10NOV2018  FORTUNA SITTARD AFGETROEFD IN DERBY TEGEN VVV

In de derby tegen VVV Venlo is Fortuna Sittard zaterdagavond met 3-2 onderuit gegaan. Fortuna kwam nog wel op voorsprong door een doelpunt van Finn Stokkers, de thuisclub kon deze achterstand nog voor de rust ongedaan maken. Een laat doelpunt van invaller André Vidigal kon de Sittardse nederlaag niet verhinderen.

Kevin Hofland was na afloop duidelijk in zijn reactie: "Vooral de manier waarop we hebben gespeeld, is voor mij erg teleurstellend", aldus de assistent-coach. "Na de snelle tegentreffer in de tweede helft hebben we veel te gauw opgegeven. De spirit die we tegen Zwolle lieten zien, miste ik vandaag."

Fortuna Sittard opent de score
In het eerste gedeelte van de wedstrijd had Fortuna de controle, zonder tot echte kansen te komen. Ook VVV Venlo kon weinig gevaar stichten. Na ruim 20 minuten moest ex-Fortunees Roel Janssen met een blessure het veld verlaten. Nauwelijks twee minuten later ging Fortuna speler Lars Hutten noodgedwongen naar de kant, ook hij was geblesseerd. Jorrits Smeets was zijn vervanger. Na 30 minuten kwam Fortuna Sittard uit het niets aan de leiding. Een vrije trap op de eigen helft werd door Kai Heerings diep gespeeld op Finn Stokkers. De bal leek een prooi te worden voor verdediger Jerold Promes. Deze maaide echter over de bal heen waarna Stokkers opeens oog in oog kwam te staan met VVV doelman Lars Unnerstall. De spits bleef koelbloedig: 0-1.

VVV komt nog voor rust terug
De Fortunezen konden slechts twee minuten genieten van de voorsprong. Jay-Roy Grot bediende vanaf de achterlijn Peniel Mlapa. Zijn schot werd in eerste instantie nog gekeerd door Fortuna-doelman Alexei Koselev, de rebound was echter een prooi voor Ralf Seuntjens die van dichtbij niet kon missen: 1-1. Vier minuten voor rust kwam Fortuna zelfs op achterstand. Een inworp van Moreno Rutten werd door Michael Pinto ongewild met zijn hoofd verlengd, Mlapa scoorde met een fraaie volley: 2-1. Aanvoerder Wessel Dammers: "We gaven de doelpunten veel te gemakkelijk weg. Dit is echt balen". In het restant van de eerste helft was Finn Stokkers nog tot twee keer toe gevaarlijk. Beide keren bracht de Duitse keeper van de thuisclub echter redding.

Vooral slotfase tweede helft spannend
Na nauwelijks vier minuten spelen in de tweede helft werd het derde doelpunt van VVV een feit. Een lange bal van keeper Unnerstall werd door Johnatan Opoku met zijn hoofd verlengd richting opnieuw Mlapa. Wessel Dammers en Mlapa leken het duel aan te gaan, doelman Kosolev kwam ver uit zijn doel in een poging om de bal weg te werken. Mlapa omspeelde de goalie beheerst en kon de bal vervolgens in het verlaten doel schieten: 3-1.

Na dit snelle doelpunt oogde Fortuna Sittard lange tijd in aanvallend opzicht onmachtig. De ploeg had vaak de bal, maar kreeg geen echte uitgespeelde kansen. Vier minuten voor het einde van de reguliere speeltijd kwamen de gasten terug in de wedstrijd. Een voorzet van Lazaros Lamprou werd door André Vidigal met zijn hoofd in het doel gewerkt: 3-2. Het begin van een spannende slotfase. Tot twee keer toe was Fortuna nog dicht bij de late gelijkmaker, maar zowel invaller Amadou Ciss als Wessel Dammers hadden geen geluk.

Zaterdag 24 november de eerstvolgende wedstrijd van Fortuna Sittard. Na de interlandonderbreking is dan Heracles Almelo te gast in Sittard. De wedstrijd begint om 20.45 uur. Via www.mijnfortunasittard.nl kunnen kaarten gekocht worden voor dit duel.

FOTO'S

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SAT 26
10
Fortuna Sittard - VVV-Venlo
SAT 02
11
FC Utrecht - Fortuna Sittard
SAT 09
11
Fortuna Sittard - ADO Den Haag
SAT 23
11
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
SAT 30
11
Fortuna Sittard - FC Groningen
SAT 07
12
PSV - Fortuna Sittard
SAT 14
12
Fortuna Sittard - RKC Waalwijk
SAT 21
12
Willem II - Fortuna Sittard
STAND EREDIVISIE
11. FC Groningen 10 13
12. FC Twente 10 12
13. PEC Zwolle 10 10
14. FC Emmen 10 10
15. VVV-Venlo 10 9
16. ADO Den Haag 10 6
17. Fortuna Sittard 10 6
18. RKC Waalwijk 10 1
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS