20APR2017  FORTUNA GRETIG IN AANLOOP NAAR DUEL MET FC DEN BOSCH

Het seizoen loopt langzaam op het einde, maar de spelers van Fortuna Sittard zijn hongeriger dan ooit naar succes. Ook al is een plaats in de play-offs niet meer realistisch, de mannen van trainer Sunday Oliseh blijven hunkeren naar de trainingsarbeid en als team beter worden, zo lijkt het. Ruim twintig minuten voor aanvang van de oefensessie - in de aanloop naar het uitduel bij FC Den Bosch van vrijdag om 20.00 uur - waren de eerste Fortunezen al op het trainingsveld voor zichzelf aan de slag.

Ruim een uur later blies coach Oliseh alweer voor het einde van de training. Toch duurde het nog een kwartier voordat iedereen - onder lichte dwang van de oefenmeester - stopte met een balletje overtrappen of afwerken op doel. "We trainden korter, omdat het drukke tijden zijn", legde Oliseh weinig later uit. "Met drie wedstrijden in negen dagen is het belangrijk om een goede balans te hebben tussen arbeid en rust. Zeker omdat we het seizoen op een goede manier willen besluiten. FC Den Bosch staat boven ons op de ranglijst, wat aangeeft dat het een geduchte opponent is."

Eerder dit seizoen was FC Den Bosch in Sittard duidelijk de meerdere van Fortuna. Die nederlaag - net voor de winterstop - willen de spelers van Fortuna graag revancheren. Dat gebeurt in elk geval zonder Jorrit Smeets. De middenvelder is herstellende van ontstoken amandelen en de daarbij gepaard gaande koorts. Smeets, één van de pechvogels van het seizoen, sluit normaliter zaterdag weer aan voor de groepstraining. Marco Ospitalieri trainde na zijn bovenbeenblessure de afgelopen dagen volledig mee. De Belgische back begint in Brabant mogelijk op de bank. Dat hangt af van de fitheid van Jordie Briels. De middenvelder moest de donderdagtraining vroegtijdig afbreken vanwege klachten aan zijn voet. Tegen FC Oss had hij een flinke tik bovenop de voet gehad. Pas op de wedstrijddag wordt bepaald of Briels kan spelen.

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
VR 30
03
Almere City FC - Fortuna Sittard
MA 02
04
Fortuna Sittard - Helmond Sport
VR 06
04
Go Ahead Eagles - Fortuna Sittard
MA 09
04
RKC Waalwijk - Fortuna Sittard
VR 13
04
Fortuna Sittard - FC Den Bosch
VR 20
04
Jong FC Utrecht - Fortuna Sittard
ZA 28
04
Fortuna Sittard - Jong PSV
         
STAND JUPILER LEAGUE
1. Jong Ajax 30 61
2. N.E.C. 31 61
3. Fortuna Sittard 31 59
4. Telstar 30 52
5. Jong PSV 31 51
6. FC Emmen 30 50
7. De Graafschap 31 46
8. FC Dordrecht 30 43
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS