15OKT2018  FORTUNA SITTARD ACADEMY STELT JURGEN SEEGERS AAN ALS NIEUWE HJO

Fortuna Sittard heeft in Jurgen Seegers (42) een opvolger gevonden voor Claudio Braga, die eerder deze zomer zijn functie als Hoofd Jeugdopleiding (HJO) verruilde voor een avontuur als hoofdtrainer in Portugal. Fortuna Sittard ziet zijn Academy als levensader en is daarom bij het maken van de keuze voor een nieuwe HJO niet over één nacht ijs gegaan. Na een zorgvuldige en uitgebreide selectieprocedure is de club uitgekomen bij de ambitieuze Jurgen Seegers. De geboren Weespenaar start vandaag in zijn nieuwe functie.

“Als je de beste wil zijn moet je ook de beste mensen aantrekken”, laat technisch directeur Mustafa Aztopal weten. “Met het aantrekken van Jurgen is ons dat gelukt. De keuze voor Jurgen is niet enkel gebaseerd op zijn uitgebreide vakkennis. Hij is tevens vastberaden en ambitieus. Net als de club wil ook hij de Fortuna Sittard Academy maken tot één van de meest aantrekkelijke opleidingsplekken voor de beste talenten uit heel Nederland”. Ivo Pfennings (algemeen directeur) vult aan: “Wij zijn er rotsvast van overtuigd dat Jurgen weet voort te bouwen op het goede werk van zijn voorganger en dat hij onze Academy naar een nóg hoger niveau gaat tillen!”

De Noordwijker steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken: “Samen met ons team wil ik uiteindelijk elk jaar zo’n 2 tot 3 spelers afleveren aan de het eerste. Jongens met karakter, lef, die innovatief durven denken en een groot aanpassingsvermogen hebben. Maar ook jongens met teamgeest, onverzettelijkheid en die de absolute wil hebben om nog beter te worden.

Fortuna is van oudsher natuurlijk een grote naam als het gaat om het opleiden van spelers. Ook nu zijn ze ambitieus en willen ze weer hogerop. Dat merkte ik tijdens de uitvoerige gesprekken die ik met de clubleiding heb gehad. We delen beiden het besef dat het winnen van wedstrijden in de jeugdopleiding een bijproduct is van een uitstekend ontwikkelingsprogramma, gerichte scouting en de aanwezigheid van een innovatieve staf. Daarbij staat de persoonlijke ontwikkeling van spelers en staf voorop. Ik denk dat ik daaraan met mijn achtergrond en ervaring een positieve bijdrage kan leveren en hen de juiste tools kan aanreiken. Dat is de grote uitdaging die ik graag met alle spelers en medewerkers wil aangaan.”

Seegers heeft vele jaren ervaring in het opleiden van jeugdspelers bij HFC Haarlem, SC Telstar en ADO Den Haag. Daarnaast heeft hij ervaring als fysiektrainer op het hoogste profniveau bij Vitesse, RSC Anderlecht (België) en ADO Den Haag. Seegers rondde zowel het CIOS als de opleiding HBO-fysiotherapie af. Daarna behaalde hij zijn trainersdiploma’s UEFA A (jeugd) en UEFA Pro.

FOTO'S

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZO 21
04
Fortuna Sittard - NAC Breda
WO 24
04
FC Utrecht - Fortuna Sittard
ZO 12
05
FC Groningen - Fortuna Sittard
WO 15
05
Fortuna Sittard - Feyenoord
         
         
         
         
STAND EREDIVISIE
11. ADO Den Haag 30 36
12. PEC Zwolle 30 35
13. VVV-Venlo 30 34
14. Fortuna Sittard 30 31
15. FC Emmen 30 29
16. De Graafschap 30 26
17. Excelsior 30 26
18. NAC Breda 30 22
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS