31OCT2019  FORTUNA SITTARD BEKERT VERDER NA KLINKENDE OVERWINNING OP ADO DEN HAAG

Donderdagavond wist Fortuna Sittard ten koste van ADO Den Haag door te dringen tot de volgende ronde van het bekertoernooi. De Hagenezen werden na een aantrekkelijke tweede helft met 3-0 naar huis gestuurd. De doelpunten werden gescoord door Mark Diemers (strafschop), Vitalie Damascan en Agim Zeka 

ADO Den Haag verscheen met vrijwel dezelfde ploeg aan de aftrap die afgelopen zaterdag in Arnhem voor een daverende verrassing zorgde door van Vitesse te winnen. Fortuna Sittard coach Sjors Ultee daarentegen had zijn team op maar liefst zes plaatsen gewijzigd ten opzichte van de startformatie die afgelopen weekend VVV Venlo overtuigend versloeg. Azbe Jug nam de plaats in het doel over van Alexei Koselev en ook Alex Carbonell en Vitalie Damascan, beide net hersteld van een blessure, verschenen aan de aftrap. Rasmus Karjalainen, Cian Harries en Agim Zeka maakten eveneens hun opwachting in de basis.

Matige eerste helft

In de eerste helft waren de gasten de gevaarlijkere ploeg. Na nauwelijks vijf minuten spelen was Erik Falkenburg dicht bij de openingstreffer. De spits kreeg de bal na een voorzet van Crysencio Summerville op een presenteerblaadje, voor een leeg doel schoot Falkenburg de bal echter hoog over. Ook in het vervolg van de eerste 45 minuten waren de gasten dreigender, onder meer via vrije trappen van John Goossens en Danny Bakker. In aanvallend opzicht kon Fortuna Sittard daar weinig tegenover zetten. Mark Diemers na afloop over de eerste helft: “Van goed voetbal was nauwelijks sprake. Beide teams hanteerden vaak de lange bal, met veel balverlies als gevolg. Nee, dat was niet al te best.”

Totaal ander tweede bedrijf

Vanaf de aftrap in de tweede helft toonde Fortuna Sittard dat men gebrand was op een beter vervolg. Acht minuten na rust werd Mark Diemers net buiten het strafschopgebied gevloerd, de middenvelder ging vervolgens zelf achter de bal staan. Via de lat verdween zijn inzet over het doel. Na iets minder dan een uur spelen kwam de thuisclub toch op voorsprong. Scheidsrechter Siemen Mulder kende een strafschop toe aan Fortuna, na een verdedigende actie van aanvaller Elson Hooi ten opzichte van Felix Passlack. Een zware sanctie voor dit ‘vergrijp’, Mark Diemers trok zich daar echter niets van aan en bleef van elf meter koelbloedig: 1-0. Nauwelijks drie minuten later verdubbelde Fortuna Sittard de voorsprong. Na een hoekschop op maat van alweer Diemers was Vitalie Damascan de Haagse verdedigers de baas. Met een perfecte timing anticipeerde de spits van Fortuna op de voorzet en kopte de bal onberispelijk binnen: 2-0. Een kwartier voor het verstrijken van de officiële speeltijd scoorde ook Agim Zeka zijn eerste officiële treffer in dienst van Fortuna, met een bekeken uithaal liet hij ADO-doelman Luuk Koopmans voor de derde keer kansloos.

'Hoop dat de supporters een leuke avond gehad hebben'

Coach Sjors Ultee oogde ontspannen na de bekerwedstrijd, die hij vooraf betitelde als ‘minder belangrijk’. “Ik vind de beker zeker wel belangrijk, maar niet het belangrijkste. Maar als je speelt wil je winnen, dus we zijn heel blij met de winst. De steun van de supporters is dan ook extra fijn, we hadden toch weer een mooi volle Ricksen-side. Ik hoop dat ze een leuke avond gehad hebben.”

Zaterdagavond vindt de loting plaats voor de tweede ronde van het bekertoernooi. Zondag staat de uitwedstrijd tegen FC Urecht op het programma, zaterdag 9 november neemt Fortuna Sittard het in eigen stadion opnieuw op tegen ADO Den Haag. Dan dus in competitieverband.

FOTO'S

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SAT 23
11
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
SAT 30
11
Fortuna Sittard - FC Groningen
SAT 07
12
PSV - Fortuna Sittard
SAT 14
12
Fortuna Sittard - RKC Waalwijk
SAT 21
12
Willem II - Fortuna Sittard
SAT 18
01
Fortuna Sittard - Vitesse
SAT 25
01
Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard
SUN 02
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
STAND EREDIVISIE
11. FC Twente 13 18
12. Sparta Rotterdam 13 16
13. FC Emmen 13 13
14. Fortuna Sittard 13 12
15. ADO Den Haag 13 10
16. PEC Zwolle 13 10
17. VVV-Venlo 13 9
18. RKC Waalwijk 13 4
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS