22JUL2018  FORTUNA SITTARD EN GÖZTEPE HOUDEN ELKAAR IN EVENWICHT

Fortuna Sittard heeft in zijn oefenwedstrijd tegen het Turkse Göztepe SK in de laatste minuten de overwinning verspeeld. Op Sportpark Lonapark stond na 90 minuten 1-1 op het scorebord. De doelpunten kwamen van Lisandro Semedo en Axel Ngando.

Sterke eerste helft
Na de verloren wedstrijd tegen Antalyaspor kon Fortuna Sittard vandaag op revanche tegen wederom een Turkse tegenstander. De ploeg van René Eijer begon dan ook gretig aan de wedstrijd en na 6 minuten werd de eerste speldenprik uitgedeeld. Na een ontsnapping over de linkerflank kon een voorzet van Gavin Vlijter net niet binnengetikt worden door de inglijdende Finn Stokkers. Niet veel later was Fortuna wederom heel dichtbij de openingstreffer. Een vrije trap van Alessandro Ciranni knalde op de paal en viel voor de voeten van Stokkers die zijn gehaaste poging zag stranden op doelman Göktug Bakirbas. Bij de derde grote kans was het wél raak. Na een corner versierd te hebben ging Mark Diemers achter de bal staan. Hij deponeerde de bal vervolgens panklaar op het hoofd van Semedo die de 1-0 binnenkopte. Vlak hierna hoopte Diemers de voorsprong te verdubbelen maar zijn schot werd gepareerd door Bakirbas.

Göztepe SK was ondertussen meerdere malen dreigend in de buurt van het Sittards doelgebied geweest, maar de eerste echte kans werd pas in de 26ste minuut genoteerd. Linksback Adama Traore werd gelanceerd en haalde uit in de zestien meter maar de nieuwe doelman Alexei Koselev zag de bal naast het doel verdwijnen.

Rood en gelijkmaker in extremis
Na rust gingen de Sittardenaren verder met waar ze in de eerste helft gebleven waren: kansen creëren. Zo waagde Stokkers in de 51ste minuut een poging via een lobje. Drie minuten later flitste Vlijter over de linkerflank, maar zag zijn schot voorlangs het Turkse doel verdwijnen. Rond de 60ste minuut werd bij Fortuna een groot deel van de wisselspelers in de ploeg gebracht. De Turken kwamen hierdoor iets beter in de wedstrijd, maar een rode kaart voor Alpaslan Öztürk leek de wedstrijd dan toch te beslissen. Dit was echter te vroeg gejuicht want in de 88ste minuut werd de gelijkmaker gemaakt. Rowen Koot had vijf minuten daarvoor nog een fantastische redding, maar uiteindelijk werd toch nog roet in het eten gegooid door Ngando: 1-1.

Einde trainingskamp
Met dit gelijkspel werd het trainingskamp in Hoenderloo afgesloten. De ploeg is zo weer een stapje dichterbij de rentree in de eredivisie volgende maand. Volgende week staat echter nog een vriendschappelijke duel tegen Bayern '04 Leverkusen op het programma, de Duitsers treffen Fortuna aankomende zaterdag 28 juli om 18.00 uur in Sittard.

FOTO'S

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZA 22
12
Fortuna Sittard - FC Groningen
ZO 20
01
De Graafschap - Fortuna Sittard
ZO 27
01
Fortuna Sittard - Vitesse
ZO 03
02
PSV - Fortuna Sittard
ZO 10
02
Fortuna Sittard - Excelsior
ZA 16
02
Heracles Almelo - Fortuna Sittard
ZA 23
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
VR 01
03
AZ - Fortuna Sittard
STAND EREDIVISIE
8. sc Heerenveen 16 20
9. VVV-Venlo 16 20
10. Fortuna Sittard 16 19
11. ADO Den Haag 16 19
12. FC Emmen 16 17
13. Willem II 16 16
14. Excelsior 16 16
15. PEC Zwolle 16 15
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS