07OKT2017  FORTUNA SITTARD ONDANKS VERLIES NOG STEEDS OP TWEEDE PLAATS

Vrijdagavond heeft Fortuna Sittard de eerste thuisnederlaag van het seizoen geleden. Ruim 4.500 bezoeker zagen dat NEC met 1-2 aan de positieve kant van de score zat. Fortuna staat nog altijd tweede op de ranglijst, ook in de periodestand neemt de ploeg van coach Sunday Oliseh de tweede plek in.

Direct na afloop stormden de spelers van NEC op doelman Joris Delle af. De keeper voorkwam met enkele fraaie reddingen doelpunten van Fortuna Sittard. In blessuretijd keerde hij nog een inzet van Finn Stokkers op miraculeuze wijze. De spelers van Fortuna Sittard storten teleurgesteld op de grasmat. Een opbeurend en welgemeend applaus van de ruim 4.500 supporters viel de spelers ten deel. Het verlies was natuurlijk pijnlijk, de fans hadden echter 90 minuten lang een meeslepend voetbalgevecht gezien.

Snel op voorsprong
Al in de zesde minuut kwam Fortuna Sittard op voorsprong. Djibril Dianessy stuurde Finn Stokkers diep. Vrij voor keeper Delle bleef de spits koelbloedig: 1-0. Enkele minuten later had Fortuna Sittard de voorsprong kunnen uitbouwen, Stokkers bediende Lisandro Semedo. De vleugelaanvaller koos ervoor om zelf te schieten, keeper Delle kon met zijn vuisten redding brengen. Een bal breed op de meegelopen Stokkers was wellicht een betere optie geweest.

Antwoord NEC
Na iets meer dan een kwartier spelen kwamen de gasten op gelijke hoogte. Een voorzet van de linkerflank van de behendige Arnaut Groeneveld werd door Mohamed Rayhi met een prachtige volley in het doel gewerkt: 1-1. NEC was in het tweede gedeelte van de eerste helft de beter voetballende ploeg, de beste kansen waren echter voor de thuisclub. Stefan Askovski verscheen vrij voor keeper Delle, de goalie toonde zich het koelbloedigst in de één tegen één situatie. Na een hoekschop van Jorrit Smeets verzuimde Finn Stokkers om resoluut uit te halen, in de rebound kopte Wessel Dammers de bal van dichtbij over. Marco Ospitalieri over de eerste helft: ,,We hadden qua kansen gewoon met 3-1 moeten voorstaan. Erg jammer.” Wessel Dammers liet ook een kritische noot horen over de eerste helft: ,,We zochten voor mijn gevoel te snel de lange bal en vergaten soms te voetballen. Na rust ging dat beter.”

Nijmeegse voorsprong
Er waren pas zes minuten in de tweede helft gespeeld, toen rechtsback Guus Joppen NEC op voorsprong zette. Met een snoeiharde uithaal van net buiten het strafschopgebied verdween de bal in de kruising: 1-2. De supporters van Fortuna schreeuwden hun ploeg ‘Nao Veure’. De kansen leken te keren toen dezelfde Joppen met twee keer geel het veld moest verlaten. Fortuna bracht de bal vaak in het zestienmetergebied, de verdediging van de gasten liet echter weinig toe. De gasten schoten in de slotfase elke bal lukraak naar voren, van enige opbouw aan de kant van NEC (volgens de insiders toch dé titelkandidaat) was geen sprake meer. De bal wilde er echter niet in. Sunday Oliseh: ,,Natuurlijk zijn er altijd verbeterpunten, daar zullen we intern zeker over praten. De ploeg heeft gevochten voor wat ze waard was. Ik kan niemand iets verwijten.”

Vrijdag 13 oktober staat de derby tegen MVV Maastricht op het programma, het uitvak is inmiddels volledig uitverkocht. Een week later, op 20 oktober, wordt de volgende thuiswedstrijd gespeeld tegen FC Eindhoven.

FOTO'S

@FORTUNASITTARD
  • DAY AFTER📆 | Wat is het momenteel genieten voor alle Fortunezen. Wil je de wedstrijd tegen FC Den Bosch nog een kee…
    16-dec-2017
  • TIP🔰 | Dankzij de winst in Den Bosch kunnen we aanstaande zaterdag een play-off plek afdwingen. Nu kan je twee ding…
    16-dec-2017
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZA 23
12
Fortuna Sittard - Jong FC Utrecht
VR 12
01
Fortuna Sittard - Jong Ajax
VR 19
01
FC Dordrecht - Fortuna Sittard
VR 26
01
Fortuna Sittard - FC Emmen
VR 02
02
FC Volendam - Fortuna Sittard
MA 12
02
Jong AZ - Fortuna Sittard
VR 16
02
Fortuna Sittard - Telstar
VR 23
02
N.E.C. - Fortuna Sittard
STAND JUPILER LEAGUE
1. Fortuna Sittard 18 38
2. N.E.C. 17 37
3. Jong Ajax 17 33
4. Telstar 18 30
5. De Graafschap 18 29
6. FC Emmen 18 28
7. FC Den Bosch 17 27
8. Jong PSV 17 25
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS
NU TE KOOP: HALVE SEIZOENKAART Bestel vóór 21 december en krijg een wedstrijd cadeau KLIK HIER X