15MAY2019  FEYENOORD WINT LAATSTE WEDSTRIJD VAN SEIZOEN IN SITTARD

Fortuna Sittard is in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen onderuit gegaan tegen Feyenoord: 1-4. Een geflatteerde overwinning van de Rotterdammers, die met name in de laatste twintig minuten van de wedstrijd gestalte kreeg. Pas na een rode kaart van Kai Heerings konden de gasten afstand nemen. Voor Fortuna Sittard scoorde Jorrit Smeets, voor Feyenoord troffen Nicolai Jorgensen (2x), Orkun Kökcü en Steven Berghuis doel.

De openingsfase van de wedstrijd was voor de gasten. Orkun Kὃkcü verraste doelman Alexei Kosolev al in de zesde minuut met een uithaal in de korte hoek: 0-1. Na twintig minuten werd Fortuna Sittard sterker, rond het half uur was de thuisclub diverse keren dicht bij de gelijkmaker. Een kopbal van José Rodriguez werd door Tyrell Malacia van de lijn gehaald, vervolgens kwam ook Lisandro Semedo tot twee keer toe in scoringspositie. Steeds lukt het net niet.

Pas in de slotseconden van de eerste helft werd de meer dan verdiende gelijkmaker een feit. Een prachtige uithaal van Jorrit Smeets van ruim 17 meter plofte onhoudbaar achter Kenneth Vermeer in het doel: 1-1. Later zou duidelijk worden dat de middenvelder daarmee het laatste competitiedoelpunt van Fortuna Sittard had gescoord, ook de openingstreffer van de competitie (in Rotterdam tegen Excelsior) kwam van zijn voet.

VAR moment beslist wederom wedstrijd
Na rust kwam Feyenoord weer beter in de wedstrijd. Na twintig minuten had Kosolev een geweldige reflex in huis op een harde uithaal van dichtbij van Berghuis. In de 70e minuut schoot Berghuis op de lat, scheidsrechter Gὃzübüyük werd door de video referee naar de zijlijn gedirigeerd. Na lange tijd de beelden te hebben bestudeerd, luidde zijn beslissing: strafschop voor Feyenoord en bovendien een rode kaart (vanwege handspel) voor Kai Heerings. Van elf meter probeerde Berghuis doelman Kosolev met een ‘Panenka’ te verschalken, de doelman ving de bal echter rustig op. Zestig seconden later kwamen de gasten toch op voorsprong, via Jörgensen. In het slotkwartier scoorde de spits opnieuw, Berghuis kreeg alsnog zijn doelpunt: 1-4.

Wedstrijd in het teken van afscheid
In sportief opzicht was de wedstrijd niet meer van echt belang. De 12.300 toeschouwers waren ook gekomen voor het afscheid. Feyenoord trainer Giovanni van Bronckhorst werd luid toegezongen door het uitvak, ook de Fortuna-fans hadden daarna een applaus over voor de sympathieke coach. Vóór de fanatieke aanhang op de Ricken Side werd afscheid genomen van een groot aantal spelers. Ivo Pfennings zette Andrij Balic, Ahmed el Messaoudi, Lazaros Lamprou, Andrija Novakovich, Aykut Özer, Marco Ospitalieri, Kai Heerings, Lars Hutten en Finn Stokkers in de bloemen.

Pfennings uitte zijn blijdschap richting spelers en staf: ,,We zijn trots op jullie. Directe handhaving was na de promotie van vorig seizoen onze doelstelling. Dat is gelukt, dankzij jullie geweldige inzet”.

Laatste wedstrijd René Eijer en Sjra Philippen
Ook van coach René Eijer werd afscheid genomen, een staande ovatie van de supporters was zijn deel. Ook club-icoon Sjra Philippen werd door Ivo Pfennings uiteraard genoemd: ,,We zullen jouw inbreng nooit vergeten. In een groot aantal opzichten was jij er altijd, jij hebt de club in moeilijke tijden vaak overeind gehouden.” Bescheiden als altijd nam de elftalleider de lof uitingen in ontvangst.”

Namens de club bedanken wij jullie, onze supporters, voor een geweldig seizoen en jullie onvoorwaardelijke steun! Samen zijn wij Fortuna: Samen nao Veure! 

FOTO'S

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SAT 23
11
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
SAT 30
11
Fortuna Sittard - FC Groningen
SAT 07
12
PSV - Fortuna Sittard
SAT 14
12
Fortuna Sittard - RKC Waalwijk
SAT 21
12
Willem II - Fortuna Sittard
SAT 18
01
Fortuna Sittard - Vitesse
SAT 25
01
Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard
SUN 02
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
STAND EREDIVISIE
11. FC Twente 13 18
12. Sparta Rotterdam 13 16
13. FC Emmen 13 13
14. Fortuna Sittard 13 12
15. ADO Den Haag 13 10
16. PEC Zwolle 13 10
17. VVV-Venlo 13 9
18. RKC Waalwijk 13 4
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS