12NOV2018  BIERGOOIERS LEVEREN CLUB EEN VOORWAARDELIJKE GELDBOETE OP

Naar aanleiding van een aantal incidenten tijdens de eerste vier thuiswedstrijden heeft de KNVB diverse vooronderzoeken ingesteld. Dit heeft ertoe geleid dat de KNVB een schikkingsvoorstel heeft gedaan. Voor het gooien van bier naar KNVB officials en spelers van de tegenstander tijdens de wedstrijden tegen Willem II en Ajax is aan Fortuna Sittard een voorwaardelijke geldboete opgelegd. De club is inmiddels akkoord gegaan met dit voorstel.

Onacceptabel
Algemeen directeur Ivo Pfennings laat namens de club weten dat dergelijk gedrag niet thuishoort in een stadion: “De maat is niet alleen vol voor de KNVB, ook voor ons is dergelijk gedrag absoluut onacceptabel. De officials en de spelers doen gewoon hun werk en moeten dat op een veilige en vooral normale manier kunnen doen. Het is een kleine groep die het verpest voor de rest. Ze brengen de club er niet alleen mee in diskrediet, het kan de club geld gaan kosten. Wie zijn club écht liefheeft doet dit niet!

De laatste wedstrijden gaat het gelukkig prima. En het overgrote merendeel van de supporters gedraagt zich gelukkig voorbeeldig en zij zijn degenen die zorgen voor een prachtige sfeer in ons stadion en tijdens uitwedstrijden. Dáár staan we om bekend, laten we dat vooral zo houden. We komen nu echter op een punt dat wij wellicht maatregelen moeten gaan nemen die ook de goedwillende supporters kunnen raken. Daarom wil ik iedereen oproepen zich te gedragen zoals het een goed Fortunees betaamt, want het kan niet zo zijn dat de goeden moeten lijden onder de kwaden!”

Sancties
Wie gepakt wordt voor het gooien van vloeistoffen of voorwerpen riskeert een stadionverbod (9-36 maanden) plus een geldboete. Ook de geldboete die mogelijk aan de club wordt opgelegd, wordt verhaald op de dader(s). Ook tegen ander onwenselijk gedrag zal de club hard optreden. Denk daarbij o.a. aan vechtpartijen, het dragen van gezichtsbedekking en het afsteken van vuurwerk. Wie hierin toch volhardt riskeert stevige sancties.

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
  • Afgelopen in Tilburg. Jong verliest met 2-1 van de Brabanders.
    16-Sep-2019
  • Het is rust in Tilburg, waar Fortuna Sittard sterker voor de dag komt. Het scorebord toont een ander beeld. Antwoo…
    16-Sep-2019
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SAT 21
09
Vitesse - Fortuna Sittard
WED 25
09
Ajax - Fortuna Sittard
SAT 28
09
Fortuna Sittard - Sparta Rotterdam
SUN 06
10
Fortuna Sittard - Feyenoord
SUN 20
10
FC Emmen - Fortuna Sittard
SAT 26
10
Fortuna Sittard - VVV-Venlo
SAT 02
11
FC Utrecht - Fortuna Sittard
SAT 09
11
Fortuna Sittard - ADO Den Haag
STAND EREDIVISIE
11. Sparta Rotterdam 6 8
12. PEC Zwolle 6 7
13. sc Heerenveen 6 6
14. ADO Den Haag 6 6
15. FC Groningen 5 4
16. FC Emmen 6 3
17. Fortuna Sittard 5 2
18. RKC Waalwijk 6 1
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS
BEN JIJ ER DIT SEIZOEN BIJ? Koop dan nu je seizoenkaart voor 2019-2020! KLIK HIER X