11OKT2017  FORTUNA SITTARD EN MVV GEZAMENLIJK OP DE BRES VOOR GEZONDE RIVALITEIT EN MOOIE DERBYSFEER

De Derby van het Zuiden staat weer op het programma in de Jupiler League. Fortuna Sittard treedt op vrijdag 13 oktober om 20.00 uur aan in Stadion De Geusselt tegen de buurclub uit Maastricht. De kleine 30 kilometer die de clubs uit elkaar liggen maakt de wedstrijd altijd tot een zeer speciale.

Beide clubs hebben zich tot doel gesteld om van deze wedstrijd een sportief feest te maken en willen door positieve benadering van de derby een sportieve en spannende derbysfeer creëren en stimuleren.          
  
Door de goede resultaten die beide clubs tot op heden hebben behaald in het lopende seizoen, is de belangstelling voor de derby extra groot. Het uitvak van Fortuna Sittard puilt uit. Het enthousiasme vanuit Sittard is zelfs zo groot dat de vraag van het supporterslegioen van Fortuna Sittard de capaciteit van het bezoekersvak in De Geusselt overstijgt. Bij MVV is de Angel-Side al enkele dagen uitverkocht. 
  
Het zijn allemaal tekenen dat de derby een absolute kraker gaat worden. En dat behelst natuurlijk wel wat extra aandacht. Na de negatieve gebeurtenissen rondom de play-off wedstrijd die MVV in mei jl. afwerkte in die andere derby tegen Roda JC zijn de Limburgse clubs gezamenlijk in actie gekomen. Om de negatieve tendens tegen te gaan is gesproken over de normalisatie van wedstrijdbezoek. Derby’s moeten weer reclame voor het Limburgse voetbal zijn. Beide clubs roepen dan ook op om er één groot voetbalfeest van te maken. 
  
Gedelegeerd Commissaris Johnny Creemers (Fortuna Sittard) en Algemeen Directeur Paul Penders (MVV): “Deze wedstrijden zijn de krenten in de pap. Spelers zetten net een stapje meer. Bij de supporters komt de trots om de hoek kijken. Het is gezonde rivaliteit. Laten we het dus niet opkloppen naar termen als vijandelijkheid of agressie. Als we het op die manier benaderen, en de derbysfeer op een correcte, positieve manier hoogtij laten vieren, zal dat ongetwijfeld ook door beide supportersgroepen worden gewaardeerd en verstandig mee om worden gegaan.” 
@FORTUNASITTARD
  • @Bas1411 Geen zorgen Bas, alleen de randen! 🤙🏼
    18-jul-2018
  • 🌱 Inmiddels zijn de lijnen voor de aanleg van het kunstgras duidelijk te zien. Maar eerst nog de laatste voorbere…
    18-jul-2018
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZA 11
08
Excelsior - Fortuna Sittard
ZA 18
08
Fortuna Sittard - PSV
VR 24
08
ADO Den Haag - Fortuna Sittard
ZA 01
09
Fortuna Sittard - FC Utrecht
ZO 16
09
NAC Breda - Fortuna Sittard
ZA 22
09
Fortuna Sittard - Willem II
ZA 29
09
Fortuna Sittard - Ajax
ZO 07
10
FC Emmen - Fortuna Sittard
STAND EREDIVISIE
8. FC Utrecht 0 0
9. Feyenoord 0 0
10. Fortuna Sittard 0 0
11. Heracles Almelo 0 0
12. NAC Breda 0 0
13. PEC Zwolle 0 0
14. PSV 0 0
15. sc Heerenveen 0 0
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS