12NOV2018  BIERGOOIERS LEVEREN CLUB EEN VOORWAARDELIJKE GELDBOETE OP

Naar aanleiding van een aantal incidenten tijdens de eerste vier thuiswedstrijden heeft de KNVB diverse vooronderzoeken ingesteld. Dit heeft ertoe geleid dat de KNVB een schikkingsvoorstel heeft gedaan. Voor het gooien van bier naar KNVB officials en spelers van de tegenstander tijdens de wedstrijden tegen Willem II en Ajax is aan Fortuna Sittard een voorwaardelijke geldboete opgelegd. De club is inmiddels akkoord gegaan met dit voorstel.

Onacceptabel
Algemeen directeur Ivo Pfennings laat namens de club weten dat dergelijk gedrag niet thuishoort in een stadion: “De maat is niet alleen vol voor de KNVB, ook voor ons is dergelijk gedrag absoluut onacceptabel. De officials en de spelers doen gewoon hun werk en moeten dat op een veilige en vooral normale manier kunnen doen. Het is een kleine groep die het verpest voor de rest. Ze brengen de club er niet alleen mee in diskrediet, het kan de club geld gaan kosten. Wie zijn club écht liefheeft doet dit niet!

De laatste wedstrijden gaat het gelukkig prima. En het overgrote merendeel van de supporters gedraagt zich gelukkig voorbeeldig en zij zijn degenen die zorgen voor een prachtige sfeer in ons stadion en tijdens uitwedstrijden. Dáár staan we om bekend, laten we dat vooral zo houden. We komen nu echter op een punt dat wij wellicht maatregelen moeten gaan nemen die ook de goedwillende supporters kunnen raken. Daarom wil ik iedereen oproepen zich te gedragen zoals het een goed Fortunees betaamt, want het kan niet zo zijn dat de goeden moeten lijden onder de kwaden!”

Sancties
Wie gepakt wordt voor het gooien van vloeistoffen of voorwerpen riskeert een stadionverbod (9-36 maanden) plus een geldboete. Ook de geldboete die mogelijk aan de club wordt opgelegd, wordt verhaald op de dader(s). Ook tegen ander onwenselijk gedrag zal de club hard optreden. Denk daarbij o.a. aan vechtpartijen, het dragen van gezichtsbedekking en het afsteken van vuurwerk. Wie hierin toch volhardt riskeert stevige sancties.

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZA 23
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
ZO 03
03
AZ - Fortuna Sittard
ZO 10
03
Ajax - Fortuna Sittard
VR 15
03
Fortuna Sittard - FC Emmen
ZA 30
03
Willem II - Fortuna Sittard
WO 03
04
Fortuna Sittard - ADO Den Haag
ZO 07
04
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
ZA 13
04
Fortuna Sittard - VVV-Venlo
STAND EREDIVISIE
9. FC Groningen 22 27
10. ADO Den Haag 22 27
11. Fortuna Sittard 22 26
12. Willem II 22 25
13. PEC Zwolle 22 25
14. Excelsior 22 25
15. sc Heerenveen 22 24
16. FC Emmen 22 24
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS