30MEI2018  FORTUNA SITTARD GAAT SAMENWERKING AAN MET FC ROBINSTIJN

Vrijdag 25 mei sloot Fortuna Sittard één van de succesvolste seizoenen in de clubgeschiedenis af met een oefenduel tegen FC RIA. De wedstrijd stond in het teken van het afscheid van Perr Schuurs. Tijdens de rust van de wedstrijd werd Perr officieel benoemd tot Ambassadeur van de stichting FC Robinstijn, Isitan Gün bekrachtigde met een handtekening de samenwerking tussen onze club en Robinstijn.

Vanuit FC Robinstijn was onder meer oprichter Pieter van Bussel in Nieuwstadt aanwezig om de samenwerking toe te lichten: "Onze stichting is bedoeld om voor kinderen tussen de vijf en achttien jaar een voetbalwens in vervulling te laten gaan. Denk daarbij aan kinderen die ernstig- of langdurig ziek zijn geweest of kinderen met een beperking. Soms betreft het kinderen die om andere redenen een zware periode hebben doorgemaakt. We beperken ons daarbij niet tot het kind alleen, we proberen voor het hele gezin een onvergetelijke dag te organiseren."

Ambassadeurs
FC Robinstijn bestaat inmiddels enkele jaren. De stichting kreeg de naam mee van de twee kinderen van oprichter Pieter van Bussel. De stichting werkt samen met diverse betaald voetbalorganisaties in Nederland: "Onder meer PSV, VVV Venlo en FC Eindhoven zijn samenwerkingspartners van ons. We zijn erg blij dat Fortuna Sittard zich nu hierbij aansluit. De contacten met de club zijn erg prettig", aldus Van Bussel. Diverse Nederlandse profvoetballers zijn Ambassadeur van FC Robinstijn. Pieter van Bussel: "Stijn Schaars is inmiddels ambassadeur geworden, ook Jeffrey Bruma en nu dus Perr Schuurs behoren tot dit selecte gezelschap. Voor ons is dat onder meer belangrijk om onze organisatie een duidelijk- en herkenbaar gezicht te geven naar buiten toe."

Belgische nationale ploeg
Ook Dries Mertens, vaste waarde van de Belgische nationale ploeg, is ambassadeur van Robinstijn. Van Bussel: "De rode Duivels zijn toch één van de favorieten tijdens het aanstaande WK voetbal in Rusland. Dries Mertens is zeer actief om organisaties als de onze te ondersteunen. Binnenkort zijn we weer te gast bij een wedstrijd van het Belgisch elftal."

Ken jij iemand uit jouw omgeving tussen de vijf en achttien jaar waarvan jij vindt dat hij of zij in aanmerking komt om een voetbalwens in vervulling te laten gaan? Stuur een mail met een duidelijk motivatie naar info@fcrobinstijn.nl

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
WO 24
04
FC Utrecht - Fortuna Sittard
ZO 12
05
FC Groningen - Fortuna Sittard
WO 15
05
Fortuna Sittard - Feyenoord
         
         
         
         
         
STAND EREDIVISIE
11. VVV-Venlo 31 37
12. ADO Den Haag 30 36
13. PEC Zwolle 31 35
14. Fortuna Sittard 31 34
15. FC Emmen 31 32
16. Excelsior 31 27
17. De Graafschap 31 26
18. NAC Breda 31 22
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS