31JAN2019  FORTUNA SITTARD HENGELT DEFENSIEVE VERSTERKING BINNEN

In de zoektocht naar een defensieve versterking is Fortuna Sittard uitgekomen bij Mahamadou Dembele. Het 19-jarige Franse talent komt op huurbasis over van RB Salzburg, de huidige nummer één van de Oostenrijkse competitie. De rechtsback wordt gehuurd tot het einde van dit seizoen.

Sjoerd Ars, technisch manager van Fortuna Sittard, is in zijn nopjes met de komst van de Franse verdediger. “Mahamadou is een groot talent uit de Franse School. Fysiek heel sterk en snel. Kwaliteiten die wij in een verdediger zoeken. Op dit moment komt hij nog niet in aanmerking voor het eerste elftal van RB Salzburg, maar zij hebben het volste vertrouwen in zijn talent en vinden dat hij veel speelminuten moet maken. Zijn komst naar Fortuna is daarom voor iedereen een win-win-situatie.”

Dembele wil bovenal zo veel en zo hoog mogelijk voetballen. “Ik ben naar Fortuna gekomen omdat ik wil voetballen op het hoogste niveau. Alleen zo word ik beter als speler. Ik ben nog jong en wil progressie blijven boeken. Dat kan bij Fortuna in de Eredivisie. Hun manier van voetballen past goed bij me. Ik wil dan ook zo snel mogelijk een basisplaats veroveren en samen met het team een zo hoog mogelijke plek op de ranglijst behalen. Daar gaan we voor.”

Het Franse talent staat nog tot en met juni 2023 onder contract bij RB Salzburg. De Oostenrijkers namen hem in 2017 over van Paris Saint Germain, waar hij op dat moment uitkwam in het U19-elftal. RB Salzburg leende hem vervolgens uit aan FC Liefering. Bij de Parijzenaren doorliep Dembele de jeugdopleiding. Daarnaast hield hij de Franse eer menigmaal hoog in Frankrijk U16 tot en met U20.

FOTO'S

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SAT 23
11
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
SAT 30
11
Fortuna Sittard - FC Groningen
SAT 07
12
PSV - Fortuna Sittard
SAT 14
12
Fortuna Sittard - RKC Waalwijk
SAT 21
12
Willem II - Fortuna Sittard
SAT 18
01
Fortuna Sittard - Vitesse
SAT 25
01
Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard
SUN 02
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
STAND EREDIVISIE
11. FC Twente 13 18
12. Sparta Rotterdam 13 16
13. FC Emmen 13 13
14. Fortuna Sittard 13 12
15. ADO Den Haag 13 10
16. PEC Zwolle 13 10
17. VVV-Venlo 13 9
18. RKC Waalwijk 13 4
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS