04JAN2018  FORTUNA MUSEUM STAAT IN DE STEIGERS!

Op woensdag 3 januari zijn bij Frenken, Moers & Heerings notarissen in Geleen de handtekeningen gezet voor de oprichtingsakte van Stichting Fortuna Museum. De bijeenkomst werd bijgewoond door Fortuna Sittard bestuurslid Ron Quaedvlieg.

De plannen voor het voetbalmuseum bestaan al langere tijd. In 2015 vergaderden de initiatiefnemers Wil Beckers en Peter Schols voor het eerst met een groep gelijkgestemden. Het heeft tot juli 2017 geduurd voordat met het Fortuna-bestuur werd overlegd. Een maand later op de open dag van de club in augustus raakten voorzitter Isitan Gün en bestuurslid Ron Quaedvlieg onder de indruk van de verzameling historische herinneringen aan het indrukwekkende voetbalverleden van Fortuna Sittard, Fortuna ’54 en Sittardia. Kort daarna liet het clubbestuur weten te zullen meewerken aan het vinden van een geschikte ruimte in het stadion voor zowel het museum als het archief.

Het stichtingsbestuur zet zich in om het historisch erfgoed van Fortuna Sittard, Fortuna ’54 (incl. SV Maurits) en Sittardia (incl. Sittardse Boys en VVS) te inventariseren en te beheren. Naast de oprichters Peter Schols (voorzitter) en Wil Beckers bestaat het bestuur uit Wim Jeurissen (secretaris), Theo Verheyen (penningmeester), Eric Paul de Jong, Koos Snijders en Jo Vossen.

Het Fortuna Museum staat nu officieel in de steigers. Het museum heeft een eigen collectie, die in de nabije toekomst op nog vast te stellen data voor iedereen toegankelijk is. De club met het prachtige erfgoed promoten staat voorop. De binding van supporters en verzamelaars met de club wordt zeker vergroot door hen nauw bij de activiteiten van het museum te betrekken. Het wordt een museum nieuwe stijl met talloze attributen afkomstig uit particulier bezit en vanzelfsprekend de archieven van de bovengenoemde clubs. Het idee is om over enige maanden als kick-off een expositie met beeld en geluid te houden waarbij ook oud-spelers aanwezig zijn.

Foto (StudioVR/Ivo Delahaije):
V.l.n.r. staand: Peter Schols (voorzitter), Wim Jeurissen (secretaris), Ron Quaedvlieg (bestuurslid Fortuna Sittard), Eric Paul de Jong en Koos Snijders. Zittend: Wil Beckers (bestuurslid), Theo Verheijen (penningmeester) en Jo Vossen (bestuurslid).

@FORTUNASITTARD
  • De arbitrage tegen Feyenoord: 1️⃣ Manschot 🚩 Bluemink 🚩 Langkamp 4️⃣ Pérez 📺 Gözübüyük en Hoekstra #️⃣ #SamenNaoVeure #FEYFOR
    11-dec-2018
  • 🆕 | KOOP NU JOUW HALVE SEIZOENKAART! 🎁 Bestel nog vóór 18 december jouw halve seizoenkaart en kom gratis naar…
    11-dec-2018
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZO 16
12
Feyenoord - Fortuna Sittard
ZA 22
12
Fortuna Sittard - FC Groningen
ZO 20
01
De Graafschap - Fortuna Sittard
ZO 27
01
Fortuna Sittard - Vitesse
ZO 03
02
PSV - Fortuna Sittard
ZO 10
02
Fortuna Sittard - Excelsior
ZA 16
02
Heracles Almelo - Fortuna Sittard
ZA 23
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
STAND EREDIVISIE
8. sc Heerenveen 15 20
9. VVV-Venlo 15 20
10. Fortuna Sittard 15 16
11. Willem II 15 16
12. ADO Den Haag 15 16
13. Excelsior 15 16
14. FC Groningen 15 14
15. PEC Zwolle 15 14
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS