11OKT2017  FORTUNA SITTARD EN MVV GEZAMENLIJK OP DE BRES VOOR GEZONDE RIVALITEIT EN MOOIE DERBYSFEER

De Derby van het Zuiden staat weer op het programma in de Jupiler League. Fortuna Sittard treedt op vrijdag 13 oktober om 20.00 uur aan in Stadion De Geusselt tegen de buurclub uit Maastricht. De kleine 30 kilometer die de clubs uit elkaar liggen maakt de wedstrijd altijd tot een zeer speciale.

Beide clubs hebben zich tot doel gesteld om van deze wedstrijd een sportief feest te maken en willen door positieve benadering van de derby een sportieve en spannende derbysfeer creëren en stimuleren.          
  
Door de goede resultaten die beide clubs tot op heden hebben behaald in het lopende seizoen, is de belangstelling voor de derby extra groot. Het uitvak van Fortuna Sittard puilt uit. Het enthousiasme vanuit Sittard is zelfs zo groot dat de vraag van het supporterslegioen van Fortuna Sittard de capaciteit van het bezoekersvak in De Geusselt overstijgt. Bij MVV is de Angel-Side al enkele dagen uitverkocht. 
  
Het zijn allemaal tekenen dat de derby een absolute kraker gaat worden. En dat behelst natuurlijk wel wat extra aandacht. Na de negatieve gebeurtenissen rondom de play-off wedstrijd die MVV in mei jl. afwerkte in die andere derby tegen Roda JC zijn de Limburgse clubs gezamenlijk in actie gekomen. Om de negatieve tendens tegen te gaan is gesproken over de normalisatie van wedstrijdbezoek. Derby’s moeten weer reclame voor het Limburgse voetbal zijn. Beide clubs roepen dan ook op om er één groot voetbalfeest van te maken. 
  
Gedelegeerd Commissaris Johnny Creemers (Fortuna Sittard) en Algemeen Directeur Paul Penders (MVV): “Deze wedstrijden zijn de krenten in de pap. Spelers zetten net een stapje meer. Bij de supporters komt de trots om de hoek kijken. Het is gezonde rivaliteit. Laten we het dus niet opkloppen naar termen als vijandelijkheid of agressie. Als we het op die manier benaderen, en de derbysfeer op een correcte, positieve manier hoogtij laten vieren, zal dat ongetwijfeld ook door beide supportersgroepen worden gewaardeerd en verstandig mee om worden gegaan.” 
@FORTUNASITTARD
  • DAY AFTER📆 | Wat is het momenteel genieten voor alle Fortunezen. Wil je de wedstrijd tegen FC Den Bosch nog een kee…
    16-dec-2017
  • TIP🔰 | Dankzij de winst in Den Bosch kunnen we aanstaande zaterdag een play-off plek afdwingen. Nu kan je twee ding…
    16-dec-2017
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZA 23
12
Fortuna Sittard - Jong FC Utrecht
VR 12
01
Fortuna Sittard - Jong Ajax
VR 19
01
FC Dordrecht - Fortuna Sittard
VR 26
01
Fortuna Sittard - FC Emmen
VR 02
02
FC Volendam - Fortuna Sittard
MA 12
02
Jong AZ - Fortuna Sittard
VR 16
02
Fortuna Sittard - Telstar
VR 23
02
N.E.C. - Fortuna Sittard
STAND JUPILER LEAGUE
1. Fortuna Sittard 18 38
2. N.E.C. 17 37
3. Jong Ajax 17 33
4. Telstar 18 30
5. De Graafschap 18 29
6. FC Emmen 18 28
7. FC Den Bosch 17 27
8. Jong PSV 17 25
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS
NU TE KOOP: HALVE SEIZOENKAART Bestel vóór 21 december en krijg een wedstrijd cadeau KLIK HIER X