24FEB2018  FORTUNA SITTARD EN NEC DELEN DE PUNTEN

De topper tussen NEC en Fortuna is vanavond in een gelijkspel geëindigd: 1-1. Na kwakkelende resultaten van de afgelopen weken waren beide ploegen gebrand op een overwinning. Toch moesten beide partijen genoegen nemen met een puntendeling. De doelpunten werden gemaakt door Todd Cantwell en Arnaut Groeneveld.

In het ijskoude maar sfeervolle Goffert Stadion kregen 10.920 bezoekers een matige eerste helft voorgeschoteld. Qua spelbeeld was het NEC dat wat meer overwicht had, terwijl Fortuna loerde op een kans in de omschakeling. De eerste grote mogelijkheid was er na tien minuten voor de thuisploeg. Sven Braken haalde van dichtbij snoeihard uit, maar Aykut Özer wist dit schot met een scherpe reflex te pareren. Daarbij raakte hij met zijn achterhoofd de paal. Uiteindelijk zou blijken dat hij later in de eerste helft alsnog groggy het veld moest verlaten.

Licht overwicht voor NEC in eerste helft
Met een aantal kleine kansen was NEC in de eerste helft het gevaarlijkst. Een slap schot vanaf de 16 meter door Mohamed Rayhi in de 17e minuut leverde nog geen problemen op. Een paar minuten later moest dezelfde Rayhi vanwege een blessure het veld vroegtijdig verlaten. De daaropvolgende kans in de 23e minuut was een stuk dreigender. Linksbuiten Arnaut Groeneveld gooide de trukendoos open en zijn voorzet bereikte Braken die zijn schot vervolgens geblokt zag.

In de 33e minuut lag het spel voor langere tijd stil vanwege een tweede blessurebehandeling van Özer. Na de eerdere botsing met de paal probeerde hij in eerste instantie nog door te spelen. Uiteindelijk kwam er een brancard aan te pas om de jonge Turk van het veld te dragen. Miguel Santos kwam als vervanger in de ploeg.

Tijdens de extra speeltijd (9 minuten) kreeg Fortuna meer grip op het spel en creëerde zijn grootste mogelijkheden van de eerste helft. Na een voorzet van Perr Schuurs werd een schot van Finn Stokkers gestopt door Joris Delle. Enkele ogenblikken later passeerde Lisandro Semedo de ver uitgekomen Nijmeegse doelman, maar in de haast miste zijn poging doel. Onder een striemend fluitconcert van de ontevreden thuissupporters zochten beide ploegen vervolgens de kleedkamers op.

Sterkere tweede helft
Direct na de thee kwamen de Fortunezen een stuk sterker uit de startblokken dan in de eerste helft. In de 53e minuut was het Vidigal die met een fraaie krul de bal net over het Nijmeegse doel schoot. Enkele minuten later werd een vrije trap van diezelfde Vidigal door de NEC-verdediging verwerkt tot een corner. Ook NEC deelde speldenprikken uit. Zo ging een schot van grote afstand door Ferdi Kadioglu net naast, nadat Santos de bal verspeelde en zijn doel onbemand liet.

In de 78ste minuut werd het harde werken van Fortuna dan toch beloond. Doelman Delle stuntelde door een ogenschijnlijk simpele bal los te laten, waarna Todd Cantwell de openingstreffer kon binnentikken: 0-1. Lang kon er echter niet genoten worden van de voorsprong. Drie minuten later ontdeed Anass Achabar zich van Schuurs en wist hij vervolgens teamgenoot Groenveld te bereiken die beheerst binnenschoot: 1-1.

Kolkende slotfase
Wat volgde was een kolkende slotfase, waarbij het vooral NEC was dat bloed rook. Ballen werden veelvuldig naar voren gepompt en bij Fortuna was het alle hens aan dek. Zo verdedigde Stokkers vol overgave mee. Het spel golfde echter op en neer als ware het een flipperkast. Ook Fortuna kreeg in deze fase een aantal mogelijkheden. Tot een treffer wisten beide ploegen echter niet meer te komen. Eindstand 1-1.

Aanvoerder Schuurs baalde na afloop dat de drie punten niet veroverd werden. “Vooraf zou je voor een gelijkspel tekenen maar als je zo laat de 0-1 maakt moet je deze wedstrijd winnen.” Op de vraag hoe er wordt omgegaan met de slechte resultaten klinkt het optimistisch: “Bij mindere resultaten moet je hard werken en dat zijn we blijven doen. Vanavond ging het alweer beter en hopelijk pakken we volgende week weer de drie punten.” Assistent-trainer Kevin Hofland was te spreken over de speelwijze van zijn ploeg: “We stonden compact en wisten NEC daardoor lange tijd van het scoren te houden. Met veel vechtlust en energie kwamen we uiteindelijk beter in het spel. Al met al heb ik een redelijk goede wedstrijd gezien.”

FOTO'S

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZA 22
12
Fortuna Sittard - FC Groningen
ZO 20
01
De Graafschap - Fortuna Sittard
ZO 27
01
Fortuna Sittard - Vitesse
ZO 03
02
PSV - Fortuna Sittard
ZO 10
02
Fortuna Sittard - Excelsior
ZA 16
02
Heracles Almelo - Fortuna Sittard
ZA 23
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
VR 01
03
AZ - Fortuna Sittard
STAND EREDIVISIE
8. sc Heerenveen 16 20
9. VVV-Venlo 16 20
10. Fortuna Sittard 16 19
11. ADO Den Haag 16 19
12. FC Emmen 16 17
13. Willem II 16 16
14. Excelsior 16 16
15. PEC Zwolle 16 15
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS