13APR2019  FORTUNA SITTARD EN VVV HOUDEN ELKAAR IN EVENWICHT

De Limburgse derby tussen Fortuna Sittard en VVV-Venlo is in een gelijkspel geëindigd: 1-1. Na een vroege voorsprong door een doelpunt van Andrija Novakovich, scoorde invaller Jay-Rot Grot negen minuten voor tijd de gelijkmaker.

13 minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd leek de volle winst binnen voor Fortuna Sittard. Na een mooie, snelle tegenaanval bediende Ahmed El Messaouidi de behendige Lazaros Lamprou op maat. De Griek maakte vrij voor doelman Lars Unnerstall geen fout: 2-0. De ruim 9.500 supporters konden hun geluk niet op. Even later de ontnuchtering, op aangeven van de VAR werd het doelpunt na enige tijd alsnog afgekeurd. “Buitenspel” luidde het oordeel. Even later een nieuwe domper voor de thuisclub, toen Jay-Roy Grot met een hard geplaatst schot scoorde. 1-1 dus in plaats van de veilige voorsprong. Een hard gelag voor Fortuna Sittard, dat een fantastische wedstrijdinstelling toonde en voor elke meter vocht.

Furieus begin
Fortuna Sittard begon furieus aan de wedstrijd, VVV werd direct vastgezet op eigen helft. Al binnen honderd seconden vielen er twee enorme kansen voor de thuisclub te noteren. Mark Diemers schoot vanaf de rand van het strafschopgebied, doelman Lars Unnerstal kon de harde inzet niet vasthouden. Andrija Balic, die de aanval zelf mee had opgezet, leek in de rebound te scoren. Unnerstall bracht met zijn hoofd redding, de keeper moest daarna enige tijd behandeld worden.

Fortuna Sittard bleef aanvallen, kreeg onder meer diverse hoekschoppen en kwam na elf minuten volkomen verdiend op voorsprong. Opnieuw was Balic belangrijk, hij schoot hard in. Weer volgde een redding van Unnerstal, nu rondde Andrij Novakovich de terugkerende bal wél doeltreffend af: 1-0. Het stadion ontplofte, de sfeer die er al voor aanvang van de wedstrijd goed inzat, werd alleen maar beter.

Na twintig minuten kwam de wedstrijd meer in evenwicht. Tino Susic verscheen vrij voor keeper Kosolev, deze redde fraai. Scheidsrechter Bax had echter ook een handbal geconstateerd, het doelpunt zou dus niet goedgekeurd zijn. De enige échte kans van de gasten kwam op naam van aanvoerder Danny Post. Van afstand mikte hij net naast.

Verdediging Fortuna Sittard staat goed
Na rust drongen de gasten logischerwijze aan, in verdedigend opzicht gaf Fortuna Sittard echter geen krimp. VVV kwam niet of nauwelijks tot mogelijkheden. In de tegenaanval was de thuisclub enkele keren onzorgvuldig in de passing, waardoor men niet kon profiteren van de ruimte die VVV bood. Tot de 77e minuut dus, toen Lamprou het duel leek te beslissen. De beslissing van de VAR bleek overigens na afloop juist te zijn.

Het doelpunt van invaller Grot kwam voor Fortuna Sittard ongelukkig tot stand. Bij een hoge bal gleed Calvin Mac-Intosch, één van de uitblinkers aan de zijde van de thuisclub, half weg. Waardoor Grot kon uithalen, met de gelijkmaker als gevolg: 1-1.

Reacties na afloop
Coach René Eijer: ,,Na ons goed begin gaven we het initiatief te veel aan VVV-Venlo. Onze verdediging durfde niet meer aan te sluiten, waardoor de druk steeds groter werd. Met de kracht en lengte van VVV hadden we moeite.” Maurice Steijn, de trainer van de gasten, was complimenteus over Fortuna Sittard: ,,Een aanwinst voor de Eredivisie, het team heeft dit seizoen zeker in thuiswedstrijden voor het nodige spektakel gezorgd. Voor ons is dit een belangrijk punt. De tevredenheid overheerst.”

Zondag 21 april speelt Fortuna Sittard opnieuw thuis. NAC Breda is dan de tegenstander, het duel begint om 14.30 uur. Via mijn.fortunasittard.nl zijn kaarten verkrijgbaar voor deze wedstrijd.

FOTO'S

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SUN 20
10
FC Emmen - Fortuna Sittard
SAT 26
10
Fortuna Sittard - VVV-Venlo
SAT 02
11
FC Utrecht - Fortuna Sittard
SAT 09
11
Fortuna Sittard - ADO Den Haag
SAT 23
11
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
SAT 30
11
Fortuna Sittard - FC Groningen
SAT 07
12
PSV - Fortuna Sittard
SAT 14
12
Fortuna Sittard - RKC Waalwijk
STAND EREDIVISIE
11. FC Twente 9 12
12. FC Groningen 9 10
13. VVV-Venlo 9 9
14. PEC Zwolle 9 7
15. FC Emmen 9 7
16. ADO Den Haag 9 6
17. Fortuna Sittard 9 6
18. RKC Waalwijk 9 1
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS