17MRT2018  FORTUNA SITTARD KRIJGT LOON NAAR WERKEN IN OSS

Fortuna Sittard heeft de belangrijke uitwedstrijd tegen FC Oss met 1-2 winnend afgesloten. De doelpunten kwamen van Perr Schuurs en Stefan Askovski, terwijl Richard van der Venne trefzeker was voor FC Oss. Door de winst loopt Fortuna twee punten in op NEC, dat gelijkspeelde tegen Cambuur.

In de selectie van de Sittardenaren ontbraken Todd Cantwell en Lazar Kojic, waardoor Perr Schuurs een linie naar voren geaschoven werd. Hij speelde als controlerende middenvelder. De ploeg ging vanaf het eerste fluitsignaal voortvarend van start en was direct de bovenliggende partij.

Overwicht Fortuna Sittard
De eerste grote kans van de wedstrijd kwam op naam van Lisandro Semedo in de 9de minuut. Djibril Dianessy lanceerde de Portugees terwijl hij alleen nog de doelman van FC Oss voor zich had. Semedo wist zich geen raad met de mogelijkheid en miste. In de 25e minuut werd het publiek opgeschrikt door een leep balletje van Clint Essers op Dianessy, maar doelman Xavier Mous lag in de weg. Drie minuten later werd de defensie van Oss opengereten met een pass door het as van het veld. Finn Stokkers werd bereikt, maar de oplettende Mous was wederom belangrijk voor FC Oss.

Fortuna wist zijn overwicht telkens niet uit te drukken in doelpunten en zo kon een aloude voetbalwet in werking treden. In de 33e minuut scoorden de Ossenaren tegen de verhoudingen in wél. Na een corner van Fortuna Sittard werd de bal razendsnel naar voren gespeeld en stond Oss plotseling met drie man tegenover twee Fortuna-verdedigers. Men wist Richard van der Venne te bereiken die genadeloos uithaalde en de 1-0 liet noteren. De equipe van Braga en Hofland liet zich echter niet kennen en de druk op het doel van Oss werd verder opgevoerd. Kans op kans werd echter gemist. In de 42e minuut probeerde Schuurs het daarom maar eens op een andere manier. Met een geweldige uithaal van 30 meter afstand liet hij Mous volledig kansloos: 1-1. Met deze, voor het moraal, uitermate belangrijke treffer zochten beide ploegen de kleedkamers op.

FC Oss bijt van zich af, Fortuna Sittard scoort
Na rust was het FC Oss dat wat meer zijn tanden liet zien. Fortuna Sittard was voornamelijk bezig met tegenhouden. Zo kwamen de Ossenaren dicht bij een treffer via Fatih Kamaci en Koen van der Biezen. De enige grote kans voor de Fortunezen in deze fase kwam van Lars Hutten in de 66e minuut. Hij zag zijn kopbal echter net over het doel verdwijnen. Daarna was Oss weer gevaarlijk met een poging van Istvan Bakx. Zijn poging verdween gelukkig in de tribunes.

Het begon er dan ook steeds meer op te lijken dat Fortuna Sittard belangrijke punten in de titelstrijd zou laten liggen, maar plots was daar dan toch de bevrijdende treffer. Via een mooie aanval werd razendsnel de overkant van het veld bereikt, waarna Askovski in de 81ste minuut zijn invalbeurt wederom met een doelpunt bekroonde: 1-2. Het belangrijke doelpunt zorgde ervoor dat Fortuna weer zijn vorm van de eerste helft hervond. Er zouden nog grote kansen volgen voor Semedo en Askovski die bijna zijn tweede van de avond kon binnentikken. Het doel zou echter niet meer getroffen worden en de drie punten waren voor Fortuna Sittard.

Assistent-trainer Kevin Hofland was dan ook opgelucht na afloop: ‘We hebben het niet zo goed gedaan vandaag. We leden veel balverlies waardoor het tempo moordend werd. In de tweede helft was Oss bovendien een stuk sterker. Het is dan kwestie van zakelijker spelen en veel strijd leveren. Dat hebben de spelers heel goed gedaan waardoor we de wedstrijd winnend afsluiten.’ Aanvoerder Perr Schuurs was ook in een goede stemming: ‘We gaven weinig kansen weg in de eerste helft maar in de tweede helft ging het minder. Gelukkig wisten we de wedstrijd toch winnend af te sluiten. Met vier punten achterstand en nog acht wedstrijden te gaan is nu nog alles mogelijk in de titelstrijd.’

De eerstvolgende wedstrijd van Fortuna Sittard wordt in eigen huis gespeeld tegen SC Cambuur. Daar wil je absoluut bij zijn. Mis het dus niet en koop je ticket(s) nu alvast online!

FOTO'S

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZO 21
04
Fortuna Sittard - NAC Breda
WO 24
04
FC Utrecht - Fortuna Sittard
ZO 12
05
FC Groningen - Fortuna Sittard
WO 15
05
Fortuna Sittard - Feyenoord
         
         
         
         
STAND EREDIVISIE
11. ADO Den Haag 30 36
12. PEC Zwolle 30 35
13. VVV-Venlo 30 34
14. Fortuna Sittard 30 31
15. FC Emmen 30 29
16. De Graafschap 30 26
17. Excelsior 30 26
18. NAC Breda 30 22
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS