23FEB2019  FORTUNA GEEFT VOORSPRONG UIT HANDEN EN BELEEFT DRAMATISCHE AVOND

Fortuna Sittard heeft zaterdagavond een 2-0 voorsprong tegen SC Heerenveen uit handen gegeven. De ploeg van trainer Kevin Hofland ging na rust onnodig onderuit: 2-4. Een bizarre slotfase ontpopte zich in Sittard.

In een goed gevuld stadion begonnen de elf Fortunezen zaterdagavond prima aan de wedstrijd. Calvin Mac-Intosch maakte zijn debuut in Sittard. Trainer René Eijer ontbrak wegens ziekte, maar zal hoogstwaarschijnlijk thuis vanaf de bank gezien hebben dat Andrija Novakovich al na drie minuten een mega kans kreeg. Maar het was niet de Amerikaan die Fortuna op voorsprong zette, maar de Griek Lazaros Lamprou die het eerste doelpunt van de avond mocht maken: 1-0. Ook Lisandro Semedo miste vervolgens een kans, maar het was Mark Diemers die na een halfuur spelen de 2-0 binnenschoot. Fortuna zat daarmee op rozen. De ploeg voetbalde prima. SC Heerenveen kreeg ook wel kansjes, maar de echte grote mogelijkheden bleven voor Fortuna.

Tot vlak voor rust toen Jose Rodriquez een gele kaart kreeg en Heerenveen een hoekschop mocht nemen. Prompt viel de aansluitingstreffer binnen: 2-1. Na rust kwam Fortuna zwak uit de kleedkamers, de gasten uit Friesland kregen een aantal kansen, maar het was aan Alexei Koselev te danken dat de gelijkmaker niet meteen viel. Maar de Moldavische doelman kon niet voorkomen dat Mitchell van Bergen alsnog de 2-2 kon maken. Het werd nog veel erger voor Fortuna. Rodriquez moest met rood van het veld af en scheidsrechter Pol van Boekel wees naar de stip. Sam Lammers schoot vanaf de strafschopstip raak en mocht even later ook zijn tweede van de avond maken: 2-4.

Hofland bracht Lars Hutten nog in de ploeg om iets voorin te forceren. In de slotfase kreeg Fortuna ook een strafschop van Van Boekel. Mark Diemers stond al klaar om de penalty te nemen, maar Van Boekel werd door de VAR gesommeerd om naar de beelden te gaan kijken. Uiteindelijk draaide de arbiter zijn beslissing terug. Dit tot grote woede van het thuispubliek dat de scheidsrechter op een fluitconcert en boegeroep trakteerde.

De nederlaag zorgt dat Fortuna een aantal plekken op de ranglijst zakt. Met de komende twee tegenstanders, AZ en Ajax, in aantocht wacht Fortuna een loodzwaar programma. Debutant Calvin Mac-Intosch vond dat de 2-1 die vlak voor rust viel het omslagpunt in de wedstrijd was. ,,Dat doet iets met je als speler. In de rust is er gezegd dat we zo door moesten blijven gaan en proberen de 3-1 te maken, dat pakte helaas verkeerd uit. Heerenveen kwam beter uit de kleedkamers.” De verdediger gaf aan goed opgevangen te zijn door zijn medespelers.

FOTO'S

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZA 30
03
Willem II - Fortuna Sittard
WO 03
04
Fortuna Sittard - ADO Den Haag
ZO 07
04
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
ZA 13
04
Fortuna Sittard - VVV-Venlo
ZO 21
04
Fortuna Sittard - NAC Breda
WO 24
04
FC Utrecht - Fortuna Sittard
ZO 28
04
Fortuna Sittard - Feyenoord
ZO 12
05
FC Groningen - Fortuna Sittard
STAND EREDIVISIE
11. Willem II 25 31
12. Fortuna Sittard 26 29
13. ADO Den Haag 25 28
14. PEC Zwolle 24 26
15. Excelsior 25 26
16. FC Emmen 26 25
17. De Graafschap 25 22
18. NAC Breda 25 17
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS