11MEI2018  ALESSANDRO CIRANNI MET FORTUNA SITTARD DE EREDIVISIE IN

Alessandro Ciranni (22) verruilt MVV voor de nieuwbakken Eredivisionist Fortuna Sittard. De Belg tekent in Sittard een contract voor 3 jaar. De talentvolle jongeling wordt gehaald als versterking voor de achterhoede. Na de zomerstop start Ciranni samen met de selectie aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

“Alessandro is een getalenteerde jonge speler met veel groeipotentieel. Hij komt voort uit de jeugdopleiding van KRC Genk. Een club en een opleiding van naam en faam in België”, aldus voorzitter Isitan Gün. “Alessandro is aanvallend ingesteld, waarbij zijn snelheid natuurlijk goed van pas komt. Echt een speler die goed past in de lange termijn strategie van de club.” Ook algemeen directeur Johnny Creemers is blij met de komst van de nieuwe speler "Ciranni staat bij Fortuna Sittard al langer bekend als een zeer interessante speler en het is mooi dat wij dit soort spelers kunnen enthousiasmeren om naar Fortuna Sittard te komen"

Ciranni werd niet alleen getrokken door de ambitie van de club, maar zeker ook door het familiaire karakter. ”Tijdens de gesprekken kwam het familiegevoel dat binnen deze club heerst meteen naar voren. Dat vind ik heel belangrijk. Daarnaast ben ik een ambitieuze speler en die ambitie vind ik ook terug bij Fortuna Sittard. Dat hebben ze dit seizoen wel bewezen. Daarom wil ik meegaan in dit project. Samen met mijn medespelers wil ik ervoor zorgen dat we ons volgend seizoen handhaven en een rol van betekenis kunnen spelen. We gaan niet ‘zomaar’ meedoen. Ik wil mijn steentje bijdragen door zoveel mogelijk te spelen. Daarnaast heb ik een naam hoog te houden als het gaat om vrije trappen. Die naam wil ik ook in de Eredivisie hooghouden!”

Ciranni speelde sinds begin 2016 voor MVV, waar hij als rechtsback al snel uitgroeide tot vaste waarde. In eerste instantie werd hij gehuurd van KRC Genk. Na een half jaar namen de Maastrichtenaren hem definitief over. De jonge Belg doorliep de gehele jeugdopleiding van KRC Genk. Vervolgen was hij nog aanvoerder van Jong KRC Genk.

FOTO'S

@FORTUNASITTARD
  • 🎫 Kaartverkoop PEC Zwolle - Fortuna Sittard vanaf vandaag van start. Per categorie: 💎: 25 maart vanaf 15:00 uur…
    25-mrt-2019
  • 🚫 SOLD OUT! 🔜 Alle uitkaarten voor de wedstrijd Willem II - Fortuna Sittard zijn verkocht. 😍 Dat betekent een vo…
    25-mrt-2019
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZA 30
03
Willem II - Fortuna Sittard
WO 03
04
Fortuna Sittard - ADO Den Haag
ZO 07
04
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
ZA 13
04
Fortuna Sittard - VVV-Venlo
ZO 21
04
Fortuna Sittard - NAC Breda
WO 24
04
FC Utrecht - Fortuna Sittard
ZO 28
04
Fortuna Sittard - Feyenoord
ZO 12
05
FC Groningen - Fortuna Sittard
STAND EREDIVISIE
11. VVV-Venlo 26 32
12. PEC Zwolle 26 29
13. Fortuna Sittard 26 29
14. ADO Den Haag 26 28
15. Excelsior 26 26
16. De Graafschap 26 25
17. FC Emmen 26 25
18. NAC Breda 26 17
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS