09APR2019  FORTUNA SITTARD HERKENT ZICH IN GEEN ENKEL OPZICHT IN DE BERICHTGEVING VIA 1LIMBURG OVER VERMEENDE ‘FINANCIËLE PROBLEMEN’.

Tot grote verbazing van algemeen directeur Ivo Pfennings verscheen dinsdagochtend een publicatie via de genoemde nieuwswebsite. De club neemt het 1Limburg kwalijk dat het lukraak dergelijke onjuiste artikelen post en daarnaast dat het de toegezegde reactie van Fortuna Sittard niet heeft afgewacht.

Inzake dit onjuiste en sensationele bericht heeft Fortuna Sittard contact gehad met Job Tiems, de journalist in kwestie. Hij had de toegezegde reactie van de club in dezen willen afwachten. Dat is dus niet gebeurd. In de tussentijd is Tiems intern overruled door Sander Kleikers en is er toch overgegaan tot publicatie. Daarmee een bestaande afspraak schendend. Sander Kleikers was op het moment van plaatsen van het bericht niet bereikbaar. We eisen in dit licht derhalve rectificatie van L1 voor deze onjuiste en sensationele berichtgeving. Zowel voor de club, onze sponsoren en zeker ook onze fans.

Pfennings: “Geen enkele sponsor is bijgesprongen, dat kan ik iedereen verzekeren. Pertinente onzin! Het is wat mij betreft journalistiek gezien erg zwak. Zelfs van hoor en wederhoor is geen enkele sprake. Naar het motief van de ‘bronnen rondom de club’  kunnen we alleen maar gissen. Ik vraag me oprecht af waarom iemand dit zou willen doen.”

Pfennings vervolgt: “Een van de verdienmodellen van Fortuna Sittard is om spelers beter te maken en vervolgens te verkopen. Daarin zijn we natuurlijk niet uniek. Met de conclusie ‘dat er wel iets moet gebeuren’ kunnen wij dan ook helemaal niets. Er hoeft namelijk niets te gebeuren. De band met onze sponsoren is historisch gezien nog nooit zo goed geweest. Onze huidige sponsoren zijn dik tevreden. Sterker nog, er staan al zo’n veertig sponsoren klaar om in het volgende seizoen in te stappen. Ik vertrouw er dan ook op dat sponsoren én supporters dit fake nieuws niet serieus nemen.”

@FORTUNASITTARD
  • @RuudS88 Welkom jonge Fortunees! 💛
    21-apr-2019
  • ‘Fortuna Sittard bijna veilig na zege op NAC Breda.’ Nog eens nagenieten? Het wedstrijdverslag is nu te lezen! 👇🏼…
    21-apr-2019
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
WO 24
04
FC Utrecht - Fortuna Sittard
ZO 12
05
FC Groningen - Fortuna Sittard
WO 15
05
Fortuna Sittard - Feyenoord
         
         
         
         
         
STAND EREDIVISIE
11. VVV-Venlo 31 37
12. ADO Den Haag 30 36
13. PEC Zwolle 31 35
14. Fortuna Sittard 31 34
15. FC Emmen 31 32
16. Excelsior 31 27
17. De Graafschap 31 26
18. NAC Breda 31 22
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS