16FEB2017  FORTUNA GAAT TEGEN JONG FC UTRECHT VOOR VOORTZETTEN GOEDE REEKS

Het is bijna niet voor te stellen. Het zonnetje dat over het trainingsveld in Stevensweert straalt, doet denken aan de lente. Toch is het pas februari, amper enkele weken nadat Fortuna onder leiding van Sunday Oliseh de tweede seizoenshelft startte. Met de coach - die aan zijn handschoenen te zien toch liever nóg hogere temperaturen heeft - en Fortuna gaat het sindsdien crescendo. Tegen Jong FC Utrecht (vrijdag om 20.00 uur) hopen de Sittardenaren de goede reeks van de laatste weken door te zetten.

Jong FC Utrecht - op de ranglijst één plekje onder Fortuna bivakkerend - lijkt een ideale tegenstander om de winst op Jong Ajax en het knappe gelijkspel bij Cambuur een vervolg te geven. Toch gaan de gedachten terug naar eerder dit seizoen, toen een danig versterkt Jong FC Utrecht Fortuna in de Galgenwaard versloeg. "Ik verwacht dat Utrecht opnieuw spelers van het eerste opstelt", zegt trainer Oliseh. "Wie? Geen idee. Het is een lastige wedstrijd, omdat we niet precies weten tegen welke spelers we uitkomen."

Natuurlijk heeft Oliseh zijn ploeg optimaal voorbereid op de Utrechters. Voorafgaand aan de training kregen de Fortunezen een uitgebreide video-analyse van de komende opponent voor de kiezen. Met welke elf de oefenmeester aantreedt, is nog onduidelijk. Door de schorsing van Christopher Braun is de rechtsbackpositie vacant. Tijdens de afsluitende training probeerde Oliseh daarvoor verschillende varianten, waarbij er eentje redelijk opvallend leek. Roald van Hout speelt in elk geval zeker niet. De buitenspeler traint na een tik op zijn been al een week apart van de groep.

Volgens Oliseh is het zeer waarschijnlijk dat Emrah Bassan terugkeert in de basis. Jorrit Smeets heeft een terugslag na zijn kwetsuur aan de achillespees en ontbreekt. Vitor Saba zit - zo geeft Oliseh aan - voor het eerst bij de wedstrijdselectie. De Braziliaan heeft negentig minuten bij de beloften in de benen en krijgt - afhankelijk van het wedstrijdverloop - wellicht zijn eerste speelminuten in Sittardse dienst.

@FORTUNASITTARD
  • DAY AFTER📆 | Wat is het momenteel genieten voor alle Fortunezen. Wil je de wedstrijd tegen FC Den Bosch nog een kee…
    16-dec-2017
  • TIP🔰 | Dankzij de winst in Den Bosch kunnen we aanstaande zaterdag een play-off plek afdwingen. Nu kan je twee ding…
    16-dec-2017
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZA 23
12
Fortuna Sittard - Jong FC Utrecht
VR 12
01
Fortuna Sittard - Jong Ajax
VR 19
01
FC Dordrecht - Fortuna Sittard
VR 26
01
Fortuna Sittard - FC Emmen
VR 02
02
FC Volendam - Fortuna Sittard
MA 12
02
Jong AZ - Fortuna Sittard
VR 16
02
Fortuna Sittard - Telstar
VR 23
02
N.E.C. - Fortuna Sittard
STAND JUPILER LEAGUE
1. Fortuna Sittard 18 38
2. N.E.C. 17 37
3. Jong Ajax 17 33
4. Telstar 18 30
5. De Graafschap 18 29
6. FC Emmen 18 28
7. FC Den Bosch 17 27
8. Jong PSV 17 25
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS
NU TE KOOP: HALVE SEIZOENKAART Bestel vóór 21 december en krijg een wedstrijd cadeau KLIK HIER X