28NOV2019  FORTUNA SITTARD BEDROEFD OM OVERLIJDEN PIM VERBEEK

Vandaag bereikte ons het droevige bericht dat Pim Verbeek op 63-jarige leeftijd is overleden. De oud-trainer van Fortuna Sittard was al langere tijd ziek. Wij wensen alle nabestaanden sterkte toe in deze moeilijke tijd.  

Fortuna Sittard heeft enorm veel te danken aan Pim Verbeek. De Rotterdammer stond tussen 1994 en 1997 aan het roer in Sittard en behaalde hier zijn eerste successen als trainer. In 1995 werd Fortuna Sittard aan de hand van Verbeek voor het eerst kampioen in de Eerste Divisie, waarna zeven seizoenen in de Eredivisie volgden. De jeugdopleiding stond aan de basis van het succes. Onder Verbeek kregen jonge talenten als Fernando Ricksen en Mark van Bommel de kans om zich te bewijzen. Verbeek voegde daar spelers aan toe als Ronald Hamming en Robert van der Weert. Een succesformule, zo bleek. Door toedoen van Verbeek ontwikkelde Fortuna Sittard zich in sneltreinvaart. Algemeen Directeur Ivo Pfennings: “Pim Verbeek heeft echt wat neergezet hier in Sittard. Hij kwam bij Fortuna Sittard in een periode dat de club worstelde in de Eerste Divisie. Onder zijn leiding werd de weg naar boven weer ingeslagen. Hier zal altijd met veel respect aan hem worden teruggedacht.” 

In 1997 schoof Pim Verbeek door naar de rol van Technisch Directeur. Zijn taken als hoofdcoach werden overgenomen door Bert van Marwijk. In zijn verdere trainersloopbaan was Verbeek actief bij verschillende nationale elftallen. Als rechterhand van Guus Hiddink, en later Dick Advocaat, maakte Verbeek twee WK’s mee met Zuid-Korea. In 2007 werd hij bondscoach van Australië, waarmee hij in 2010 ook deelnam aan een WK.  

Pim Verbeek zal voor altijd een prominente plek houden in de geschiedenis van Fortuna Sittard en in de herinneringen van iedereen die de club een warm hart toedraagt. Ter nagedachtenis aan Pim Verbeek zal Fortuna Sittard aanstaande zaterdag tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Groningen met rouwbanden spelen. Voorafgaand aan de wedstrijd zal een minuut stilte plaatsvinden.  

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SAT 14
12
Fortuna Sittard - RKC Waalwijk
SAT 21
12
Willem II - Fortuna Sittard
SAT 18
01
Fortuna Sittard - Vitesse
SAT 25
01
Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard
SUN 02
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
FRI 07
02
Heracles Almelo - Fortuna Sittard
SAT 15
02
Fortuna Sittard - FC Emmen
SAT 22
02
Feyenoord - Fortuna Sittard
STAND EREDIVISIE
11. Sparta Rotterdam 16 20
12. FC Twente 16 19
13. FC Emmen 16 15
14. Fortuna Sittard 16 15
15. VVV-Venlo 16 15
16. PEC Zwolle 16 13
17. ADO Den Haag 16 12
18. RKC Waalwijk 16 8
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS