20FEB2019  FORTUNA SITTARD HAALT ERVAREN CENTRALE VERDEDIGER BINNEN

Als gevolg van het vele blessureleed in de defensieve linie was Fortuna Sittard op zoek naar een ervaren centrale verdediger. Deze zoektocht leidde de club naar de transfervrije Calvin Mac-Intosch, die vorige week aan zijn stage bij Fortuna Sittard begon. Dat is beide partijen goed bevallen. De geboren Amsterdammer tekende daarom een contract tot het einde van dit seizoen bij de Sittardenaren. Vanochtend doorstond Mac-Intosch zijn medische keuring, waardoor alle formaliteiten nu zijn afgerond en hij zich officieel Fortunees mag noemen.

“Calvin is een zeer welkome versterking”, laat technisch manager Sjoerd Ars weten. “Hij is centrale verdediger met ervaring op Eredivisie-niveau. Een fysiek sterke jongen die goed is aan de bal. Daarnaast is hij op een leeftijd waarop je weet hoe de zweep klapt. Dat is wat we op dit moment nodig hebben in onze defensie.”

Mac-Intosch wordt enthousiast van zijn aanstaande terugkeer in de Eredivisie. “Ik heb het al een keer mee mogen maken en daar heb ik toen echt van genoten. Fortuna speelt in de Eredivisie en doet het op dit moment gewoon goed. Dus toen Fortuna me de kans gaf om mee te trainen en me te bewijzen hoefde ik geen seconde na te denken. Ik ben de technische staf ontzettend dankbaar voor de kans om me opnieuw te bewijzen in de Eredivisie. Erin blijven is het grootste doel. En die kans is zeker aanwezig gezien de huidige stand op de ranglijst. We bekijken van wedstrijd tot wedstrijd hoe we dat het beste kunnen aanpakken.”

De 29-jarige Mac-Intosch komt voort uit de jeugd van Ajax, waar hij tot het tweede elftal reikte. Daarna voerde zijn carrière hem langs diverse eerste divisieclubs (Haarlem. SC Telstar en Almere City), toenmalig Eredivisionist SC Cambuur en langs twee buitenlandse clubs (Port Vale en Notodden FK).

FOTO'S

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
         
         
         
         
         
         
         
         
STAND EREDIVISIE
11. sc Heerenveen 34 41
12. VVV-Venlo 34 41
13. PEC Zwolle 34 39
14. FC Emmen 34 38
15. Fortuna Sittard 34 34
16. Excelsior 34 33
17. De Graafschap 34 29
18. NAC Breda 34 23
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS
BEN JIJ ER VOLGEND SEIZOEN BIJ? Koop dan nu je seizoenkaart voor 2019-2020! KLIK HIER X