16DEC2018  FORTUNA SITTARD NEEMT DRIE VERDIENDE PUNTEN MEE UIT DE KUIP

Er werd vooraf gevreesd dat Fortuna Sittard last van Kuipvrees zou hebben, maar niets bleek minder waar. De Fortunezen waren onder de indruk van het imposante stadion in Rotterdam, maar lieten zich er zeker niet door intimideren of van de wijs brengen. Met 2-0 werd Feyenoord in eigen huis verslagen door doelpunten van Lars Hutten en Ahmed El Messaoudi.

Eerste helft
Trainer René Eijer begon in Rotterdam met een opvallende basisopstelling. Lisandro Semedo, Ahmed El Messaoudi en Lazaros Lamprou namen plaats op de bank. Voorin posteerde de oefenmeester het duo Finn Stokkers en Andrija Novakovich. Het  bleek een gouden greep. Fortuna kon prima combineren en druk zetten richting het Feyenoord-doel. Sterker nog: het bleef niet alleen bij druk zetten, er werden ook kansen gecreëerd. De 1200 meegereisde Sittardse fans lieten zich goed horen vanuit het bomvolle uitvak in de nok van het stadion. Het thuispubliek werd regelmatig overstemd.

Of Feyenoord dan niets liet zien, jawel natuurlijk wel. Ook de Rotterdammers kregen kansen, maar doelman Alexei Koselev deed wat er van hem gevraagd werd. Fortuna bleef goed meevoetballen en kansen krijgen. De Fortunezen leken echter nog niet te beseffen dat ze Feyenoord juist vandaag pijn konden doen. Bij rust stond dan ook de brilstand op het scorebord.

Tweede helft
In het elftal van Fortuna waren er aan het begin van de tweede helft geen wissels, bij Feyenoord bleef Jordy Clasie achter in de kleedkamers. Hij werd vervangen door Renato Tapia. Zes minuten na de hervatting van de wedstrijd ontplofte het uitvak in De Kuip. Bij een supersnelle omschakeling van Fortuna bewaarde Novakovich goed het overzicht. Hij zag Lars Hutten vrij staan en die schoot hem tegen de touwen: 0-1.

Feyenoord leek ontdaan door de achterstand, maar toch ging de ploeg op zoek naar de gelijkmaker. Er kwamen kansen voor de thuisploeg, maar het geluk was aan de zijde van Fortuna. Koselev redde meerdere malen waardoor de voorsprong van Fortuna Sittard overeind bleef. Hutten kreeg zelfs een grote kans op de 0-2, maar zijn poging in de lange hoek ging voorlangs. Inmiddels was bij Feyenoord Robin van Persie in de ploeg gekomen. De spits op leeftijd moest de thuisploeg behoeden voor een nederlaag, maar het lukte ook hem niet om te scoren. In de blessuretijd gooide invaller Ahmed El Messaoudi de wedstrijd definitief in het slot. Hij maakte er met een bekenen schot 0-2 van. De Kuip liep daarna in razend tempo leeg, op één vak na. Het vak met 1200 dolenthousiaste Fortuna-fans dat nog lang bleef feesten.

Verdiend
Aanvoerder Wessel Dammers stond na afloop te stralen. De oud-speler van Feyenoord genoot van zijn optreden in De Kuip. Het stadion waarin hij nooit het Feyenoord-shirt droeg, maar nu wel won van zijn oude club. ,,Dit is fantastisch. We hebben als team zo’n goede pot gespeeld. We kwamen ook echt verdiend op voorsprong.” Dat Feyenoord daarna ook mogelijkheden kreeg, vond de verdediger logisch. Maar dat Fortuna stand hield, daar was hij des te trotser op. ,,We hebben het als Fortuna gewoon Feyenoord lastig weten te maken door met veel discipline te spelen.” Dammers deelde complimenten uit aan de meegereisde fans. ,,Zij hebben ons de hele wedstrijd gesteund door keihard te zingen. Geweldig!”

Ook Robin van Persie was complimenteus. Niet in de richting van zijn eigen team, maar aan het adres van Fortuna. ,,Zij deden het er vanaf het begin heel goed waardoor ze terecht winnen. Ik kan er wel een mooi verhaal van maken, maar Fortuna deed het gewoon goed. Ik had dat liever anders gezien, maar Fortuna benutte de kansen gewoon goed.”

FOTO'S

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZA 30
03
Willem II - Fortuna Sittard
WO 03
04
Fortuna Sittard - ADO Den Haag
ZO 07
04
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
ZA 13
04
Fortuna Sittard - VVV-Venlo
ZO 21
04
Fortuna Sittard - NAC Breda
WO 24
04
FC Utrecht - Fortuna Sittard
ZO 28
04
Fortuna Sittard - Feyenoord
ZO 12
05
FC Groningen - Fortuna Sittard
STAND EREDIVISIE
11. Willem II 25 31
12. Fortuna Sittard 26 29
13. ADO Den Haag 25 28
14. PEC Zwolle 24 26
15. Excelsior 25 26
16. FC Emmen 26 25
17. De Graafschap 25 22
18. NAC Breda 25 17
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS