11JUN2018  FORTUNA SITTARD LIJFT GEWILDE DIEMERS IN

Meerdere clubs hengelden tot voorkort naar de diensten van de Mark Diemers. Eerder dit seizoen gaf de gewilde middenvelder namelijk aan De Graafschap (transfervrij) te willen verlaten, vanwege zijn ambitie om hogerop te spelen. Deze ambitie heeft de 24-jarige uiteindelijk naar Sittard geleid, waar hij eerder vandaag een driejarige verbintenis tekende bij promovendus Fortuna Sittard.

Technisch directeur Mustafa Aztopal: “Diemers is één van de spelers die we heel graag aan boord wilden halen. De technische staf is zeer gecharmeerd van Mark. Het is niet voor niets dat hij afgelopen seizoen een Bronzen Stier voor beste speler in de wacht sleepte. Hij is van absolute meerwaarde voor het elftal. Het is een echte winnaar met een dito ambitieniveau. In de uiterst prettige gesprekken met hem hebben we onze plannen voor de toekomst besproken. Niet alleen voor komend seizoen, maar ook de seizoenen daarna. Mark heeft vertrouwen in het project dat we zijn gestart én in de club. Hij heeft dus bewust voor ons gekozen en we zijn dan ook blij dat hij vanaf nu onderdeel is van onze familie."

Diemers ziet zijn komst naar Sittard helemaal zitten: “Een tijdje geleden heb ik al samengezeten met de technische staf. Hun verhaal en dat van de technisch directeur maakten me direct enthousiast. Over mijn rol in het team en over de ambities van de club. Met de ideeën die de club heeft denk ik dat wij komend seizoen niet slechts een rol in de marge zullen spelen. In tegendeel. Ik krijg van iedereen binnen de club het volste vertrouwen en dat is van wezenlijk belang voor me. Dat vertrouwen wil ik terugbetalen op het veld door mijn voeten te laten spreken.”

Ook de Sittardse fanschare speelde een rol in de keuze van Diemers: “In de ontknoping van het afgelopen seizoen zag ik hoe tijdens thuiswedstrijden het stadion steeds voller raakte en hoe de fans een prachtige sfeer creëerden. Niet alleen in eigen stadion, maar ook uit tegen bijvoorbeeld Jong FC Utrecht. Dat zijn mooie dingen om te zien en dat wil ik komend seizoen natuurlijk heel graag zelf meemaken.”

De carrière van de getalenteerde Fries begon bij de amateurs van LAC Frisia. Daar werd hij al snel opgepikt door de jeugdscouts van SC Cambuur. Zijn profdebuut maakte hij, inmiddels als huurling van FC Utrecht, in augustus 2012 bij SC Cambuur tegen FC Volendam. Daarna volgden 2,5 seizoenen in Utrechtse dienst. Na een half jaar als huurling bij De Graafschap, waar hij uitgroeide tot vaste waarde, tekende Diemers een 1-jarig contract bij de Superboeren dat op 30 juni afloopt.

FOTO'S

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZO 21
04
Fortuna Sittard - NAC Breda
WO 24
04
FC Utrecht - Fortuna Sittard
ZO 28
04
Fortuna Sittard - Feyenoord
ZO 12
05
FC Groningen - Fortuna Sittard
         
         
         
         
STAND EREDIVISIE
11. ADO Den Haag 30 36
12. PEC Zwolle 30 35
13. VVV-Venlo 30 34
14. Fortuna Sittard 30 31
15. FC Emmen 30 29
16. De Graafschap 30 26
17. Excelsior 30 26
18. NAC Breda 30 22
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS