27DEC2018  FORTUNA SITTARD EN KIKA ONDERTEKENEN SAMENWERKINGSOVEREENKOMST

Tijdens de rust van de thuiswedstrijd van Fortuna Sittard afgelopen zaterdag tegen FC Groningen, werd de samenwerking tussen onze club en Kika officieel bekrachtigd. Dit gebeurde via een kort officieel moment op de middenstip.

Namens Fortuna Sittard ondertekenden voorzitter Isitan Gün en Wil Helwig, voorzitter van de werkgroep ‘Fortuna Sittard Verbindt’, de overeenkomst. Vanuit Kika bevestigde de directeur van Kika Nederland, Frits Hirschstein, de samenwerking. Rondom de wedstrijd werden diverse activiteiten op touw gezet. Zo vond er onder meer een collecte plaats waarvan de opbrengst uiteraard geheel ten goede komt aan Kika.

Stichting Kinderen Kankervrij
Frits Hirschstein was in 2002 één van de oprichters van Stichting Kinderen Kankervrij, afgekort Kika: "Jaarlijks krijgen in Nederland ruim 550 kinderen de diagnose 'kanker'. Op dit moment geneest 75 procent van deze kinderen. Als Kika vinden wij dat dit beter kan en moet.” Kika werft onder meer fondsen voor vernieuwend onderzoek, probeert er voor te zorgen dat kinderen met kanker een betere kwaliteit van leven hebben en geeft ook voorlichting. "Fortuna Sittard is na SC Heerenveen de tweede betaald voetbalclub in Nederland waarmee wij als Kika samenwerken. In de voorbije maanden is intensief overleg geweest tussen ons als organisatie en de club. Het is prachtig om te zien hoe enthousiast men van uit Fortuna is om de samenwerking vorm en inhoud te geven."

Fortuna Sittard Verbindt
De maatschappelijke activiteiten van Fortuna Sittard worden uitgevoerd onder de naam Fortuna Sittard Verbindt. Een groot aantal activiteiten in de samenleving, onder meer gericht op scholen, amateurvoetbalclubs en de wijken, krijgen via Fortuna Sittard Verbindt vorm. Voorzitter Wil Helwig: "Toen Kika ons in mei van dit jaar benaderde, waren we heel snel 'om' en zijn we aan de slag gegaan. Mooi om te zien dat ook bijvoorbeeld het Fortuna Supporters Collectief al heel actief is in deze via het uitbrengen van een Kika Supporters CD in de maand december. De opbrengst daarvan komt helemaal ten goede aan Kika.”

Oranje stoelen
Op de hoofdtribune is inmiddels een elftal oranje stoelen geplaatst. De intentie is om deze stoelen elke thuiswedstrijd te verkopen, de opbrengst van de stoelen is uiteraard ook bestemd voor Kika. Interesse? Stuur een mail naar mvo@fortunasittard.nl. Vanuit Fortuna Sittard Verbindt zal dan snel contact worden opgenomen.

FOTO'S

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZA 30
03
Willem II - Fortuna Sittard
WO 03
04
Fortuna Sittard - ADO Den Haag
ZO 07
04
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
ZA 13
04
Fortuna Sittard - VVV-Venlo
ZO 21
04
Fortuna Sittard - NAC Breda
WO 24
04
FC Utrecht - Fortuna Sittard
ZO 28
04
Fortuna Sittard - Feyenoord
ZO 12
05
FC Groningen - Fortuna Sittard
STAND EREDIVISIE
11. Willem II 25 31
12. Fortuna Sittard 26 29
13. ADO Den Haag 25 28
14. PEC Zwolle 24 26
15. Excelsior 25 26
16. FC Emmen 26 25
17. De Graafschap 25 22
18. NAC Breda 25 17
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS