03FEB2019  FORTUNA SITTARD MET TIEN MAN ONDERUIT IN EINDHOVEN

Fortuna Sittard heeft zondagmiddag op bezoek bij PSV in Eindhoven met 5-0 verloren. De Sittardenaren speelden een groot deel van de wedstrijd met tien man, omdat Clint Essers zijn tweede gele kaart kreeg en dus met rood de kleedkamer op mocht zoeken. De Eindhovense doelpunten werden gemaakt door Gaston Pereiro, Cody Gakpo en Luuk de Jong (3x).

De wedstrijd in Eindhoven stond voor aanvang vooral in het teken van vriendschap. De connectie tussen Mark van Bommel, trainer van PSV en assistent-trainer Kevin Hofland moge duidelijk zijn. Het tweetal speelde zeven jaar samen, drie jaar bij Fortuna en vier jaar bij PSV. Het was zondagmiddag dan ook een mooi weerzien tussen de twee vrienden. Maar wie ze allebei kent, weet dat het twee winnaars zijn. 

Rood voor Essers, geen rood voor Malen
Hofland en Eijer sleutelden aa
n de opstelling en lieten Andrija Balić debuteren. De Kroaat kende echter geen gelukkige start. Hij verloor de bal op een ongelukkige plek en PSV strafte de fout meteen af. Gaston Pereiro maakte in de achtste minuut de 1-0 voor de Eindhovenaren. Amper een paar minuten later ontsnapte PSV aan een rode kaart. Donyell Malen maakte een overtreding van achteren op Mark Diemers die door scheidsrechters Kevin Blom met geel werd bestraft. Gezien de aard van de overtreding was rood ook op zijn plaats geweest, maar Malen kon opgelucht ademhalen. Wie dat niet kon was Clint Essers. Hij mocht na 33 minuten met zijn tweede gele kaart vertrekken en vroegtijdig gaan douchen. De Fortuna-verdediger raakte de bal met zijn hand aan.

Fortuna Sittard creëerde weinig kansen. Aan de andere kant was het aan doelman Alexei Koselev te danken dat de Eindhovenaren de score niet konden verdubbelen. Na het wegvallen Essers, werd Balić gewisseld en kwam Alessandro Ciranni in de ploeg om de verdedigende linie weer op sterkte te brengen. Fortuna Sittard hield tot de rust de schade beperkt en mocht met een 1-0 achterstand aan de thee.

PSV zet door tegen tien Fortunezen
In de tweede helft bleef het tiental van Fortuna ongewijzigd. Dat was echter van korte duur, want na zeven minuten meldde een tweede debutant zich bij Fortuna. De Fransman Mahamadou Dembele kwam in de plaats van Kai Heerings in het veld. Toch kon de verdediger niet voorkomen dat PSV tweemaal binnen korte tijd kon scoren. Eerst was het Luuk de Jong die met zijn hoofd de 2-0 maakte, amper twee minuten later scoorde Cody Gakpo de 3-0.

Vlak voordat de treffers vielen, had Lars Hutten dé kans op de gelijkmaker op zijn schoen. De Fortunees slalomde door de verdediging van de Eindhovenaren heen, maar vergat zichzelf en de ploeg te belonen. Zoals gezegd scoorde PSV vervolgens aan andere kant wel twee keer en was de wedstrijd gespeeld. Het werd ook nog 4-0 en 5-0 voor de Eindhovenaren, Luuk de Jong kon zijn tweede en derde van de middag maken. Zijn tweede treffer van de middag was zijn honderdste treffer in dienst bij PSV. 

Reacties na de wedstrijd
Trainer René Eijer had een korte analyse na afloop. De trainer zag tijdens de warming-up dat zijn spelers heel gretig waren en een goede pot in Eindhoven wilden neerzetten. ,,Ik zag alleen al vroeg in de wedstrijd dat we veel balverlies leden en we snel op 1-0 achterstand kwamen. Toen we ook nog eens de rode kaart kregen, werd het moeilijk om nog een goed resultaat neer te zetten.” Toch had Eijer ook positieve woorden voor zijn team. ,,Ik wil mijn ploeg complimenteren dat ze blijven knokken en blijven voetballen. We wisten tot de rust de schade te beperken, maar in de tweede helft kwamen we in een kwartier dik op achterstand en dan weet je dat de wedstrijd gelopen is. PSV gooit dan nog het tempo omhoog en dan is het vechten tegen de bierkaai.” Eijer was teleurgesteld: ,,We hadden gehoopt dat we weer voor een verrassing konden zorgen, maar helaas dat was niet zo.”

De eerstvolgende wedstrijd van Fortuna Sittard wordt gespeeld in eigen huis. Op zondag 10 februari komt Excelsior Rotterdam op bezoek. Het eerste fluitsignaal klinkt om 12.15 uur. Bestel je ticket alvast online via mijn.fortunasittard.nl.

FOTO'S

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SAT 23
11
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
SAT 30
11
Fortuna Sittard - FC Groningen
SAT 07
12
PSV - Fortuna Sittard
SAT 14
12
Fortuna Sittard - RKC Waalwijk
SAT 21
12
Willem II - Fortuna Sittard
SAT 18
01
Fortuna Sittard - Vitesse
SAT 25
01
Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard
SUN 02
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
STAND EREDIVISIE
11. FC Twente 13 18
12. Sparta Rotterdam 13 16
13. FC Emmen 13 13
14. Fortuna Sittard 13 12
15. ADO Den Haag 13 10
16. PEC Zwolle 13 10
17. VVV-Venlo 13 9
18. RKC Waalwijk 13 4
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS