04JAN2018  FORTUNA MUSEUM STAAT IN DE STEIGERS!

Op woensdag 3 januari zijn bij Frenken, Moers & Heerings notarissen in Geleen de handtekeningen gezet voor de oprichtingsakte van Stichting Fortuna Museum. De bijeenkomst werd bijgewoond door Fortuna Sittard bestuurslid Ron Quaedvlieg.

De plannen voor het voetbalmuseum bestaan al langere tijd. In 2015 vergaderden de initiatiefnemers Wil Beckers en Peter Schols voor het eerst met een groep gelijkgestemden. Het heeft tot juli 2017 geduurd voordat met het Fortuna-bestuur werd overlegd. Een maand later op de open dag van de club in augustus raakten voorzitter Isitan Gün en bestuurslid Ron Quaedvlieg onder de indruk van de verzameling historische herinneringen aan het indrukwekkende voetbalverleden van Fortuna Sittard, Fortuna ’54 en Sittardia. Kort daarna liet het clubbestuur weten te zullen meewerken aan het vinden van een geschikte ruimte in het stadion voor zowel het museum als het archief.

Het stichtingsbestuur zet zich in om het historisch erfgoed van Fortuna Sittard, Fortuna ’54 (incl. SV Maurits) en Sittardia (incl. Sittardse Boys en VVS) te inventariseren en te beheren. Naast de oprichters Peter Schols (voorzitter) en Wil Beckers bestaat het bestuur uit Wim Jeurissen (secretaris), Theo Verheyen (penningmeester), Eric Paul de Jong, Koos Snijders en Jo Vossen.

Het Fortuna Museum staat nu officieel in de steigers. Het museum heeft een eigen collectie, die in de nabije toekomst op nog vast te stellen data voor iedereen toegankelijk is. De club met het prachtige erfgoed promoten staat voorop. De binding van supporters en verzamelaars met de club wordt zeker vergroot door hen nauw bij de activiteiten van het museum te betrekken. Het wordt een museum nieuwe stijl met talloze attributen afkomstig uit particulier bezit en vanzelfsprekend de archieven van de bovengenoemde clubs. Het idee is om over enige maanden als kick-off een expositie met beeld en geluid te houden waarbij ook oud-spelers aanwezig zijn.

Foto (StudioVR/Ivo Delahaije):
V.l.n.r. staand: Peter Schols (voorzitter), Wim Jeurissen (secretaris), Ron Quaedvlieg (bestuurslid Fortuna Sittard), Eric Paul de Jong en Koos Snijders. Zittend: Wil Beckers (bestuurslid), Theo Verheijen (penningmeester) en Jo Vossen (bestuurslid).

@FORTUNASITTARD
  • 📆 Zaterdag 23 februari staat er weer een belangrijke wedstrijd op het programma thuis tegen SC Heerenveen. 💪 De j…
    18-feb-2019
  • EINDSTAND | Jong Fortuna Sittard gaat met 6-0 onderuit tegen een sterk FC Emmen. De wedstrijd werd uitgespeeld met…
    18-feb-2019
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZA 23
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
ZO 03
03
AZ - Fortuna Sittard
ZO 10
03
Ajax - Fortuna Sittard
VR 15
03
Fortuna Sittard - FC Emmen
ZA 30
03
Willem II - Fortuna Sittard
WO 03
04
Fortuna Sittard - ADO Den Haag
ZO 07
04
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
ZA 13
04
Fortuna Sittard - VVV-Venlo
STAND EREDIVISIE
9. FC Groningen 22 27
10. ADO Den Haag 22 27
11. Fortuna Sittard 22 26
12. Willem II 22 25
13. PEC Zwolle 22 25
14. Excelsior 22 25
15. sc Heerenveen 22 24
16. FC Emmen 22 24
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS