16SEP2018  FORTUNA SITTARD NEEMT DRIE PUNTEN MEE UIT BREDA

De eerste overwinning in de Eredivisie is een feit. Zondagmiddag won Fortuna Sittard in Breda met 3-2. De meest opvallende speler aan Sittardse zijde was middenvelder Ahmed Messaoudi. Hij scoorde twee treffers en was dominant aanwezig. Het derde en winnende doelpunt van Fortuna kwam acht minuten voor tijd op naam van Branislav Ninaj.

Snelle achterstand
De thuisclub kwam goed uit de startblokken, al na vier minuten keek Fortuna Sittard tegen een 1-0 achterstand aan. Paolo Fernandes bediende Mitchell te Vrede op maat, de spits schoot snoeihard raak. Een vervelend begin van de wedstrijd voor Fortuna. De thuisclub liet na de snelle treffer het balbezit aan de Fortunezen, tot ontevredenheid van de eigen aanhang. Assistent-trainer Kevin Hofland toonde zich na afloop ontevreden over de eerste 35 minuten: "We liepen te veel terug, op het middenveld werden er slordige keuzes gemaakt. We zochten te snel de diepte, dat leverde veel balverlies op. Pas tien minuten voor rust gingen we beter spelen.” Vier minuten voor de rust viel de gelijkmaker. Na een langlopende aanval bracht Lisandro Semedo de doorgelopen Ahmed Messaoudi in stelling. Van dichtbij rondde deze rustig af: 1-1.

Fortuna Sittard toont veerkracht
Coach Mitchell van der Gaag was niet tevreden over het spel van zijn ploeg. Hij bracht direct na rust twee nieuwe spelers, om zijn ploeg het nodige elan te geven. Acht minuten na rust sloeg Fortuna Sittard opnieuw toe. De ploeg van René Eijer kreeg daarbij de hulp van doelman Benjamin van Leer. De doorgaans betrouwbare doelman liet een schot van Ahmed Messaoudi door zijn handen glippen: 1-2. Fortuna Sittard had daarna de controle over de wedstrijd, de thuisclub kon amper gevaarlijk worden.

Na ruim 70 minuten viel toch de gelijkmaker. Een vrije trap van Mikhail Rosheuvel werd door invaller Gervane Kasteneer onhoudbaar voor keeper Alexei Kosolev via de binnenkant paal ingekopt: 2-2. Kevin Hofland: "We hadden het na die treffer toch enkele minuten moeilijk. Het publiek ging er nog een keer achter staan, waardoor NAC extra inspiratie kreeg.” De supporters van de thuisclub, die tot dan toe hun ploeg diverse keren op een fluitconcert hadden getrakteerd, zagen echter dat de geel/zwarte storm snel was geluwd.

Acht minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd kwam Fortuna Sittard opnieuw op voorsprong. Een hoekschop van Jorrit Smeets werd door José Rordriguez met zijn hoofd verlengd, Branislav Ninaj werkte van dichtbij de bal tegen de touwen: 2-3. In de resterende speeltijd, inclusief de vier toegevoegde minuten, kwam Fortuna niet meer in de problemen. En zo konden de spelers de eerste overwinning in de Eredivisie uitgebreid met de supporters vieren.

Volgende week zaterdag speelt Fortuna Sittard in eigen huis. Om 18.30 uur is Willem II de tegenstander.

FOTO'S

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SAT 26
10
Fortuna Sittard - VVV-Venlo
SAT 02
11
FC Utrecht - Fortuna Sittard
SAT 09
11
Fortuna Sittard - ADO Den Haag
SAT 23
11
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
SAT 30
11
Fortuna Sittard - FC Groningen
SAT 07
12
PSV - Fortuna Sittard
SAT 14
12
Fortuna Sittard - RKC Waalwijk
SAT 21
12
Willem II - Fortuna Sittard
STAND EREDIVISIE
11. FC Groningen 10 13
12. FC Twente 10 12
13. PEC Zwolle 10 10
14. FC Emmen 10 10
15. VVV-Venlo 10 9
16. ADO Den Haag 10 6
17. Fortuna Sittard 10 6
18. RKC Waalwijk 10 1
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS