23NOV2019  FORTUNA SITTARD ONDERUIT IN ZWOLLE

Fortuna Sittard ging zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle met 3-1 onderuit. Het doelpunt aan Sittardse zijde werd gescoord door Vitalie Damascan. Beide ploegen eindigden de wedstrijd met tien man, zowel Amadou Ciss als ook PEC Zwolle speler Reza Ghoochannejhad kregen de rode kaart voorgeschoteld door scheidsrechter Kooij.  

De wedstrijd kende een rumoerig begin. Na de protestactie tegen racisme, zoals deze in alle voetbalstadions in Nederland dit weekend plaatsvond, ging het duel van start. Na enkele minuten zag scheidsrechter Kooij zich al genoodzaakt om het duel tijdelijk stil te leggen, de Zwolse aanhang gooide vuurwerk richting hun eigen doelman. Na een onderbreking van tien minuten werd het duel hervat.

Snelle achterstand

Vrij snel na het hervatten van de wedstrijd kwam PEC Zwolle op voorsprong. Een lange bal van achteruit van Gustavo Hamer werd door centrumspits Reza Ghoochannejhad klaargelegd voor medespeler Mustafa Saymak. Deze haalde hard uit, Fortuna doelman Alexei Koselev was kansloos: 1-0. Een vervelend begin voor Fortuna Sittard, de ploeg kon centraal achterin overigens geen beroep op Branislav Ninaj. Hij was geschorst en werd vervangen door Cian Harries.

Weinig spektakel

Er vielen weinig echte kansen te noteren voor beide ploegen in de eerste helft. Saymak was met een afstandsschot nog dicht bij een tweede treffer. Vier minuten voor rust moest Fortuna Sittard met een man minder de wedstrijd vervolgen. Op advies van de VAR kreeg Amadou Ciss rood, de snelle spits had een natrappende beweging gemaakt richting Zwolle speler Sai van Wermeskerken. Een nieuwe tegenslag voor de ploeg van Sjors Ultee, in de eerste helft kon echter verdere schade voorkomen worden.

Zwolle ook met tien man 

Na minder dan tien minuten in de tweede helft kreeg Ghoochannejhad aan de zijde van de thuisclub rood, dit na een trap op het scheenbeen van de op de grond liggende Jorrit Smeets. De thuisclub verdubbelde even later toch de score, na een snelle tegenaanval kwam invaller Illias Bel Hassani oog in oog te staan met keeper Koselev. De lange sluitpost van Fortuna Sittard had na rust zijn klasse al laten zien met een tweetal fraaie reddingen. Tegen de inzet van Bel Hassani was ook hij echter niet opgewassen: 2-0.

Spannende slotfase

Invaller Vitalie Damascan bracht de spanning in de slotfase terug. Nadat de behendige spits in kansrijke positie enkele minuten eerder de bal net naast de verkeerde kant van de paal had gewerkt, maakte hij vlak voor het einde van de officiële speeltijd toch de aansluitingstreffer. Na een bekeken voorzet van Mark Diemers kopte de Moldavische spits snoeihard raak. Fortuna Sittard nam in de laatste minuten risico in een poging om alsnog een punt aan de wedstrijd over te houden. De thuisclub kreeg daardoor veel ruimte en besliste het duel diep in blessuretijd definitief in haar voordeel door een doelpunt van Lennart Thy.

‘Té grote fouten’

Coach Sjors Ultee was na afloop niet tevreden over het spel van zijn team. “We wisselen goede fases in de wedstrijd af met grote fouten. We laten zien dat we een goed niveau kunnen halen, maar zijn nog niet in staat om dit niveau lang genoeg vast te houden. Daar moeten we nu echt stappen in gaan maken.”

FOTO'S

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SAT 14
12
Fortuna Sittard - RKC Waalwijk
SAT 21
12
Willem II - Fortuna Sittard
SAT 18
01
Fortuna Sittard - Vitesse
SAT 25
01
Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard
SUN 02
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
FRI 07
02
Heracles Almelo - Fortuna Sittard
SAT 15
02
Fortuna Sittard - FC Emmen
SAT 22
02
Feyenoord - Fortuna Sittard
STAND EREDIVISIE
11. Sparta Rotterdam 16 20
12. FC Twente 16 19
13. FC Emmen 16 15
14. Fortuna Sittard 16 15
15. VVV-Venlo 16 15
16. PEC Zwolle 16 13
17. ADO Den Haag 16 12
18. RKC Waalwijk 16 8
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS