22JUL2018  FORTUNA SITTARD EN GÖZTEPE HOUDEN ELKAAR IN EVENWICHT

Fortuna Sittard heeft in zijn oefenwedstrijd tegen het Turkse Göztepe SK in de laatste minuten de overwinning verspeeld. Op Sportpark Lonapark stond na 90 minuten 1-1 op het scorebord. De doelpunten kwamen van Lisandro Semedo en Axel Ngando.

Sterke eerste helft
Na de verloren wedstrijd tegen Antalyaspor kon Fortuna Sittard vandaag op revanche tegen wederom een Turkse tegenstander. De ploeg van René Eijer begon dan ook gretig aan de wedstrijd en na 6 minuten werd de eerste speldenprik uitgedeeld. Na een ontsnapping over de linkerflank kon een voorzet van Gavin Vlijter net niet binnengetikt worden door de inglijdende Finn Stokkers. Niet veel later was Fortuna wederom heel dichtbij de openingstreffer. Een vrije trap van Alessandro Ciranni knalde op de paal en viel voor de voeten van Stokkers die zijn gehaaste poging zag stranden op doelman Göktug Bakirbas. Bij de derde grote kans was het wél raak. Na een corner versierd te hebben ging Mark Diemers achter de bal staan. Hij deponeerde de bal vervolgens panklaar op het hoofd van Semedo die de 1-0 binnenkopte. Vlak hierna hoopte Diemers de voorsprong te verdubbelen maar zijn schot werd gepareerd door Bakirbas.

Göztepe SK was ondertussen meerdere malen dreigend in de buurt van het Sittards doelgebied geweest, maar de eerste echte kans werd pas in de 26ste minuut genoteerd. Linksback Adama Traore werd gelanceerd en haalde uit in de zestien meter maar de nieuwe doelman Alexei Koselev zag de bal naast het doel verdwijnen.

Rood en gelijkmaker in extremis
Na rust gingen de Sittardenaren verder met waar ze in de eerste helft gebleven waren: kansen creëren. Zo waagde Stokkers in de 51ste minuut een poging via een lobje. Drie minuten later flitste Vlijter over de linkerflank, maar zag zijn schot voorlangs het Turkse doel verdwijnen. Rond de 60ste minuut werd bij Fortuna een groot deel van de wisselspelers in de ploeg gebracht. De Turken kwamen hierdoor iets beter in de wedstrijd, maar een rode kaart voor Alpaslan Öztürk leek de wedstrijd dan toch te beslissen. Dit was echter te vroeg gejuicht want in de 88ste minuut werd de gelijkmaker gemaakt. Rowen Koot had vijf minuten daarvoor nog een fantastische redding, maar uiteindelijk werd toch nog roet in het eten gegooid door Ngando: 1-1.

Einde trainingskamp
Met dit gelijkspel werd het trainingskamp in Hoenderloo afgesloten. De ploeg is zo weer een stapje dichterbij de rentree in de eredivisie volgende maand. Volgende week staat echter nog een vriendschappelijke duel tegen Bayern '04 Leverkusen op het programma, de Duitsers treffen Fortuna aankomende zaterdag 28 juli om 18.00 uur in Sittard.

FOTO'S

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SAT 26
10
Fortuna Sittard - VVV-Venlo
SAT 02
11
FC Utrecht - Fortuna Sittard
SAT 09
11
Fortuna Sittard - ADO Den Haag
SAT 23
11
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
SAT 30
11
Fortuna Sittard - FC Groningen
SAT 07
12
PSV - Fortuna Sittard
SAT 14
12
Fortuna Sittard - RKC Waalwijk
SAT 21
12
Willem II - Fortuna Sittard
STAND EREDIVISIE
11. FC Groningen 10 13
12. FC Twente 10 12
13. PEC Zwolle 10 10
14. FC Emmen 10 10
15. VVV-Venlo 10 9
16. ADO Den Haag 10 6
17. Fortuna Sittard 10 6
18. RKC Waalwijk 10 1
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS