25JUN2018  FORTUNA SITTARD EN IXPOLE SLAAN DE HANDEN IN ELKAAR

Met ingang van het nieuwe seizoen gaat Fortuna Sittard in zee met iXpole. Het Hasseltse bedrijf is pionier en marktleider met haar software voor het managen en optimaliseren van sponsorship en hospitality processen. Nu het iXpole platform door bijna de helft van de Belgische Jupiler Pro League clubs wordt gebruikt, richten de Belgen hun pijlen op Nederland. De VIP-klanten en sponsoren van Fortuna Sittard kunnen in seizoen 2018/2019 als eerste in Nederland het gemak ervaren van iXpole’s Self-service VIP portaal.

Fortuna Sittard steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken. Op alle vlakken blijft de club verder professionaliseren en moderniseren. Dat heeft het voorbije seizoen al duidelijk zijn vruchten afgeworpen. Het verder verbeteren van de relatie met zijn business partners is een cruciaal onderdeel van Fortuna’s professionaliseringsstrategie. Daarom heeft de club besloten vanaf de start van het komende seizoen gebruik te gaan maken van de geautomatiseerde oplossingen die iXpole biedt op het gebied van sponsorship en hospitality.

“Elke ploeg wil natuurlijk de beste sportieve prestaties neerzetten, maar onze business partners maken een minstens even cruciaal onderdeel uit van onze groeistrategie”, stelt voorzitter Isitan Gün. “Met iXpole zijn we van plan om een voorsprong te nemen op gebied van totaalbeleving voor onze partners. Het is tijd om onze klanten het gemak en de klantvriendelijkheid van self-service oplossingen in combinatie met e-tickets te laten ervaren.”

 Gorik Vandersanden van iXpole voegt daaraan toe: “iXpole is minstens even ambitieus als Fortuna Sittard, maar bij ons uit zich dat in het nastreven van een internationale expansie. En dat is waar beide partijen elkaar gevonden hebben. De Europese markt ligt wijd open, maar in elk land ligt de uitdaging in het vinden van een club die de eerste stap wil zetten. In Fortuna Sittard hebben wij een even ambitieuze partner gevonden.”

iXpole is dé totaaloplossing voor het volledige relationeel (CRM) en operationeel (ERP) beheer van sponsorship en hospitality processen. Het werd ontwikkeld en verfijnd in de Belgische Jupiler Pro League. In de laatste 4 seizoenen heeft iXpole ongeveer de helft van de Belgische voetbalclubs naar een hoger niveau getild op dit gebied. In Nederland wordt het algemeen beheer van clubs reeds grotendeels geautomatiseerd met Afas, maar de zeer specifieke B2B processen, worden nog vaak met spreadsheets en lijstjes opgevangen. Door een integratie met Afas wil iXpole de clubs een end-to-end automatisatie aanbieden.

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZO 20
01
De Graafschap - Fortuna Sittard
ZO 27
01
Fortuna Sittard - Vitesse
ZO 03
02
PSV - Fortuna Sittard
ZO 10
02
Fortuna Sittard - Excelsior
ZA 16
02
Heracles Almelo - Fortuna Sittard
ZA 23
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
VR 01
03
AZ - Fortuna Sittard
ZO 10
03
Ajax - Fortuna Sittard
STAND EREDIVISIE
7. AZ 17 25
8. VVV-Venlo 17 23
9. Fortuna Sittard 17 20
10. sc Heerenveen 17 20
11. ADO Den Haag 17 20
12. Willem II 17 19
13. FC Emmen 17 17
14. Excelsior 17 16
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS