04JAN2018  FORTUNA MUSEUM STAAT IN DE STEIGERS!

Op woensdag 3 januari zijn bij Frenken, Moers & Heerings notarissen in Geleen de handtekeningen gezet voor de oprichtingsakte van Stichting Fortuna Museum. De bijeenkomst werd bijgewoond door Fortuna Sittard bestuurslid Ron Quaedvlieg.

De plannen voor het voetbalmuseum bestaan al langere tijd. In 2015 vergaderden de initiatiefnemers Wil Beckers en Peter Schols voor het eerst met een groep gelijkgestemden. Het heeft tot juli 2017 geduurd voordat met het Fortuna-bestuur werd overlegd. Een maand later op de open dag van de club in augustus raakten voorzitter Isitan Gün en bestuurslid Ron Quaedvlieg onder de indruk van de verzameling historische herinneringen aan het indrukwekkende voetbalverleden van Fortuna Sittard, Fortuna ’54 en Sittardia. Kort daarna liet het clubbestuur weten te zullen meewerken aan het vinden van een geschikte ruimte in het stadion voor zowel het museum als het archief.

Het stichtingsbestuur zet zich in om het historisch erfgoed van Fortuna Sittard, Fortuna ’54 (incl. SV Maurits) en Sittardia (incl. Sittardse Boys en VVS) te inventariseren en te beheren. Naast de oprichters Peter Schols (voorzitter) en Wil Beckers bestaat het bestuur uit Wim Jeurissen (secretaris), Theo Verheyen (penningmeester), Eric Paul de Jong, Koos Snijders en Jo Vossen.

Het Fortuna Museum staat nu officieel in de steigers. Het museum heeft een eigen collectie, die in de nabije toekomst op nog vast te stellen data voor iedereen toegankelijk is. De club met het prachtige erfgoed promoten staat voorop. De binding van supporters en verzamelaars met de club wordt zeker vergroot door hen nauw bij de activiteiten van het museum te betrekken. Het wordt een museum nieuwe stijl met talloze attributen afkomstig uit particulier bezit en vanzelfsprekend de archieven van de bovengenoemde clubs. Het idee is om over enige maanden als kick-off een expositie met beeld en geluid te houden waarbij ook oud-spelers aanwezig zijn.

Foto (StudioVR/Ivo Delahaije):
V.l.n.r. staand: Peter Schols (voorzitter), Wim Jeurissen (secretaris), Ron Quaedvlieg (bestuurslid Fortuna Sittard), Eric Paul de Jong en Koos Snijders. Zittend: Wil Beckers (bestuurslid), Theo Verheijen (penningmeester) en Jo Vossen (bestuurslid).

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
  • Stap 1. Maak je vriend(in) warm voor een seizoenkaart bij Fortuna Sittard. 🔥 Stap 2. Laat je vriend(in) een seizoe…
    21-May-2019
  • Maak jij al kans op vette prijzen? Voor elke supporter die jij vóór 1 juni 2019 aandraagt ontvang je een tip. D…
    21-May-2019
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
         
         
         
         
         
         
         
         
STAND EREDIVISIE
11. sc Heerenveen 34 41
12. VVV-Venlo 34 41
13. PEC Zwolle 34 39
14. FC Emmen 34 38
15. Fortuna Sittard 34 34
16. Excelsior 34 33
17. De Graafschap 34 29
18. NAC Breda 34 23
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS
BEN JIJ ER VOLGEND SEIZOEN BIJ? Koop dan nu je seizoenkaart voor 2019-2020! KLIK HIER X