23MRT2018  FORTUNA SITTARD EN COÖPERATIEVE FRUITVEILING ZUID-LIMBURG STIMULEREN GEZONDE VOEDING VOOR DE JEUGD

De Zuid-Limburgse fruittelers van de coöperatieve Fruitveiling Zuid-Limburg in Margraten zijn vanaf komend seizoen partner van ‘Fortuna Verbindt’, de Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen(MVO) tak van Fortuna Sittard. Ter stimulering van gezonde voeding ontvangen alle kinderen die Fortuna Sittard tijdens seizoen 2018-2019 in het kader van het Scholenproject bezoeken, gratis fruit afkomstig uit Zuid-Limburgse boomgaarden.

Fortuna Sittard draagt de maatschappij een warm hart toe. Met haar MVO-beleid wil de club een verbindende factor vormen in de samenleving. Één van de aspecten waar Fortuna Sittard zich op richt is om mensen te stimuleren naar een gezonde- en actievere leefstijl. In dit kader neemt Fortuna Sittard deel aan het landelijke initiatief Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG). De doelstelling van het JOGG is jongeren bewust te maken van gezonde voeding en het maken van de juiste keuzes hierin. Terugdringen van overgewicht is hierbij het einddoel. Een van de JOGG-onderdelen vormt het Scholenproject ‘Gezondheidstour Fortuna Sittard’. In dit kader ontvangt Fortuna Sittard basisscholen uit Zuid- en Midden-Limburg.

De gezamenlijke Zuid-Limburgse fruittelers hebben besloten in het JOGG-initiatief te participeren door in het seizoen 2018-2019 de kinderen die bij Fortuna Sittard op bezoek komen van gratis fruit (appels en peren) uit Limburgse boomgaarden te voorzien. Initiatiefnemer is fruitteler Wim Notermans uit Hoogcruts-Noorbeek: „Fruit is heel gezond voedsel en daardoor een welkome snack voor kinderen. Om het JOGG initiatief bij Fortuna Sittard te ondersteunen hebben we besloten om komend seizoen alle kinderen van fruit uit onze eigen Limburgse plantages te voorzien. Kinderen leren zo om gezond en regionaal te eten. De kalkrijke gronden, het warme klimaat en de goede zorg van de fruittelers maken dat in ons Mergelland het mooiste en lekkerste fruit groeit!” De gemeente Eijsden-Margraten, dat zich zelf profileert als „de bloesem van het zuiden”. juicht het initiatief van de fruittelers toe.

Voorafgaand aan de wedstrijd Fortuna Sittard-Cambuur Leeuwarden, op vrijdagavond 23 maart om 20.00 uur, ontvangen de aanvoerders (namens de spelers) van beide teams, de scheidsrechter en zijn assistenten en de ballenjongens appelen en peren. Dit vormt het officiële startschot van deze MVO-actie.

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZA 22
12
Fortuna Sittard - FC Groningen
ZO 20
01
De Graafschap - Fortuna Sittard
ZO 27
01
Fortuna Sittard - Vitesse
ZO 03
02
PSV - Fortuna Sittard
ZO 10
02
Fortuna Sittard - Excelsior
ZA 16
02
Heracles Almelo - Fortuna Sittard
ZA 23
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
VR 01
03
AZ - Fortuna Sittard
STAND EREDIVISIE
8. sc Heerenveen 16 20
9. VVV-Venlo 16 20
10. Fortuna Sittard 16 19
11. ADO Den Haag 16 19
12. FC Emmen 16 17
13. Willem II 16 16
14. Excelsior 16 16
15. PEC Zwolle 16 15
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS