12MAY2019  FORTUNA SITTARD ONDANKS NEDERLAAG OOK VOLGEND SEIZOEN IN EREDIVISIE

De uitwedstrijd tegen FC Groningen is door Fortuna Sittard met 3-0 verloren. De thuisclub scoorde via Gladon, Doan en Memisevic. Omdat naaste concurrent De Graafschap met 6-1 onderuit ging tegen Vitesse, is Fortuna Sittard verzekerd van een verlengd verblijf in de Eredivisie.

Bij Fortuna Sittard keerde middenvelder José Rodriguez terug in de basis na een schorsing van vier wedstrijden. Ook Finn Stokkers mocht van de coaches René Eijer en Kevin Hofland vanaf het begin starten, hij vormde samen met Andrija Novakovich de voorhoede.

Weinig kansen
De grootste kans in de openingsfase was voor Fortuna Sittard. Een inzet van Ahmed el Messaoudi werd door Samir Memisivic tot corner verwerkt. In het verdere verloop van de eerste helft was FC Groningen de bovenliggende partij, tot echt uitgespeelde kansen leidde dit echter niet. Na een half uur moest Fortuna keeper Alexei Kosolev handelend optreden op een schot van afstand van Tim Handwerker. De openingstreffer was toch voor de thuisclub. Zeven minuten voor rust bereikte een voorzet van Zeefuik centrumspits Paul Gladon. Van dichtbij scoorde deze met zijn hoofd: 1-0.

Prachtig doelpunt Doan
De ook nu weer in grote getale aanwezige Fortuna-fans volgden in het uitvak uiteraard met de nodige interesse de verrichtingen van De Graafschap. De ploeg uit Doetinchem zou Fortuna Sittard alleen via twee zeges nog kunnen inhalen. De 2-0 achterstand in de rust voor De Graafschap in Arnhem zorgde voor de nodige opluchting.

Na rust direct een grote kans Mimoun Mahi voor FC Groningen, doelman Koselev redde echter bekwaam. Na negen minuten in de tweede helft was de Fortuna doelman kansloos. Ritsu Doan, de Japanse balkunstenaar van Groningen, kwam van de rechterkant naar binnen en haalde van ruim 25 meter verwoestend uit. Via de onderkant van de lat eindigde de bal in het doel: 2-0.

Fortuna Sittard voerde enkele wissels door, onder meer Andrija Balic maakte zijn opwachting. Twintig minuten voor tijd verzuimde de Kroaat om de spanning terug te brengen in de wedstrijd. Hij omspeelde Groningen-doelman Sergio Padt, zijn inzet werd echter van de lijn gehaald door Handwerker. In de toegevoegde tijd benutte Samir Memisevic een strafschop en bepaalde daarmee de eindstand op 3-0. Ondanks de nederlaag was er toch blijdschap bij spelers, staf en in het uitvak. Want ook komend seizoen kunnen de fans weer zingen: "Eredivisie, Sittard is erbij!"

Woensdag thuis tegen Feyenoord
Komende woensdag sluit Fortuna Sittard het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Bij de Rotterdammers, al verzekerd van de derde plaats in de eindrangschikking, zal Giovanni van Bronckhorst voor het laatst als trainer op de bank zitten. De wedstrijd is vrijwel uitverkocht, met name voor de Zuid-tribune zijn nog kaarten beschikbaar. Via mijn.fortunasittard.nl zijn deze tickets verkrijgbaar.

FOTO'S

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SAT 23
11
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
SAT 30
11
Fortuna Sittard - FC Groningen
SAT 07
12
PSV - Fortuna Sittard
SAT 14
12
Fortuna Sittard - RKC Waalwijk
SAT 21
12
Willem II - Fortuna Sittard
SAT 18
01
Fortuna Sittard - Vitesse
SAT 25
01
Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard
SUN 02
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
STAND EREDIVISIE
11. FC Twente 13 18
12. Sparta Rotterdam 13 16
13. FC Emmen 13 13
14. Fortuna Sittard 13 12
15. ADO Den Haag 13 10
16. PEC Zwolle 13 10
17. VVV-Venlo 13 9
18. RKC Waalwijk 13 4
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS