27DEC2018  FORTUNA SITTARD EN KIKA ONDERTEKENEN SAMENWERKINGSOVEREENKOMST

Tijdens de rust van de thuiswedstrijd van Fortuna Sittard afgelopen zaterdag tegen FC Groningen, werd de samenwerking tussen onze club en Kika officieel bekrachtigd. Dit gebeurde via een kort officieel moment op de middenstip.

Namens Fortuna Sittard ondertekenden voorzitter Isitan Gün en Wil Helwig, voorzitter van de werkgroep ‘Fortuna Sittard Verbindt’, de overeenkomst. Vanuit Kika bevestigde de directeur van Kika Nederland, Frits Hirschstein, de samenwerking. Rondom de wedstrijd werden diverse activiteiten op touw gezet. Zo vond er onder meer een collecte plaats waarvan de opbrengst uiteraard geheel ten goede komt aan Kika.

Stichting Kinderen Kankervrij
Frits Hirschstein was in 2002 één van de oprichters van Stichting Kinderen Kankervrij, afgekort Kika: "Jaarlijks krijgen in Nederland ruim 550 kinderen de diagnose 'kanker'. Op dit moment geneest 75 procent van deze kinderen. Als Kika vinden wij dat dit beter kan en moet.” Kika werft onder meer fondsen voor vernieuwend onderzoek, probeert er voor te zorgen dat kinderen met kanker een betere kwaliteit van leven hebben en geeft ook voorlichting. "Fortuna Sittard is na SC Heerenveen de tweede betaald voetbalclub in Nederland waarmee wij als Kika samenwerken. In de voorbije maanden is intensief overleg geweest tussen ons als organisatie en de club. Het is prachtig om te zien hoe enthousiast men van uit Fortuna is om de samenwerking vorm en inhoud te geven."

Fortuna Sittard Verbindt
De maatschappelijke activiteiten van Fortuna Sittard worden uitgevoerd onder de naam Fortuna Sittard Verbindt. Een groot aantal activiteiten in de samenleving, onder meer gericht op scholen, amateurvoetbalclubs en de wijken, krijgen via Fortuna Sittard Verbindt vorm. Voorzitter Wil Helwig: "Toen Kika ons in mei van dit jaar benaderde, waren we heel snel 'om' en zijn we aan de slag gegaan. Mooi om te zien dat ook bijvoorbeeld het Fortuna Supporters Collectief al heel actief is in deze via het uitbrengen van een Kika Supporters CD in de maand december. De opbrengst daarvan komt helemaal ten goede aan Kika.”

Oranje stoelen
Op de hoofdtribune is inmiddels een elftal oranje stoelen geplaatst. De intentie is om deze stoelen elke thuiswedstrijd te verkopen, de opbrengst van de stoelen is uiteraard ook bestemd voor Kika. Interesse? Stuur een mail naar mvo@fortunasittard.nl. Vanuit Fortuna Sittard Verbindt zal dan snel contact worden opgenomen.

FOTO'S

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
  • EINDSTAND | Fortuna Sittard wint ook de vierde oefenwedstrijd. Het duel tegen SV Meerssen werd met 1-8 gewonnen.…
    23-Jul-2019
  • 76' | We gaan het laatste kwartier in met een 1-6 tussenstand. ⚽️ Diemers (1-6) #SamenNaoVeure #MEEFOR
    23-Jul-2019
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SUN 04
08
AZ - Fortuna Sittard
SUN 11
08
Fortuna Sittard - Heracles Almelo
SUN 18
08
Fortuna Sittard - Willem II
SAT 31
08
sc Heerenveen - Fortuna Sittard
SUN 15
09
Fortuna Sittard - FC Twente
SAT 21
09
Vitesse - Fortuna Sittard
WED 25
09
Ajax - Fortuna Sittard
SAT 28
09
Fortuna Sittard - Sparta Rotterdam
STAND EREDIVISIE
7. FC Utrecht 0 0
8. Feyenoord 0 0
9. Fortuna Sittard 0 0
10. Heracles Almelo 0 0
11. PEC Zwolle 0 0
12. PSV 0 0
13. RKC Waalwijk 0 0
14. sc Heerenveen 0 0
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS
BEN JIJ ER VOLGEND SEIZOEN BIJ? Koop dan nu je seizoenkaart voor 2019-2020! KLIK HIER X