16DEC2018  FORTUNA SITTARD NEEMT DRIE VERDIENDE PUNTEN MEE UIT DE KUIP

Er werd vooraf gevreesd dat Fortuna Sittard last van Kuipvrees zou hebben, maar niets bleek minder waar. De Fortunezen waren onder de indruk van het imposante stadion in Rotterdam, maar lieten zich er zeker niet door intimideren of van de wijs brengen. Met 2-0 werd Feyenoord in eigen huis verslagen door doelpunten van Lars Hutten en Ahmed El Messaoudi.

Eerste helft
Trainer René Eijer begon in Rotterdam met een opvallende basisopstelling. Lisandro Semedo, Ahmed El Messaoudi en Lazaros Lamprou namen plaats op de bank. Voorin posteerde de oefenmeester het duo Finn Stokkers en Andrija Novakovich. Het  bleek een gouden greep. Fortuna kon prima combineren en druk zetten richting het Feyenoord-doel. Sterker nog: het bleef niet alleen bij druk zetten, er werden ook kansen gecreëerd. De 1200 meegereisde Sittardse fans lieten zich goed horen vanuit het bomvolle uitvak in de nok van het stadion. Het thuispubliek werd regelmatig overstemd.

Of Feyenoord dan niets liet zien, jawel natuurlijk wel. Ook de Rotterdammers kregen kansen, maar doelman Alexei Koselev deed wat er van hem gevraagd werd. Fortuna bleef goed meevoetballen en kansen krijgen. De Fortunezen leken echter nog niet te beseffen dat ze Feyenoord juist vandaag pijn konden doen. Bij rust stond dan ook de brilstand op het scorebord.

Tweede helft
In het elftal van Fortuna waren er aan het begin van de tweede helft geen wissels, bij Feyenoord bleef Jordy Clasie achter in de kleedkamers. Hij werd vervangen door Renato Tapia. Zes minuten na de hervatting van de wedstrijd ontplofte het uitvak in De Kuip. Bij een supersnelle omschakeling van Fortuna bewaarde Novakovich goed het overzicht. Hij zag Lars Hutten vrij staan en die schoot hem tegen de touwen: 0-1.

Feyenoord leek ontdaan door de achterstand, maar toch ging de ploeg op zoek naar de gelijkmaker. Er kwamen kansen voor de thuisploeg, maar het geluk was aan de zijde van Fortuna. Koselev redde meerdere malen waardoor de voorsprong van Fortuna Sittard overeind bleef. Hutten kreeg zelfs een grote kans op de 0-2, maar zijn poging in de lange hoek ging voorlangs. Inmiddels was bij Feyenoord Robin van Persie in de ploeg gekomen. De spits op leeftijd moest de thuisploeg behoeden voor een nederlaag, maar het lukte ook hem niet om te scoren. In de blessuretijd gooide invaller Ahmed El Messaoudi de wedstrijd definitief in het slot. Hij maakte er met een bekenen schot 0-2 van. De Kuip liep daarna in razend tempo leeg, op één vak na. Het vak met 1200 dolenthousiaste Fortuna-fans dat nog lang bleef feesten.

Verdiend
Aanvoerder Wessel Dammers stond na afloop te stralen. De oud-speler van Feyenoord genoot van zijn optreden in De Kuip. Het stadion waarin hij nooit het Feyenoord-shirt droeg, maar nu wel won van zijn oude club. ,,Dit is fantastisch. We hebben als team zo’n goede pot gespeeld. We kwamen ook echt verdiend op voorsprong.” Dat Feyenoord daarna ook mogelijkheden kreeg, vond de verdediger logisch. Maar dat Fortuna stand hield, daar was hij des te trotser op. ,,We hebben het als Fortuna gewoon Feyenoord lastig weten te maken door met veel discipline te spelen.” Dammers deelde complimenten uit aan de meegereisde fans. ,,Zij hebben ons de hele wedstrijd gesteund door keihard te zingen. Geweldig!”

Ook Robin van Persie was complimenteus. Niet in de richting van zijn eigen team, maar aan het adres van Fortuna. ,,Zij deden het er vanaf het begin heel goed waardoor ze terecht winnen. Ik kan er wel een mooi verhaal van maken, maar Fortuna deed het gewoon goed. Ik had dat liever anders gezien, maar Fortuna benutte de kansen gewoon goed.”

FOTO'S

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
WED 25
09
Ajax - Fortuna Sittard
SAT 28
09
Fortuna Sittard - Sparta Rotterdam
SUN 06
10
Fortuna Sittard - Feyenoord
SUN 20
10
FC Emmen - Fortuna Sittard
SAT 26
10
Fortuna Sittard - VVV-Venlo
SAT 02
11
FC Utrecht - Fortuna Sittard
SAT 09
11
Fortuna Sittard - ADO Den Haag
SAT 23
11
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
STAND EREDIVISIE
11. Sparta Rotterdam 6 8
12. PEC Zwolle 6 7
13. sc Heerenveen 6 6
14. ADO Den Haag 6 6
15. FC Groningen 5 4
16. Fortuna Sittard 6 3
17. FC Emmen 6 3
18. RKC Waalwijk 6 1
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS
BEN JIJ ER DIT SEIZOEN BIJ? Koop dan nu je seizoenkaart voor 2019-2020! KLIK HIER X