17FEB2018  FORTUNA SITTARD PAKT DIK VERDIEND PUNT TEGEN SC TELSTAR

De eerste wedstrijd onder leiding van het trainersduo Claudio Braga en Kevin Hofland eindigde in een gelijkspel. Na een 0-1 achterstand bij de rust, benutte Lisandro Semedo een strafschop: 1-1. Zeker in de tweede helft was Fortuna Sittard de bovenliggen partij.

De eerste goed lopende aanval aan Fortuna Sittard zijde leverde direct een grote scoringskans op. In de vierde minuut bediende de mee opgekomen Chris Braun spits Finn Stokkers. De aanvaller zette via een slim overstapje Lisandro Semedo vrij voor keeper Rody de Boer. De Portugese vleugelaanvaller schoof de bal onder de doelman door, via de paal caramboleerde het leer echter weer het veld in. Nauwelijks 60 seconden later kwamen de gasten op voorsprong. Mohammed Hamdaoui werd met een fraaie steekbal vrijgespeeld. Hamdaoui omspeelde doelman Özer en tikte vervolgens beheerst in: 0-1. In plaats van een vroege voorsprong een vroege achterstand.

Kansen aan beide kanten
Fortuna Sittard had in het eerste half uur diverse kansen op de gelijkmaker. Na een vrije trap van Semedo kopte Wessel Dammers net over. Een hard schot van Finn Stokkers, op aangeven van Jorrit Smeets, verdween naast de voor Fortuna verkeerde kant van de paal. Zeven minuten voor rust opnieuw een goed lopende aanval van de thuisclub. Dries Saddiki zocht de combinatie met Finn Stokkers, de middenvelder haalde goed uit. Een mooie redding van keeper De Boer voorkwam de 1-1. In de laatste vijf minuten van de eerste helft was Telstar een aantal keren dicht bij een tweede treffer. Fortuna Sittard had geluk dat Melvin Platje het vizier niet op scherp had staan. De eerste inzet verdween net naast, de tweede poging werd een prooi voor de attent keepende Aykut Özer.

Verdiende gelijkmaker
Snel in de tweede helft onderscheidde keeper Özer zich opnieuw. Spits Andrija Novakovich verscheen vrij voor de doelman, de keeper was de betere in het één tegen één duel. Fortuna Sittard trok het initiatief naar zich toe en probeerde via combinatievoetbal openingen te vinden. Ook werd vaak de ruimte aan de zijkanten gezocht om de opening te vinden. Na iets minder dan een uur spelen gaf Chris Braun een voorzet op Finn Stokkers. De aanvaller werd in het strafschopgebied naar beneden getrokken volgens scheidsrechter Bax. Lisandro Semedo bleef als altijd koelbloedig en benutte de toegekende strafschop: 1-1. Alweer zijn negende treffer van het seizoen. De thuisclub wilde meer en ging nog enthousiaster de aanval zoeken. Invaller Lars Hutten was tot twee keer toe dicht bij een doelpunt. De gasten kregen in de counter ook nog enkele mogelijkheden. De neutrale voetballiefhebber kon leven met het gelijkspel. Kevin Hofland had op meer gehoopt: ,,De spelers hebben alles gegeven, ik kan ze daarvoor alleen maar een compliment geven. Natuurlijk had ik mijn eerste wedstrijd op de bank winnend willen afsluiten.”

Derby tegen MVV
Na 25 speelrondes neemt Fortuna Sittard op de ranglijst de derde plaats in. Komende vrijdag de topper: in Nijmegen is Fortuna te gast bij NEC, de nummer twee op de ranglijst. Een week later, vrijdag 2 maart, speelt Fortuna Sittard in eigen huis dé derby tegen MVV. Dat wil je absolut niet missen! Koop daarom alvast je kaarten gemakkelijk en snel online.

FOTO'S

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZA 23
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
ZO 03
03
AZ - Fortuna Sittard
ZO 10
03
Ajax - Fortuna Sittard
VR 15
03
Fortuna Sittard - FC Emmen
ZA 30
03
Willem II - Fortuna Sittard
WO 03
04
Fortuna Sittard - ADO Den Haag
ZO 07
04
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
ZA 13
04
Fortuna Sittard - VVV-Venlo
STAND EREDIVISIE
9. FC Groningen 22 27
10. ADO Den Haag 22 27
11. Fortuna Sittard 22 26
12. Willem II 22 25
13. PEC Zwolle 22 25
14. Excelsior 22 25
15. sc Heerenveen 22 24
16. FC Emmen 22 24
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS