01APR2017  FERRY DE REGT MIST KLASSIEKER TEGEN MVV

Geelgroene rookwolken over het trainingsveld van Fortuna Sittard en luide aanmoedigingen, in de aanloop naar de wedstrijd bij MVV (zondag, 14.30 uur). Mochten de spelers van Fortuna het nog niet weten - het is niet voor te stellen trouwens - dan was de boodschap nu zeker duidelijk: voor de fans is dit niet 'zomaar' een duel. Het is dé Klassieker van het Limburgse voetbal en maar wat graag wil Fortuna die winnen.

En waarom zou dat niet kunnen? "Ze hebben een goede ploeg", zegt trainer Sunday Oliseh van Fortuna. "MVV is favoriet. Kijk maar naar de stand. Zij gaan play-offs spelen, daar zijn wij bij lange na niet van in de buurt." Neemt niet weg dat Fortuna in Maastricht de huid duur gaat verkopen. De resultaten na de winterstop geven in elk geval goede hoop. Niet voor niets houdt Fortuna komend seizoen de selectie voor een belangrijk deel bijeen, want Oliseh heeft vertrouwen in zijn groep. "Ik zeg altijd: 'waarom ergens vanaf gaan als je weet dat je het er goed mee hebt?' Het is hetzelfde als met je vrouw. Als het goed gaat, waarom zou je dan een ander nemen?", lacht de oefenmeester.

In welke opstelling Fortuna aantreedt, lijkt redelijk duidelijk. Ferry de Regt kreeg na de afsluitende training opnieuw last van zijn knie en is er in Maastricht niet bij. Dat is een forse aderlating uiteraard. Oliseh maakt er geen geheim van Chris Braun zijn vervanger te maken, waardoor diens rechtsbackpositie vrijkomt. Aanvaller Dries Saddiki - al eens eerder geposteerd als back - neemt op zijn beurt de positie van de Duitser in.

Roald van Hout - die last heeft van een spier in het bovenbeen - is een twijfelgeval. Miguel Santos is weer fit en neemt plaats onder de lat.

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
WED 25
09
Ajax - Fortuna Sittard
SAT 28
09
Fortuna Sittard - Sparta Rotterdam
SUN 06
10
Fortuna Sittard - Feyenoord
SUN 20
10
FC Emmen - Fortuna Sittard
SAT 26
10
Fortuna Sittard - VVV-Venlo
SAT 02
11
FC Utrecht - Fortuna Sittard
SAT 09
11
Fortuna Sittard - ADO Den Haag
SAT 23
11
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
STAND EREDIVISIE
11. Sparta Rotterdam 6 8
12. PEC Zwolle 6 7
13. sc Heerenveen 6 6
14. ADO Den Haag 6 6
15. FC Groningen 5 4
16. Fortuna Sittard 6 3
17. FC Emmen 6 3
18. RKC Waalwijk 6 1
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS
BEN JIJ ER DIT SEIZOEN BIJ? Koop dan nu je seizoenkaart voor 2019-2020! KLIK HIER X