11JUN2018  FORTUNA SITTARD LIJFT GEWILDE DIEMERS IN

Meerdere clubs hengelden tot voorkort naar de diensten van de Mark Diemers. Eerder dit seizoen gaf de gewilde middenvelder namelijk aan De Graafschap (transfervrij) te willen verlaten, vanwege zijn ambitie om hogerop te spelen. Deze ambitie heeft de 24-jarige uiteindelijk naar Sittard geleid, waar hij eerder vandaag een driejarige verbintenis tekende bij promovendus Fortuna Sittard.

Technisch directeur Mustafa Aztopal: “Diemers is één van de spelers die we heel graag aan boord wilden halen. De technische staf is zeer gecharmeerd van Mark. Het is niet voor niets dat hij afgelopen seizoen een Bronzen Stier voor beste speler in de wacht sleepte. Hij is van absolute meerwaarde voor het elftal. Het is een echte winnaar met een dito ambitieniveau. In de uiterst prettige gesprekken met hem hebben we onze plannen voor de toekomst besproken. Niet alleen voor komend seizoen, maar ook de seizoenen daarna. Mark heeft vertrouwen in het project dat we zijn gestart én in de club. Hij heeft dus bewust voor ons gekozen en we zijn dan ook blij dat hij vanaf nu onderdeel is van onze familie."

Diemers ziet zijn komst naar Sittard helemaal zitten: “Een tijdje geleden heb ik al samengezeten met de technische staf. Hun verhaal en dat van de technisch directeur maakten me direct enthousiast. Over mijn rol in het team en over de ambities van de club. Met de ideeën die de club heeft denk ik dat wij komend seizoen niet slechts een rol in de marge zullen spelen. In tegendeel. Ik krijg van iedereen binnen de club het volste vertrouwen en dat is van wezenlijk belang voor me. Dat vertrouwen wil ik terugbetalen op het veld door mijn voeten te laten spreken.”

Ook de Sittardse fanschare speelde een rol in de keuze van Diemers: “In de ontknoping van het afgelopen seizoen zag ik hoe tijdens thuiswedstrijden het stadion steeds voller raakte en hoe de fans een prachtige sfeer creëerden. Niet alleen in eigen stadion, maar ook uit tegen bijvoorbeeld Jong FC Utrecht. Dat zijn mooie dingen om te zien en dat wil ik komend seizoen natuurlijk heel graag zelf meemaken.”

De carrière van de getalenteerde Fries begon bij de amateurs van LAC Frisia. Daar werd hij al snel opgepikt door de jeugdscouts van SC Cambuur. Zijn profdebuut maakte hij, inmiddels als huurling van FC Utrecht, in augustus 2012 bij SC Cambuur tegen FC Volendam. Daarna volgden 2,5 seizoenen in Utrechtse dienst. Na een half jaar als huurling bij De Graafschap, waar hij uitgroeide tot vaste waarde, tekende Diemers een 1-jarig contract bij de Superboeren dat op 30 juni afloopt.

FOTO'S

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SUN 04
08
AZ - Fortuna Sittard
SUN 11
08
Fortuna Sittard - Heracles Almelo
SUN 18
08
Fortuna Sittard - Willem II
SAT 31
08
sc Heerenveen - Fortuna Sittard
SUN 15
09
Fortuna Sittard - FC Twente
SAT 21
09
Vitesse - Fortuna Sittard
WED 25
09
Ajax - Fortuna Sittard
SAT 28
09
Fortuna Sittard - Sparta Rotterdam
STAND EREDIVISIE
7. FC Utrecht 0 0
8. Feyenoord 0 0
9. Fortuna Sittard 0 0
10. Heracles Almelo 0 0
11. PEC Zwolle 0 0
12. PSV 0 0
13. RKC Waalwijk 0 0
14. sc Heerenveen 0 0
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS
BEN JIJ ER VOLGEND SEIZOEN BIJ? Koop dan nu je seizoenkaart voor 2019-2020! KLIK HIER X