17APR2017  FORTUNA SITTARD IN ÉÉN HELFT KLAAR MET FC OSS

Met een overtuigende zege op FC Oss heeft Fortuna Sittard Pasen glans kunnen geven. De ploeg van trainer Oliseh won met 2-0, dankzij treffers in de eerste helft van Djibril Dianessy en Gavin Vlijter. De score had hoger kunnen uitvallen, maar de Sittardenaren hadden het vizier niet altijd scherp genoeg staan. Zo miste Finn Stokkers een strafschop.

Fortuna Sittard was vanaf de beginfase de bovenliggende partij. Uitgespeelde kansen kreeg de thuisclub in de openingsfase van de wedstrijd echter niet. De eerste échte kans, na 25 minuten spelen, was direct raak. Een voorzet van Gavin Vlijter vanaf de achterlijn werd door Oss-keeper Jordy Deckers weggestompt. De bal kwam voor de voeten van Djibril Dianessy, die beheerst raak schoot: 1-0.

Vijf minuten later verdubbelde Vlijter zelf de voorsprong, met een schot van ruim twintig meter verraste hij de ver voor zijn doel staande Deckers: 2-0. Het meespelen van Vlijter was verrassend, de snelle vleugelspeler leek door een blessure de wedstrijd tegen Oss te moeten missen. Hij raakte echter toch nog op tijd fit en bleek uiteindelijk in staat om één helft te spelen. Waarin hij dus een belangrijk aandeel had in de zege van Fortuna Sittard. Na 34 minuten leek Fortuna Sittard de wedstrijd definitief te kunnen beslissen. Jordie Briels werd neergehaald in het strafschopgebied en spits Finn Stokkers mocht vanaf elf meter aanleggen. Zijn inzet werd echter door doelman Deckers met zijn voet gestopt.

FC Oss wisselde direct bij aanvang van de twee helft twee spelers, want de gasten uit Brabant waren gebrand op een betere tweede helft. Na zes minuten spelen had spits Tom Boere een uitstekende kans om Oss terug te brengen in de wedstrijd. Van dichtbij mocht Boere met zijn hoofd de hoek uitzoeken, hij kopte echter over. Het zou de enige mogelijkheid voor de gasten blijken te zijn in 90 minuten voetbal. Na tien minuten spelen kreeg Oss-verdediger Lorenzo Piqué terecht de rode kaart voorgeschoteld van scheidsrechter Gerrets. Finn Stokkers werd door Piqué in kansrijke positie onderuit gehaald, de verdediger incasseerde de kaart zonder protesteren. De toegekende vrije trap werd door de jarige Emrah Bassan, hij werd 24, net naast de verkeerde kant van de paal geschoten.

Met één man meer kreeg Fortuna Sittard veel ruimte, onder meer slordigheid in de passing zorgde ervoor dat de overtalsituatie niets opleverde. Aanvoerder Ferry de Regt: "We speelden voor rust duidelijk beter dan in het tweede gedeelte. Zeker toen Oss met een man minder kwam te staan, hadden we meer de opening via de vleugels moeten zoeken. Daar ligt dan toch vaak de ruimte. We hebben verzuimd om de score te laten oplopen tot 4-0, dat was zeker mogelijk geweest.”

Fortuna Sittard kende een vervelende week, naast de nederlaag tegen Eindhoven afgelopen vrijdag, werd de club ook nog geconfronteerd met de puntenaftrek vanuit de KNVB. De Regt: "We hebben bewezen dat het met de moraal in deze spelersgroep wel goed zit. Ook de komende duels zullen we er vol voor gaan.”

De zege op FC Oss betekende alweer de tiende thuisoverwinning van dit seizoen, de laatste drie wedstrijden in eigen stadion werden allemaal in winst omgezet. Op vrijdag 5 mei speelt Fortuna Sittard de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, FC Volendam is dan de tegenstander.

FOTO'S

@FORTUNASITTARD
  • Perr neemt de tijd om het Limburgse land en alle jonge fans bij ‘zijn’ FC Ria uit te zwaaien. De spelers hebben nu…
    25-mei-2018
  • EINDSTAND | De laatste wedstrijd van dit seizoen wordt met een ruime overwinning afgesloten: 0-10. In de tweede he…
    25-mei-2018
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
         
         
         
         
         
         
         
         
STAND JUPILER LEAGUE
1. Jong Ajax 38 79
2. Fortuna Sittard 38 78
3. N.E.C. 38 74
4. De Graafschap 38 65
5. Jong PSV 38 64
6. Telstar 38 61
7. FC Emmen 38 58
8. SC Cambuur 38 58
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS