15OKT2018  FORTUNA SITTARD ACADEMY STELT JURGEN SEEGERS AAN ALS NIEUWE HJO

Fortuna Sittard heeft in Jurgen Seegers (42) een opvolger gevonden voor Claudio Braga, die eerder deze zomer zijn functie als Hoofd Jeugdopleiding (HJO) verruilde voor een avontuur als hoofdtrainer in Portugal. Fortuna Sittard ziet zijn Academy als levensader en is daarom bij het maken van de keuze voor een nieuwe HJO niet over één nacht ijs gegaan. Na een zorgvuldige en uitgebreide selectieprocedure is de club uitgekomen bij de ambitieuze Jurgen Seegers. De geboren Weespenaar start vandaag in zijn nieuwe functie.

“Als je de beste wil zijn moet je ook de beste mensen aantrekken”, laat technisch directeur Mustafa Aztopal weten. “Met het aantrekken van Jurgen is ons dat gelukt. De keuze voor Jurgen is niet enkel gebaseerd op zijn uitgebreide vakkennis. Hij is tevens vastberaden en ambitieus. Net als de club wil ook hij de Fortuna Sittard Academy maken tot één van de meest aantrekkelijke opleidingsplekken voor de beste talenten uit heel Nederland”. Ivo Pfennings (algemeen directeur) vult aan: “Wij zijn er rotsvast van overtuigd dat Jurgen weet voort te bouwen op het goede werk van zijn voorganger en dat hij onze Academy naar een nóg hoger niveau gaat tillen!”

De Noordwijker steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken: “Samen met ons team wil ik uiteindelijk elk jaar zo’n 2 tot 3 spelers afleveren aan de het eerste. Jongens met karakter, lef, die innovatief durven denken en een groot aanpassingsvermogen hebben. Maar ook jongens met teamgeest, onverzettelijkheid en die de absolute wil hebben om nog beter te worden.

Fortuna is van oudsher natuurlijk een grote naam als het gaat om het opleiden van spelers. Ook nu zijn ze ambitieus en willen ze weer hogerop. Dat merkte ik tijdens de uitvoerige gesprekken die ik met de clubleiding heb gehad. We delen beiden het besef dat het winnen van wedstrijden in de jeugdopleiding een bijproduct is van een uitstekend ontwikkelingsprogramma, gerichte scouting en de aanwezigheid van een innovatieve staf. Daarbij staat de persoonlijke ontwikkeling van spelers en staf voorop. Ik denk dat ik daaraan met mijn achtergrond en ervaring een positieve bijdrage kan leveren en hen de juiste tools kan aanreiken. Dat is de grote uitdaging die ik graag met alle spelers en medewerkers wil aangaan.”

Seegers heeft vele jaren ervaring in het opleiden van jeugdspelers bij HFC Haarlem, SC Telstar en ADO Den Haag. Daarnaast heeft hij ervaring als fysiektrainer op het hoogste profniveau bij Vitesse, RSC Anderlecht (België) en ADO Den Haag. Seegers rondde zowel het CIOS als de opleiding HBO-fysiotherapie af. Daarna behaalde hij zijn trainersdiploma’s UEFA A (jeugd) en UEFA Pro.

FOTO'S

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZA 22
12
Fortuna Sittard - FC Groningen
ZO 20
01
De Graafschap - Fortuna Sittard
ZO 27
01
Fortuna Sittard - Vitesse
ZO 03
02
PSV - Fortuna Sittard
ZO 10
02
Fortuna Sittard - Excelsior
ZA 16
02
Heracles Almelo - Fortuna Sittard
ZA 23
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
VR 01
03
AZ - Fortuna Sittard
STAND EREDIVISIE
8. sc Heerenveen 16 20
9. VVV-Venlo 16 20
10. Fortuna Sittard 16 19
11. ADO Den Haag 16 19
12. FC Emmen 16 17
13. Willem II 16 16
14. Excelsior 16 16
15. PEC Zwolle 16 15
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS