02SEP2019  FORTUNA SITTARD HAALT MIDDENVELDER FERNANDES TERUG NAAR NEDERLAND

Leandro Fernandes is de nieuwste aanwinst van Fortuna Sittard. De 19-jarige centrale middenvelder is geboren in Nijmegen en beschikt ook over een Angolees paspoort. Hij wordt voor één seizoen gehuurd van Juventus waar hij nog een contract heeft tot de zomer van 2022. Bij de grootmacht uit Turijn speelde Fernandes zijn wedstrijden in het elftal onder 23 jaar.  

Fernandes groeide op bij NEC maar vertrok al snel naar PSV waar hij in 2013 zijn eerste jeugdcontract tekende. Daar groeide hij ook uit tot jeugdinternational. De middenvelder gold bij PSV als één van de grootste talenten uit de opleiding. Op 14 oktober 2016 debuteerde hij als 16-jarige in de Eerste Divisie bij Jong PSV.

Fernandes hoopt met name op veel speelminuten in Sittard. “Als 19-jarige speler wil je voornamelijk veel speelminuten maken. Als je dan de kans krijgt dat op het hoogste niveau in Nederland te doen dan is dat een geweldige optie op deze leeftijd. Bij Fortuna Sittard biedt de technische staf jonge spelers kansen en er wordt veel aandacht besteed aan hun ontwikkeling. Ik hoop dat we dit seizoen als een hecht team wedstrijden gaan winnen. Want daar draait het natuurlijk uiteindelijk om.”

Technisch manager Sjoerd Ars omschrijft de nieuwste speler van dit seizoen als technisch begaafd. “Hij is voor zijn leeftijd fysiek al goed ontwikkeld en wil zich bij Fortuna Sittard verder doorontwikkelen.”

Assistent-trainers Kevin Hofland en Kristof Aelbrecht hebben Fernandes in hun tijd bij PSV langere tijd onder hun hoede gehad. “Vergeleken met zijn periode bij PSV is Leandro in de afgelopen jaren volwassener geworden. In Italië is hij als teamspeler gegroeid en heeft hij laten zien dat hij zich kan aanpassen. Hij heeft het vermogen om in kleine ruimtes snel oplossingen te vinden. We kunnen zijn creativiteit goed gebruiken op het middenveld”, aldus assistent-trainer Kevin Hofland.

FOTO'S

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
  • Afgelopen in Tilburg. Jong verliest met 2-1 van de Brabanders.
    16-Sep-2019
  • Het is rust in Tilburg, waar Fortuna Sittard sterker voor de dag komt. Het scorebord toont een ander beeld. Antwoo…
    16-Sep-2019
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SAT 21
09
Vitesse - Fortuna Sittard
WED 25
09
Ajax - Fortuna Sittard
SAT 28
09
Fortuna Sittard - Sparta Rotterdam
SUN 06
10
Fortuna Sittard - Feyenoord
SUN 20
10
FC Emmen - Fortuna Sittard
SAT 26
10
Fortuna Sittard - VVV-Venlo
SAT 02
11
FC Utrecht - Fortuna Sittard
SAT 09
11
Fortuna Sittard - ADO Den Haag
STAND EREDIVISIE
11. Sparta Rotterdam 6 8
12. PEC Zwolle 6 7
13. sc Heerenveen 6 6
14. ADO Den Haag 6 6
15. FC Groningen 5 4
16. FC Emmen 6 3
17. Fortuna Sittard 5 2
18. RKC Waalwijk 6 1
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS
BEN JIJ ER DIT SEIZOEN BIJ? Koop dan nu je seizoenkaart voor 2019-2020! KLIK HIER X