24AUG2018  FORTUNA SITTARD BELEEFT TELEURSTELLENDE AVOND IN DEN HAAG

De tweede uitwedstrijd van het seizoen is voor Fortuna Sittard uitgelopen op een teleurstelling. ADO Den Haag was na negentig minuten voetballen met 3-1 te sterk voor de Fortunezen. De doelpunten kwamen van Melvyn Lorenzen, Nasser El Khayati (2x) en Lisandro Semedo.

Rommelige eerste helft
De eerste grote kans van de wedstrijd was in de 9e minuut voor Fortuna. Nadat de ADO-defensie Ahmed El Messaoudi even over het hoofd zag kon hij via Semedo een grote kans forceren. De voorzet van de Portugees bereikte El Messaoudi in de doelmond, maar zijn inzet werd geblokt door Indy Groothuizen. Daarna belandde de bal voor de voeten van André Vidigal die een doelrijpe kans jammerlijk naast schoot.

Beide ploegen legden elkaar in de eerste minuten het vuur aan de schenen. In de 13e minuut was ADO dichtbij een treffer via Immers. In de tegenstoot die volgde werd Semedo met een uitstekende dieptepass van Diemers bereikt. Zijn voorzet belandde helaas in de handen van ADO-keeper Groothuizen. Deze situatie leek tekenend voor het spelbeeld in de beginfase: hoog tempo en spelers die vanwege foutjes aan beide kanten vele meters moesten maken.

In de 20ste minuut was Vidigal wederom dichtbij een treffer, maar zijn afstandsschot op randje zestien vloog over het doel. Een minuut later was het ADO Den Haag dat wel toesloeg. Vanaf de eigen helft gaf Tom Beugelsdijk de bal blind een ros naar voren. Met wat fortuin kwam de bal vervolgens perfect in de voeten van de snelle Melvyn Lorenzen die de Fortuna-verdediging zijn hielen liet zien. Hij verschalkte de twijfelende Koselev en zette de de Hofstedelingen op een 1-0 voorsprong.

De Fortunezen leken na het doelpunt even uit het veld geslagen. Het was ADO dat fel druk zette en voor de meeste dreiging zorgde. Uiteindelijk resulteerde dit in de 42e minuut in een makkelijk gegeven penalty. Nasser El Khayati liet dit buitenkansje niet onbenut: 2-0. Met een flinke kater zochten de Fortunezen niet veel later de kleedkamers op.

ADO loopt uit in tweede helft
Na rust wist Fortuna het tij niet meer te keren. De genadeklap zou dan ook snel volgen. De kans van Novakovich in de 54ste minuut gaf nog enige hoop op een goede afloop. Hij kapte echter net een keer te vaak, waardoor zijn doelpoging strandde in de ADO-defensie. Een minuut later kon de volledig vrijstaande El Khayati zijn tweede treffer van de avond tegen de touwen schuiven: 3-0.

Via Dammers, Diemers en Novakovich werd vervolgens nog geprobeerd de spanning terug te brengen, maar de scherpte ontbrak. De schade leek nog groter te worden toen Dammers in de 72ste minuut Elson Hooi in het strafschopgebied ten val bracht. Het kwam de aanvoerder op een gele kaart te staan. De penalty die volgde (en daarmee een kans op een hattrick voor El Khayati) werd knap gestopt door Koselev. Lichtpuntje op de teleurstellende avond was Semedo. De buitenspeler bleef opstomen langs de zijlijn en zag zijn inspanningen in de 83ste minuut beloond met de eretreffer: 3-1. Dit was tevens de eindstand.

Na de wedstrijd was René Eijer dan ook kritisch op zijn ploeg: ‘We wisten dat ADO fel van start zou gaan en daar kwamen we het eerste kwartier goed doorheen. Na de 1-0 liepen we echter achter de feiten aan. De strijdlust en intentie was er, de overtuiging miste vandaag." Aanvoerder Dammers was schuldbewust: "We hebben niet het spel van vorige week getoond, waren niet agressief genoeg en leden te vaak slordig balverlies. Hier moeten we lering uit trekken. Volgende week moeten we dit in eigen stadion goedmaken."

Wil jij er volgende week zaterdag 1 september om 20.45 uur bij zijn als Fortuna Sittard het in eigen huis opneemt tegen FC Utrecht? Bestel dan nu je tickets via mijn.fortunasittard.nl (max. 4 tickets per persoon). 

FOTO'S

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SAT 31
08
sc Heerenveen - Fortuna Sittard
SUN 15
09
Fortuna Sittard - FC Twente
SAT 21
09
Vitesse - Fortuna Sittard
WED 25
09
Ajax - Fortuna Sittard
SAT 28
09
Fortuna Sittard - Sparta Rotterdam
SUN 06
10
Fortuna Sittard - Feyenoord
SUN 20
10
FC Emmen - Fortuna Sittard
SAT 26
10
Fortuna Sittard - VVV-Venlo
STAND EREDIVISIE
11. Feyenoord 3 3
12. VVV-Venlo 3 3
13. FC Emmen 3 3
14. RKC Waalwijk 3 1
15. Fortuna Sittard 3 1
16. Heracles Almelo 3 1
17. ADO Den Haag 3 0
18. PEC Zwolle 3 0
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS
BEN JIJ ER DIT SEIZOEN BIJ? Koop dan nu je seizoenkaart voor 2019-2020! KLIK HIER X