sc Heerenveen - Fortuna Sittard
SUN 15
09
Fortuna Sittard - FC Twente
SAT 21
09
Vitesse - Fortuna Sittard
WED 25
09
Ajax - Fortuna Sittard
SAT 28
09
Fortuna Sittard - Sparta Rotterdam
STAND EREDIVISIE
7. FC Utrecht 0 0
8. Feyenoord 0 0
9. Fortuna Sittard 0 0
10. Heracles Almelo 0 0
11. PEC Zwolle 0 0
12. PSV 0 0
13. RKC Waalwijk 0 0
14. sc Heerenveen 0 0
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS
BEN JIJ ER VOLGEND SEIZOEN BIJ? Koop dan nu je seizoenkaart voor 2019-2020! KLIK HIER X