22SEP2019  FORTUNA SITTARD IN SLOTFASE ONDERUIT IN ARNHEM

Fortuna Sittard heeft de uitwedstrijd tegen Vitesse ongelukkig verloren. In Arnhem werd het 4-2. Lange tijd hield Fortuna gelijke tred met de thuisclub. Door doelpunten van Mark Diemers en Martin Angha werd zelfs tot twee keer toe een voorsprong gepakt. Maar in de slotfase wist Vitesse de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken.

Fortuna Sittard begon met een aantal wijzigingen in de opstelling ten opzichte van vorige week. Branislav Ninaj verhuisde van het centrum naar de rechtsbackpositie. Zijn plaats centraal achterin werd overgenomen door Grégoire Amoit. Op de positie van de geschorste Mica Pinto stond nu George Cox, terwijl op het middenveld een plaats was ingeruimd voor de Zweedse aanwinst Tekie.

Speciale wedstrijd

De wedstrijd in Arnhem kende een bijzonder karakter. Vitesse eerde voor de twaalfde achtereenvolgende keer de oud strijders die aan het eind van de Tweede Wereldoorlog een bijdrage leverden aan de Slag om Arnhem in 1944. Het was een bijzondere editie, omdat op veel plaatsen in Nederland 75 jaar vrijheid werd gevierd. Tegelijkertijd was het duel natuurlijk ook voor de fans van Fortuna bijzonder. Met een minuut stilte voor de wedstrijd en een minuut met applaus tijdens het begin, werd de overleden Fernando Ricksen herdacht. Het was een groots en indrukwekkend moment vol kippenvel in het volle stadion.

Fortuna Sittard controleert eerste helft

Vitesse was vorige week met 5-0 keihard onderuit gegaan tegen PSV. De verwachting was dan ook dat de thuisploeg fel en gedreven ten aanval trok. Niets bleek echter minder waar. Fortuna Sittard controleerde de wedstrijd en kwam voor rust niet of nauwelijks in de problemen. In de 26e minuut kwam Fortuna Sittard verdiend op voorsprong. De sterk spelende Mark Diemers scoorde met een schot van de rand van het strafschopgebied: 0-1. Vitesse had ruim tien minuten later geluk. Een duidelijke natrappende beweging van Riechedly Bazoer op Diemers werd door scheidsrechter Kooy niet bestraft. Ook de VAR deed niets.

Spannende tweede helft

Na rust had Vitesse meer balbezit, maar echt dreigend kon de thuisclub aanvankelijk niet worden. Na iets minder dan een uur spelen viel de gelijkmaker. Een fraaie bal van Oussama Tannane werd door spits Tim Matavz goed aangenomen. Hij passeerde doelman Alexei Kosolev met een schot door de benen: 1-1. Nauwelijks drie minuten later kwam Fortuna Sittard opnieuw op voorsprong. Een afgemeten voorzet van Diemers werd door centrale verdediger Martin Angha uitstekend binnen gekopt. Zo stond Fortuna weer op voorsprong.

Bryan Linssen forceert beslissing

In de laatste tien minuten was het uitgerekend voormalig Fortunees Bryan Linssen die de wedstrijd toch nog liet kantelen. Met twee rake kopballen boog de Limburger de achterstand van Vitesse in enkele minuten tijd om in een 3-2 voorsprong. Fortuna probeerde nog de gelijkmaker te forceren. Maar in de tegenaanval bepaalde Matús Bero, in de extra tijd, de eindstand op 4-2.

Gemengde gevoelens

Coach Ultee hield gemengde gevoelens over aan de wedstrijd. “We spelen een goede wedstrijd, maar geven in vier minuten twee goals weg. Ik ben heel tevreden over 80 minuten, heel ontevreden over vijf minuten. Helaas kosten die vijf minuten ons drie punten. Verder verliezen we drie wedstrijden waarin we twee keer scoren. Als je zoveel goals nodig hebt om te winnen, dan pak je moeilijk punten.”

FOTO'S

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SAT 23
11
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
SAT 30
11
Fortuna Sittard - FC Groningen
SAT 07
12
PSV - Fortuna Sittard
SAT 14
12
Fortuna Sittard - RKC Waalwijk
SAT 21
12
Willem II - Fortuna Sittard
SAT 18
01
Fortuna Sittard - Vitesse
SAT 25
01
Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard
SUN 02
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
STAND EREDIVISIE
11. FC Twente 13 18
12. Sparta Rotterdam 13 16
13. FC Emmen 13 13
14. Fortuna Sittard 13 12
15. ADO Den Haag 13 10
16. PEC Zwolle 13 10
17. VVV-Venlo 13 9
18. RKC Waalwijk 13 4
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS