10MRT2018  FORTUNA SITTARD BOEKT TWEEDE WINSTPARTIJ OP RIJ

Ook de tweede wedstrijd van deze week is door Fortuna Sittard winnend afgesloten. Na de winst tegen MVV werd ook FC Eindhoven verslagen, ditmaal met 1-3. De doelpunten kwamen van Djibril Dianessy, Todd Cantwell en Stefan Askovski. Bij de Eindhovenaren was Doriano Kortstam trefzeker.

In het onderonsje tussen de twee Portugese hoofdtrainers (David Nascimento en Claudio Braga) was het Fortuna Sittard dat voortvarend van start ging. Zo noteerde Dianessy via een afzwaaiend schot en twee minuten later een kopbal de eerste kansen voor de Fortunezen. Een vlammend schot van Lisandro Semedo in de 18e minuut werd vervolgens knap gepareerd door Thomas Hooyberghs, vervanger van de geblesseerde Ruud Swinkels. De doelman greep niet veel later wederom goed in bij een afstandsschot van Hutten. Ook een poging van Finn Stokkers werd door de oplettende goalie gepareerd, nadat deze van richting werd veranderd door Hervé Matthys.

Dianessy opent de score
De thuisploeg kwam ondertussen niet tot uitgespeelde kansen en was voornamelijk bezig met tegenhouden. Door een blessurebehandeling van Abdelmalek El Hasnaoui kwam Eindhoven even met tien man te staan. Het was Dianessy die in de 37e minuut sluw profiteerde van dit buitenkansje en de almaar groeiende Sittardse dominantie beloonde. Met een assist van Clint Essers wist de Fransman Hooyberghs te verschalken: 0-1. Een minuut later kon Dianessy zowaar bijna zijn tweede van de avond binnentikken, maar ditmaal trof hij de paal. Diep in de blessuretijd van de eerste helft kwam Fortuna nog even in de problemen door een gemiste kopbal van Elton Kabanga. Hierna zochten de door de regen doorweekte spelers de kleedkamers op.

Sterker Eindhoven na de thee
FC Eindhoven begon na de theepauze een stuk sterker aan de tweede helft. Zo bracht de invaller Tarik Kada in de 47e minuut de bal voor het doel, maar Branco van den Boomen mistte. In de omschakeling was Kada een paar minuten later zelf dicht bij een doelpunt, maar zijn schot ging naast. Fortuna bleef echter loeren op een volgende treffer. Na balverlies van FC Eindhoven kwam de bal in de 63e minuut na een prima pass van Semedo terecht bij Cantwell. Hij zette Fortuna in de 63e minuut op een comfortabele voorsprong: 0-2.

Voor FC Eindhoven was dit zeker geen signaal om de kopjes te laten hangen. De ploeg bleef onverminderd druk zetten op het Sittardse doel. Na een aantal mogelijkheden was het in de 72e minuut uiteindelijk invaller Kortstam die met een kopbal de spanning in de wedstrijd terug te brengen: 1-2. FC Eindhoven rook bloed en ging op jacht naar de gelijkmaker. Lang zou de hoop op de gelijkmaker echter niet duren. In de 76e minuut gooide invaller Askovski de wedstrijd vanuit een hoekschop alsnog in het slot: 1-3. De slotfase werd nog eenmaal opgeschrikt door een schot op de lat van Hutten na een knappe assist van Cantwell.

Ruimte voor verbetering
Assistent-trainer Kevin Hofland was na afloop tevreden over het resultaat maar zag ook verbeterpunten: "Na de sterke eerste helft ging het tempo omlaag in de tweede helft en maakten we veel fouten. Door een tegentreffer te incasseren maak je het jezelf toch weer lastig. Gelukkig wisten we ons uiteindelijk weer te herstellen." Ook Lars Hutten zag ruimte voor verbetering: "In de eerste helft wist FC Eindhoven geen raad met onze tactiek. Met de nieuwe trainer zetten we namelijk hoger druk. We moeten er echter lering uit trekken dat FC Eindhoven toch nog terugkomt in de wedstrijd."

Aanstaande maandag volgt alweer de volgende wedstrijd. Dan mogen de geel-groenen aantreden tegen de Superboeren uit Doetinchem. De thuiswedstrijd tegen De Graafschap begint om 20.00u. Dat wil je absoluut niet missen. Koop daarom nu alvast je kaarten online: gemakkelijk en snel!

FOTO'S

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZO 21
04
Fortuna Sittard - NAC Breda
WO 24
04
FC Utrecht - Fortuna Sittard
ZO 28
04
Fortuna Sittard - Feyenoord
ZO 12
05
FC Groningen - Fortuna Sittard
         
         
         
         
STAND EREDIVISIE
11. ADO Den Haag 30 36
12. PEC Zwolle 30 35
13. VVV-Venlo 30 34
14. Fortuna Sittard 30 31
15. FC Emmen 30 29
16. De Graafschap 30 26
17. Excelsior 30 26
18. NAC Breda 30 22
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS