12NOV2018  BIERGOOIERS LEVEREN CLUB EEN VOORWAARDELIJKE GELDBOETE OP

Naar aanleiding van een aantal incidenten tijdens de eerste vier thuiswedstrijden heeft de KNVB diverse vooronderzoeken ingesteld. Dit heeft ertoe geleid dat de KNVB een schikkingsvoorstel heeft gedaan. Voor het gooien van bier naar KNVB officials en spelers van de tegenstander tijdens de wedstrijden tegen Willem II en Ajax is aan Fortuna Sittard een voorwaardelijke geldboete opgelegd. De club is inmiddels akkoord gegaan met dit voorstel.

Onacceptabel
Algemeen directeur Ivo Pfennings laat namens de club weten dat dergelijk gedrag niet thuishoort in een stadion: “De maat is niet alleen vol voor de KNVB, ook voor ons is dergelijk gedrag absoluut onacceptabel. De officials en de spelers doen gewoon hun werk en moeten dat op een veilige en vooral normale manier kunnen doen. Het is een kleine groep die het verpest voor de rest. Ze brengen de club er niet alleen mee in diskrediet, het kan de club geld gaan kosten. Wie zijn club écht liefheeft doet dit niet!

De laatste wedstrijden gaat het gelukkig prima. En het overgrote merendeel van de supporters gedraagt zich gelukkig voorbeeldig en zij zijn degenen die zorgen voor een prachtige sfeer in ons stadion en tijdens uitwedstrijden. Dáár staan we om bekend, laten we dat vooral zo houden. We komen nu echter op een punt dat wij wellicht maatregelen moeten gaan nemen die ook de goedwillende supporters kunnen raken. Daarom wil ik iedereen oproepen zich te gedragen zoals het een goed Fortunees betaamt, want het kan niet zo zijn dat de goeden moeten lijden onder de kwaden!”

Sancties
Wie gepakt wordt voor het gooien van vloeistoffen of voorwerpen riskeert een stadionverbod (9-36 maanden) plus een geldboete. Ook de geldboete die mogelijk aan de club wordt opgelegd, wordt verhaald op de dader(s). Ook tegen ander onwenselijk gedrag zal de club hard optreden. Denk daarbij o.a. aan vechtpartijen, het dragen van gezichtsbedekking en het afsteken van vuurwerk. Wie hierin toch volhardt riskeert stevige sancties.

@FORTUNASITTARD
  • De arbitrage tegen Feyenoord: 1️⃣ Manschot 🚩 Bluemink 🚩 Langkamp 4️⃣ Pérez 📺 Gözübüyük en Hoekstra #️⃣ #SamenNaoVeure #FEYFOR
    11-dec-2018
  • 🆕 | KOOP NU JOUW HALVE SEIZOENKAART! 🎁 Bestel nog vóór 18 december jouw halve seizoenkaart en kom gratis naar…
    11-dec-2018
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZO 16
12
Feyenoord - Fortuna Sittard
ZA 22
12
Fortuna Sittard - FC Groningen
ZO 20
01
De Graafschap - Fortuna Sittard
ZO 27
01
Fortuna Sittard - Vitesse
ZO 03
02
PSV - Fortuna Sittard
ZO 10
02
Fortuna Sittard - Excelsior
ZA 16
02
Heracles Almelo - Fortuna Sittard
ZA 23
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
STAND EREDIVISIE
8. sc Heerenveen 15 20
9. VVV-Venlo 15 20
10. Fortuna Sittard 15 16
11. Willem II 15 16
12. ADO Den Haag 15 16
13. Excelsior 15 16
14. FC Groningen 15 14
15. PEC Zwolle 15 14
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS