16FEB2017  FORTUNA GAAT TEGEN JONG FC UTRECHT VOOR VOORTZETTEN GOEDE REEKS

Het is bijna niet voor te stellen. Het zonnetje dat over het trainingsveld in Stevensweert straalt, doet denken aan de lente. Toch is het pas februari, amper enkele weken nadat Fortuna onder leiding van Sunday Oliseh de tweede seizoenshelft startte. Met de coach - die aan zijn handschoenen te zien toch liever nóg hogere temperaturen heeft - en Fortuna gaat het sindsdien crescendo. Tegen Jong FC Utrecht (vrijdag om 20.00 uur) hopen de Sittardenaren de goede reeks van de laatste weken door te zetten.

Jong FC Utrecht - op de ranglijst één plekje onder Fortuna bivakkerend - lijkt een ideale tegenstander om de winst op Jong Ajax en het knappe gelijkspel bij Cambuur een vervolg te geven. Toch gaan de gedachten terug naar eerder dit seizoen, toen een danig versterkt Jong FC Utrecht Fortuna in de Galgenwaard versloeg. "Ik verwacht dat Utrecht opnieuw spelers van het eerste opstelt", zegt trainer Oliseh. "Wie? Geen idee. Het is een lastige wedstrijd, omdat we niet precies weten tegen welke spelers we uitkomen."

Natuurlijk heeft Oliseh zijn ploeg optimaal voorbereid op de Utrechters. Voorafgaand aan de training kregen de Fortunezen een uitgebreide video-analyse van de komende opponent voor de kiezen. Met welke elf de oefenmeester aantreedt, is nog onduidelijk. Door de schorsing van Christopher Braun is de rechtsbackpositie vacant. Tijdens de afsluitende training probeerde Oliseh daarvoor verschillende varianten, waarbij er eentje redelijk opvallend leek. Roald van Hout speelt in elk geval zeker niet. De buitenspeler traint na een tik op zijn been al een week apart van de groep.

Volgens Oliseh is het zeer waarschijnlijk dat Emrah Bassan terugkeert in de basis. Jorrit Smeets heeft een terugslag na zijn kwetsuur aan de achillespees en ontbreekt. Vitor Saba zit - zo geeft Oliseh aan - voor het eerst bij de wedstrijdselectie. De Braziliaan heeft negentig minuten bij de beloften in de benen en krijgt - afhankelijk van het wedstrijdverloop - wellicht zijn eerste speelminuten in Sittardse dienst.

@FORTUNASITTARD
  • Perr neemt de tijd om het Limburgse land en alle jonge fans bij ‘zijn’ FC Ria uit te zwaaien. De spelers hebben nu…
    25-mei-2018
  • EINDSTAND | De laatste wedstrijd van dit seizoen wordt met een ruime overwinning afgesloten: 0-10. In de tweede he…
    25-mei-2018
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
         
         
         
         
         
         
         
         
STAND JUPILER LEAGUE
1. Jong Ajax 38 79
2. Fortuna Sittard 38 78
3. N.E.C. 38 74
4. De Graafschap 38 65
5. Jong PSV 38 64
6. Telstar 38 61
7. FC Emmen 38 58
8. SC Cambuur 38 58
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS