08NOV2018  FORTUNA SITTARD LANCEERT SMART & FIT KRANT OP GELEENSE BASISSCHOOL

Onder de naam Fortuna Sittard Verbindt is onze club op tal van gebieden actief in de samenleving. Afgelopen maandag werd op basisschool de Duizendpoot, locatie Lindenheuvel, het eerste exemplaar van de Fortuna Sittard Smart & Fit krant uitgereikt aan onder meer Isitan Gün, Jos Bessems (wethouder Sport) en Lonneke Damen (directrice OBS de Duizendpoot).

Onderdeel van de aanpak Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG).
Fortuna Sittard organiseert een groot aantal maatschappelijke activiteiten samen met de stichting Ecsplore. Deze is onder meer binnen de gemeente Sittard-Geleen verantwoordelijk voor de uitvoering van  programma’s en activiteiten op het gebied van sport, bewegen en een gezonde leefstijl. Ook de gezondheidskrant is een gezamenlijk product. Glenn Dahmen (JOGG-regisseur Sittard-Geleen): "De samenwerking verloopt al diverse jaren naar tevredenheid van zowel Fortuna als ook vanuit onze organisatie. We ondersteunen elkaar waar dat mogelijk is. We zien een mooie groei in maatschappelijke projecten en de toegevoegde waarde van Fortuna Sittard als maatschappelijke partner in de wijk.”

Opperbeste stemming
De Smart and Fit krant werd dus afgelopen maandag officieel gepresenteerd. Isitan Gün was er speciaal voor naar de school in Lindenheuvel voor gekomen: "Ik vind het erg belangrijk dat we ons als club laten zien bij maatschappelijke activiteiten. Een betaald voetbalclub is mijn beleving meer dan alleen maar die 90 minuten op het veld." De stemming was opperbest na de 3-0 zege één dag eerder op PEC Zwolle. Toen de Fortuna spelers Marco Ospitalieri, Michael Pinto, André Vidigal en Alessandro Ciranni rond de klok van 13.00 uur op de school arriveerden, werden ze door de kinderen met een luid applaus onthaald.

Ondersteuning vanuit de gemeente
Wethouder Jos Bessems onderstreepte tijdens een korte toespraak het belang van bewegen, sporten en gezonde voeding: "Het is niet meer vanzelfsprekend in deze tijd dat de jeugd aan sport doet. Door de jeugd te stimuleren om aan sport te gaan doen, willen we bereiken dat men al op vroege leeftijd bewust wordt van het belang van actief bezig zijn. Als gemeente ervaren we het als uiterst prettig dat ook via Fortuna Sittard het belang onderstreept wordt van de JOGG-aanpak."

Krant wordt uitgereikt op scholen
In de komende maanden wordt de Fortuna Sittard Smart & Fit krant uitgereikt op alle basissscholen in Sittard-Geleen, Stein en Schinnen tijdens de Smart & Fit week van stichting Ecsplore en Leerbedrijf SPRINT. Ook tijdens het scholenproject in het stadion wordt de krant uitgedeeld. In de krant staan onder meer interviews met spelers en stafledenvan de club, waarbij steeds het thema gezondheid centraal staat. Dean Wolters (projectleider Smart & Fit): “De Fortuna Sittard Smart & Fit krant is een goede én leuke aanvulling op ons programma. Zo zijn kinderen niet alleen op school bezig met een gezondheid maar ook thuis mét ouders. Zo hopen we ook ouders nog een beetje bewust te maken van een gezonde leefstijl”. In de krant zijn ook opdrachten verwerkt die met het thema te maken hebben en waarmee elke maand leuke prijzen te winnen zijn.

Meer informatie over de activiteiten en programma’s van Ecsplore en Leerbedrijf SPRINT is terug te vinden op www.ecsplore.nl.

FOTO'S

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZA 30
03
Willem II - Fortuna Sittard
WO 03
04
Fortuna Sittard - ADO Den Haag
ZO 07
04
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
ZA 13
04
Fortuna Sittard - VVV-Venlo
ZO 21
04
Fortuna Sittard - NAC Breda
WO 24
04
FC Utrecht - Fortuna Sittard
ZO 28
04
Fortuna Sittard - Feyenoord
ZO 12
05
FC Groningen - Fortuna Sittard
STAND EREDIVISIE
11. Willem II 25 31
12. Fortuna Sittard 26 29
13. ADO Den Haag 25 28
14. PEC Zwolle 24 26
15. Excelsior 25 26
16. FC Emmen 26 25
17. De Graafschap 25 22
18. NAC Breda 25 17
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS