13JAN2018  FORTUNA SITTARD PAKT DE PERIODETITEL!

Ruim 7.100 toeschouwers zagen Fortuna Sittard vrijdagavond met 2-1 winnen van Jong Ajax. Twee goals van Djibril Dianessy bezorgden Fortuna niet alleen de volle winst, ook werd de tweede periodetitel definitief veroverd.

Fortuna Sittard pakt periodetitel.

De euforie was na afloop natuurlijk groot bij iedereen die Fortuna Sittard een warm hart toedraagt. De spelers werden door de fans langdurig toegezongen, oud-bondscoach Bert van Marwijk (die zijn loopbaan als trainer in het betaald voetbal bij Fortuna Sittard begon) overhandigde Perr Schruurs na afloop de Bronzen Stier. De onderscheiding die wordt uitgedeeld aan een periodekampioen. Coach Sunday Oliseh: ,,Fantastisch voor ons allemaal, zeker voor de fans die hier zolang op hebben moeten wachten. Mooi dat het is gelukt om deze prijs in de wacht te slepen.’ De coach had het goed gezien, een aantal fans deed geen moeite om de emoties te bedwingen en liet de tranen de vrije loop. Wessel Dammers: ,,We hebben iets tastbaars, dat is wat telt. Het was zeker niet onze beste wedstrijd. Vooral na rust niet.”

Voor rust op een comfortabele voorsprong
In de openingsfase had Ajax vaak de bal. De technische vaardige Amsterdammers lieten de bal rond gaan, zonder vanuit dit combinatievoetbal echt gevaarlijk te worden. Toch had Jong Ajax in de openingsfase een grote kans. Na een hoekschop kon verdediger Boy Kemper van dichtbij inschieten, zijn schot werd echter geblokkeerd. Ook Fortuna Sittard liet zich niet onbetuigd, Djibril Dianessy was met een kopbal en een schot (beide rakelings voorlangs) dicht bij een doelpunt. In de eerste tien minuten van de wedstrijd wist de snelle Franse aanvaller alsnog te scoren. Een vrije trap van Marco Ospitalieri kwam via de paal terug het veld in, Dianessy was er als de kippen bij: 1-0. Na 20 minuten verdubbelde Fortuna Sittard de voorsprong. Na voorbereidend werk van Lisandro Semedo was het opnieuw Dianessy die scoorde. Van dichtbij tekende hij 2-0 aan. Naar het einde van de eerste helft toe kreeg ook Andre Vidigal twee goede scoringskansen, de snelle aanvaller was echter niet zorgvuldig in de afwerking.

Moeizame tweede helft
Na rust domineerden de gasten, Fortuna Sittard had echter negen minuten na de pauze de wedstrijd definitief op slot kunnen gooien. Djibril Dianessy bediende centrumspits Finn Stokkers, de aanvaller ontdeed zich uiterst fraai van zijn directe tegenstander en verscheen vrij voor keeper Stan van Bladeren. De doelman was de sterkere in het één tegen één duel. Sunday Oliseh wilde na afloop niets weten van kritiek op zijn spits: ,,Finn Stokkers is voor ons enorm belangrijk. Hij is een goed aanspeelpunt en verricht ook in verdedigend opzicht veel werk. Kansen kunnen nu eenmaal gemist worden.” Jong Ajax bleef in de wedstrijd en werd gaandeweg steeds sterker. Iets meer dan een kwartier voor tijd werd de wedstrijd opnieuw spannend. Dani de Wit werkte met zijn hoofd een vrije trap achter doelman Miquel Santos: 2-1. Fortuna had het daarna erg moeilijk, Jong Ajax bleef aandringen. Met wat geluk bleef Fortuna Sittard overeind, na vijf minuten extra speeltijd kon het feestgedruis losbarsten. Dat voetbal emotie is werd meteen duidelijk: tranen en euforie wisselden elkaar af op de tribunes en op het veld. Vrijdagavond 12 januari 2018 werd er een om niet snel te vergeten. Het bleef daarna nog lang onrustig in en om het stadion en in de Sittardse binnenstad.

FOTO'S

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZO 21
04
Fortuna Sittard - NAC Breda
WO 24
04
FC Utrecht - Fortuna Sittard
ZO 28
04
Fortuna Sittard - Feyenoord
ZO 12
05
FC Groningen - Fortuna Sittard
         
         
         
         
STAND EREDIVISIE
11. ADO Den Haag 30 36
12. PEC Zwolle 30 35
13. VVV-Venlo 30 34
14. Fortuna Sittard 30 31
15. FC Emmen 30 29
16. De Graafschap 30 26
17. Excelsior 30 26
18. NAC Breda 30 22
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS