07OKT2017  FORTUNA SITTARD ONDANKS VERLIES NOG STEEDS OP TWEEDE PLAATS

Vrijdagavond heeft Fortuna Sittard de eerste thuisnederlaag van het seizoen geleden. Ruim 4.500 bezoeker zagen dat NEC met 1-2 aan de positieve kant van de score zat. Fortuna staat nog altijd tweede op de ranglijst, ook in de periodestand neemt de ploeg van coach Sunday Oliseh de tweede plek in.

Direct na afloop stormden de spelers van NEC op doelman Joris Delle af. De keeper voorkwam met enkele fraaie reddingen doelpunten van Fortuna Sittard. In blessuretijd keerde hij nog een inzet van Finn Stokkers op miraculeuze wijze. De spelers van Fortuna Sittard storten teleurgesteld op de grasmat. Een opbeurend en welgemeend applaus van de ruim 4.500 supporters viel de spelers ten deel. Het verlies was natuurlijk pijnlijk, de fans hadden echter 90 minuten lang een meeslepend voetbalgevecht gezien.

Snel op voorsprong
Al in de zesde minuut kwam Fortuna Sittard op voorsprong. Djibril Dianessy stuurde Finn Stokkers diep. Vrij voor keeper Delle bleef de spits koelbloedig: 1-0. Enkele minuten later had Fortuna Sittard de voorsprong kunnen uitbouwen, Stokkers bediende Lisandro Semedo. De vleugelaanvaller koos ervoor om zelf te schieten, keeper Delle kon met zijn vuisten redding brengen. Een bal breed op de meegelopen Stokkers was wellicht een betere optie geweest.

Antwoord NEC
Na iets meer dan een kwartier spelen kwamen de gasten op gelijke hoogte. Een voorzet van de linkerflank van de behendige Arnaut Groeneveld werd door Mohamed Rayhi met een prachtige volley in het doel gewerkt: 1-1. NEC was in het tweede gedeelte van de eerste helft de beter voetballende ploeg, de beste kansen waren echter voor de thuisclub. Stefan Askovski verscheen vrij voor keeper Delle, de goalie toonde zich het koelbloedigst in de één tegen één situatie. Na een hoekschop van Jorrit Smeets verzuimde Finn Stokkers om resoluut uit te halen, in de rebound kopte Wessel Dammers de bal van dichtbij over. Marco Ospitalieri over de eerste helft: ,,We hadden qua kansen gewoon met 3-1 moeten voorstaan. Erg jammer.” Wessel Dammers liet ook een kritische noot horen over de eerste helft: ,,We zochten voor mijn gevoel te snel de lange bal en vergaten soms te voetballen. Na rust ging dat beter.”

Nijmeegse voorsprong
Er waren pas zes minuten in de tweede helft gespeeld, toen rechtsback Guus Joppen NEC op voorsprong zette. Met een snoeiharde uithaal van net buiten het strafschopgebied verdween de bal in de kruising: 1-2. De supporters van Fortuna schreeuwden hun ploeg ‘Nao Veure’. De kansen leken te keren toen dezelfde Joppen met twee keer geel het veld moest verlaten. Fortuna bracht de bal vaak in het zestienmetergebied, de verdediging van de gasten liet echter weinig toe. De gasten schoten in de slotfase elke bal lukraak naar voren, van enige opbouw aan de kant van NEC (volgens de insiders toch dé titelkandidaat) was geen sprake meer. De bal wilde er echter niet in. Sunday Oliseh: ,,Natuurlijk zijn er altijd verbeterpunten, daar zullen we intern zeker over praten. De ploeg heeft gevochten voor wat ze waard was. Ik kan niemand iets verwijten.”

Vrijdag 13 oktober staat de derby tegen MVV Maastricht op het programma, het uitvak is inmiddels volledig uitverkocht. Een week later, op 20 oktober, wordt de volgende thuiswedstrijd gespeeld tegen FC Eindhoven.

FOTO'S

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
VR 30
03
Almere City FC - Fortuna Sittard
MA 02
04
Fortuna Sittard - Helmond Sport
VR 06
04
Go Ahead Eagles - Fortuna Sittard
MA 09
04
RKC Waalwijk - Fortuna Sittard
VR 13
04
Fortuna Sittard - FC Den Bosch
VR 20
04
Jong FC Utrecht - Fortuna Sittard
ZA 28
04
Fortuna Sittard - Jong PSV
         
STAND JUPILER LEAGUE
1. Jong Ajax 30 61
2. N.E.C. 31 61
3. Fortuna Sittard 31 59
4. Telstar 30 52
5. Jong PSV 31 51
6. FC Emmen 30 50
7. De Graafschap 31 46
8. FC Dordrecht 30 43
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS