13MRT2018  FORTUNA SITTARD IN SLOTFASE NAAST DE GRAAFSCHAP

Drie minuten vóór tijd zorgde Perr Schuurs met een bekeken inzet voor de verdiende gelijkmaker van Fortuna Sittard: 1-1. In de slotfase had de thuisclub zelfs nog kansen op meer, maar uiteindelijk kon iedereen wel leven met het gelijkspel.

In de openingsfase van de wedstrijd speelde Fortuna Sittard uitstekend. Veel diepgang, dreigende actie via de zijkanten, de thuisclub zette het sterke spel tegen MVV en Eindhoven gewoon door. Al na drie minuten de eerste levensgrote kans voor Fortuna. Een vrije trap van Lisandro Semedo vond het hoofd van Lars Hutten, deze kopte echter recht op doelman Filip Bednarek. Twee minuten later een hoekschop van Djibril Dianessy, Wessel Dammers kopte over. Nog binnen het kwartier opnieuw een grote kans voor Fortuna. Tod Cantwell, veelvuldig het slachtoffer van overtredingen van spelers van De Graafschap, zag een schot gestopt door Bednarek. De rebound van Finn Stokkers werd door een verdediger geblokkeerd.

De Graafschap op voorsprong
Het doelpunt van Fortuna Sittard bleef uit, de ploeg ging gaandeweg de eerste helft onrustiger en onzuiverder spelen. De Graafschap kwam beter in de wedstrijd. Na iets meer dan een half uren spelen kwamen de gasten zelfs op voorsprong. Een lange bal op rechts werd door Daryl van Mieghem fraai voorgegeven op Tarik Tissoudali. Geheel vrijstaand bij de tweede paal kon de spits van dichtbij afronden: 0-1. Na slecht uitverdedigen aan de kant van Fortuna had Mark Diemers zelfs het tweede doelpunt van de gasten kunnen scoren, hij mikte echter hoog over.

Moeizame tweede helft
Na rust had Fortuna Sittard het moeilijk om echt gevaarlijk te worden. De enige échte kans voor lange tijd was voor Lisandro Semedo. De Portugees kapte zich fraai vrij en moest toen met zijn mindere linker voet uithalen. De bal ging ver voorlangs. De Graafschap speelde zeer gegroepeerd en hield de ruimtes klein. In de counter waren de Superboeren diverse keren gevaarlijk, doelman Aykut Özer redde diverse keren bekwaam op inzetten van onder meer Mark Diemers en Tarik Tissoudali.

Na 77 minuten spelen moest De Graafschap met een man minder verder. Fabian Serrarens kreeg direct rood van scheidsrechter Mulder, na een onbesuisde charge op Wessel Dammers. De Fortuna supporters gingen nog een keer achter hun ploeg staan, de vonk sloeg over op de spelers. Het slotoffensief werd ingeluid door Lisandro Semedo. Vanaf de linkerkant kwam hij naar binnen en produceerde een vlammend schot. Keeper Bednarek moest de bal loslaten, in de rebound leek invaller Stefan Askovski te scoren. Met een snelle reflex haalde de goalie in tweede instantie de bal alsnog weg.

Gerechtigheid
In de 87e minuut kwam de gelijkmaker alsnog op het scorebord. De aanvoerder van Fortuna, in de slotfase voorin geposteerd, pikte een door de verdediging van De Graafschap onvoldoende weggewerkte bal op en haalde snel uit. Dit keer was Filip Bednarek wél verslagen: 1-1. In de extra tijd probeerde Fortuna Sittard van alles om alsnog de drie punten in eigen huis te houden, de achterhoede van De Graafschap hield met enig kunst- en vliegwerk echter stand.

"We hebben te weinig gekregen”, vond Finn Stokkers na afloop. "Wij waren de ploeg met de beste kansen, we hebben verzuimd om dat uit te buiten.” Henk de Jonge, coach van De Graafschap, vond dat zijn ploeg vooral in de beginfase enkele keren goed weg kwam. "Daarna kregen wij toch veel meer vat op de wedstrijd. Er had wellicht nog meer ingezeten voor ons.”

Met nog negen speelrondes voor de boeg staat Fortuna Sittard nog altijd op derde plaats, achter NEC en Jong Ajax. Komende vrijdag speelt de ploeg een uitwedstrijd tegen FC Oss, op vrijdag 23 maart staat de eerstvolgende thuiswedstrijd op het programma. SC Cambuur is dan om 20.00 uur te gast. Wil jij er dan weer bij zijn? Koop je ticket(s) dan alvast online!

FOTO'S

@FORTUNASITTARD
  • 🌱 Gisteren was bikkelen: ▪️ De kapotte veldverwarming werd naar buiten gebracht. ▪️ De eerste vrachten met nieuw…
    20-jun-2018
  • 🌱 Het goede antwoord was... 3️⃣4️⃣ kilometer aan leidingen! Vandaag is er begonnen met het verwijderen van de kap…
    18-jun-2018
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
         
         
         
         
         
         
         
         
STAND JUPILER LEAGUE
1. Jong Ajax 38 79
2. Fortuna Sittard 38 78
3. N.E.C. 38 74
4. De Graafschap 38 65
5. Jong PSV 38 64
6. Telstar 38 61
7. FC Emmen 38 58
8. SC Cambuur 38 58
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS