09APR2019  FORTUNA SITTARD HERKENT ZICH IN GEEN ENKEL OPZICHT IN DE BERICHTGEVING VIA 1LIMBURG OVER VERMEENDE ‘FINANCIËLE PROBLEMEN’.

Tot grote verbazing van algemeen directeur Ivo Pfennings verscheen dinsdagochtend een publicatie via de genoemde nieuwswebsite. De club neemt het 1Limburg kwalijk dat het lukraak dergelijke onjuiste artikelen post en daarnaast dat het de toegezegde reactie van Fortuna Sittard niet heeft afgewacht.

Inzake dit onjuiste en sensationele bericht heeft Fortuna Sittard contact gehad met Job Tiems, de journalist in kwestie. Hij had de toegezegde reactie van de club in dezen willen afwachten. Dat is dus niet gebeurd. In de tussentijd is Tiems intern overruled door Sander Kleikers en is er toch overgegaan tot publicatie. Daarmee een bestaande afspraak schendend. Sander Kleikers was op het moment van plaatsen van het bericht niet bereikbaar. We eisen in dit licht derhalve rectificatie van L1 voor deze onjuiste en sensationele berichtgeving. Zowel voor de club, onze sponsoren en zeker ook onze fans.

Pfennings: “Geen enkele sponsor is bijgesprongen, dat kan ik iedereen verzekeren. Pertinente onzin! Het is wat mij betreft journalistiek gezien erg zwak. Zelfs van hoor en wederhoor is geen enkele sprake. Naar het motief van de ‘bronnen rondom de club’  kunnen we alleen maar gissen. Ik vraag me oprecht af waarom iemand dit zou willen doen.”

Pfennings vervolgt: “Een van de verdienmodellen van Fortuna Sittard is om spelers beter te maken en vervolgens te verkopen. Daarin zijn we natuurlijk niet uniek. Met de conclusie ‘dat er wel iets moet gebeuren’ kunnen wij dan ook helemaal niets. Er hoeft namelijk niets te gebeuren. De band met onze sponsoren is historisch gezien nog nooit zo goed geweest. Onze huidige sponsoren zijn dik tevreden. Sterker nog, er staan al zo’n veertig sponsoren klaar om in het volgende seizoen in te stappen. Ik vertrouw er dan ook op dat sponsoren én supporters dit fake nieuws niet serieus nemen.”

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
  • 👔 Vacature bij de Fortuna Sittard Academy: ▪️ Trainer/coach profplan (O17) Lees de volledige vacature hieronder!…
    15-Jun-2019
  • 📆 Het conceptprogramma is bekend: ▪️ 4-8: AZ (Uit) ▪️ 11-8: Heracles Almelo (Thuis) Bekijk het schema hier! 👇🏼…
    14-Jun-2019
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
         
         
         
         
         
         
         
         
STAND EREDIVISIE
11. sc Heerenveen 34 41
12. VVV-Venlo 34 41
13. PEC Zwolle 34 39
14. FC Emmen 34 38
15. Fortuna Sittard 34 34
16. Excelsior 34 33
17. De Graafschap 34 29
18. NAC Breda 34 23
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS
BEN JIJ ER VOLGEND SEIZOEN BIJ? Koop dan nu je seizoenkaart voor 2019-2020! KLIK HIER X