29JAN2019  BAS BREUKERS SLEEPT CONTRACT IN DE WACHT

Het gezin Breukers brengt goede voetballers voort, zoveel is inmiddels wel duidelijk. Na zijn broer Bo heeft namelijk ook Bas Breukers (16) zijn eerste profcontract in de wacht gesleept. De jongeling, die sinds december al een aantal keren met de selectie van Rene Eijer mee trainde, tekende een overeenkomst die hem voor de komende 3,5 jaar aan de club verbindt.

Volgens technisch manager Sjoerd Ars heeft de talentvolle aanvaller zijn contract verdiend op basis van zijn talent én door keihard te werken: “Het lijkt wel een verhaal uit een jongensboek, eerst je broer een contract zien verdienen bij je favoriete club en dat vervolgens zelf ook doen. Bas is fysiek sterk voor zijn leeftijd en is daarnaast ook nog eens tweebenig. Een groot talent uit de regio en een exponent van onze eigen Academy dat we, met het oog op de toekomst, graag behouden. Hij heeft er altijd keihard voor gewerkt. Dus toen hij de kans kreeg om mee te trainen met de selectie, heeft hij die met beide handen aangegrepen. Zijn contract is dan ook dik verdiend. Bovendien vind ik het prachtig om te zien dat onze Academy, onze levensader, wederom een talent aflevert."

De jonge aanvaller ziet zijn contract als een beloning, maar zeker niet als een eindstation. “Tien jaar geleden was ik hartstikke blij met mijn overgang naar Fortuna. In al die jaren heb ik hard gewerkt om te komen waar in nu ben. Het contract voelt daarom als een beloning. Maar het is wat mij betreft slechts het begin van nog veel meer. Want ook al heb ik nu nog geen minuten gemaakt in het eerste, ik heb nog tijd genoeg om dat wel voor elkaar te krijgen."

Breukers begon op vijfjarige leeftijd met voetballen bij de amateurs van SVM uit Munstergeleen. Daar viel zijn talent al snel op, want op zesjarige leeftijd werd hij opgepikt door de Fortuna Sittard Academy. Ondanks zijn jonge leeftijd speelt de aanvaller in het U19-elftal. Daarnaast maakt hij sinds het begin van dit seizoen regelmatig minuten in Jong Fortuna Sittard. Eind vorig seizoen nam de technische staf Breukers al twee keer op in de wedstrijdselectie. Samen met zijn broer Bo reisde hij met de selectie mee naar de uitwedstrijden tegen Go Ahead Eagles en Jong FC Utrecht. Dit seizoen zat Breukers op de bank tijdens het bekerduel tegen Feyenoord.

FOTO'S

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZO 21
04
Fortuna Sittard - NAC Breda
WO 24
04
FC Utrecht - Fortuna Sittard
ZO 28
04
Fortuna Sittard - Feyenoord
ZO 12
05
FC Groningen - Fortuna Sittard
         
         
         
         
STAND EREDIVISIE
11. ADO Den Haag 30 36
12. PEC Zwolle 30 35
13. VVV-Venlo 30 34
14. Fortuna Sittard 30 31
15. FC Emmen 30 29
16. De Graafschap 30 26
17. Excelsior 30 26
18. NAC Breda 30 22
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS