14APR2018  FORTUNA SITTARD BLIJFT NA WINST OP DEN BOSCH KOPLOPER

Vrijdagavond heeft Fortuna Sittard voor ruim 8.200 toeschouwers met 2-0 gewonnen van FC Den Bosch. Lisandro Semedo en Finn Stokkers scoorden voor de thuisclub. Door de winst blijft Fortuna, met nog twee speelrondes te gaan, op de eerste plaats staan in de Jupiler League.

De zege van Fortuna Sittard op FC Den Bosch was meer dan verdiend, daar was vriend en vijand het na afloop over eens. Ook Wil Boessen, trainer van Den Bosch en natuurlijk in het verleden vele jaren actief bij Fortuna (als speler en als trainer) trok die conclusie na afloop: ,,De betere ploeg heeft gewonnen. Het bleef echter lange tijd 1-0, waardoor je toch hoopt dat de bal een keer goed valt aan onze kant. Over de volle 90 minuten is deze zege meer dan terecht.”

Fortuna domineert
Vanaf de aftrap was Fortuna Sittard de bovenliggende partij. Al na vijf minuten leek de thuisclub op voorsprong te komen. Lars Hutten werd in eerste instantie nog gestuit door Den Bosch goalie Nick Leijten, de keeper liet de bal echter los waarna Todd Cantwell de bal in het verlaten doel schoof. Het doelpunt werd echter vanwege vermeend buitenspel van Hutten afgekeurd. Televisiebeelden toonden na afloop echter aan dat deze beslissing van het arbitrale trio niet correct was. Zes minuten later werd een doelpunt van Finn Stokkers, op aangeven van de sterk spelende Marco Ospitalieri, wél terecht afgekeurd. Weer enkele minuten verder in de wedstrijd werd André Vidigal volgens de Fortuna-supporters onreglementair gestuit in het strafschopgebied. In kansrijke positie kreeg hij een forse duw van een verdediger van Den Bosch. Scheidsrechter Mulder oordeelde dat een strafschop niet op zijn plaats was.

Na iets minder dan een half uur spelen kwam Fortuna Sittard toch op de meer dan verdiende voorsprong. Een nieuwe voorzet van Ospitalieri werd door de verdediging van Den Bosch slecht verwerkt en belandde voor de voeten van Lisandro Semedo. De clubtopscoorder bedacht zich geen seconde en joeg de bal hard tegen de touwen: 1-0. Zeven minuten voor rust de mooiste aanval van de eerste helft. Opnieuw bracht Marco Ospitalieri de bal vanaf links fraai voor het doel, Finn Stokkers kopte de bal op de achterlijn staand terug op Semedo. Zijn schot werd door een verdediger van de gasten met de binnenkant van de voet geblokkeerd en verdween daardoor naast de voor Fortuna Sittard verkeerde kant van het doel.

Voor Jorrit Smeets was de wedstrijd al na circa 20 minuten afgelopen. De middenvelder, die de aanvoerdersband droeg bij afwezigheid van de geschorste Perr Schuurs, moest met een blessure naar de kant. Dries Saddiki was zijn vervanger.

Kansen ook na rust voor thuisclub
Ook in de tweede helft was Fortuna Sittard sterker dan de gasten. Een kopbal van André Vidigal werd door keeper Leijten met het nodige geluk uit zijn doel gewerkt. Vidigal was nog een keer gevaarlijk met zijn hoofd, Muhammed Mert (ook al een oud-Fortunees) voorkwam op de doellijn een nieuwe tegentreffer voor zijn ploeg. Lisandro Semedo was enkele keren dicht bij de bevrijdende tweede treffer, onder meer op aangeven van Stokkers kreeg de balvaardige Portugees de mogelijkheid om opnieuw te scoren. Hij mikte echter naast. Den Bosch nam na een uur spelen meer initiatief en kwam enkele keren dreigend door via de vleugel. Fortuna Sittard doelman Aykut Özer hoefde echter ook in de tweede helft niet één keer echt handelend op te treden. Drie minuten voor tijd eindelijk de bevrijdende tweede treffer van Fortuna Sittard. Na een vrije trap van Lisandro Semedo scoorde Finn Stokkers met zijn hoofd. Via de binnenkant van de paal verdween de bal over de doellijn: 2-0. De supporters van Fortuna Sittard, de hele wedstrijd fanatiek de ploeg ondersteunend, vierden het nieuwe succes na afloop uitbundig met de spelers.

Spannend competitieslot
De eindfase van het seizoen is ongemeen spannend. Er zijn met Jong Ajax, NEC en Fortuna Sittard nog drie ploegen die aanspraak kunnen maken op de eerste plaats in de Jupiler League. De strijd om de promotieplaats spitst zich toe tussen Fortuna Sittard en NEC, Jong Ajax kan immers niet promoveren naar de Eredivisie. Fortuna Sittard speelt op 20 april nog de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht en sluit de competitie op zaterdag 28 april in eigen huis af tegen Jong PSV. Directe concurrent NEC speelt komende maandag tegen Jong Ajax, in Amsterdam. Een wedstrijd die als sleutelduel kan worden getypeerd. Vervolgens neemt de ploeg uit Nijmegen het in eigen huis nog op tegen Jong AZ en is in de laatste wedstrijd van het seizoen FC Dordrecht de tegenstander. 

Op dit moment hebben zich 912 fans ingeschreven voor de bus- en autocombi naar de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Een ongelofelijk mooi aantal, waardoor het voor onze jongens als een thuiswedstrijd zal voelen in Utrecht! Het Fortuna Supporters Collectief onderzoekt (op het moment van schrijven van dit verslag) de mogelijkheden voor het organiseren van een derde verkoopmoment voor deze uitwedstrijd, zodat ook de resterende 282 kaarten ook nog verkocht kunnen worden. Nog niet ingeschreven en je wilt toch onze jongens achterna reizen? Houdt www.FortunaSC.nl dan goed in de gaten voor nieuws over een mogelijk derde verkoopmoment.

Wil jij er tijdens de laatste competitiewedstrijd tegen Jong PSV in eigen huis bij zijn? Lijkt ons van wel! Voorkom dan wachtrijen bij de kassa en bestel je kaarten nu al online. Of nog makkelijker: via de Fortuna Sittard App (voor Android klik HIER en voor iPhone HIER). Voor de app heb je een 'Mijn Fortuna account' nodig. Heb je nog geen account? Klik dan HIER voor een uitleg voor het aanmaken van een account. Tot snel, tot Fortuna!

#SamenNaoVeure

FOTO'S

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZA 22
12
Fortuna Sittard - FC Groningen
ZO 20
01
De Graafschap - Fortuna Sittard
ZO 27
01
Fortuna Sittard - Vitesse
ZO 03
02
PSV - Fortuna Sittard
ZO 10
02
Fortuna Sittard - Excelsior
ZA 16
02
Heracles Almelo - Fortuna Sittard
ZA 23
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
VR 01
03
AZ - Fortuna Sittard
STAND EREDIVISIE
8. sc Heerenveen 16 20
9. VVV-Venlo 16 20
10. Fortuna Sittard 16 19
11. ADO Den Haag 16 19
12. FC Emmen 16 17
13. Willem II 16 16
14. Excelsior 16 16
15. PEC Zwolle 16 15
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS