11MEI2018  ALESSANDRO CIRANNI MET FORTUNA SITTARD DE EREDIVISIE IN

Alessandro Ciranni (22) verruilt MVV voor de nieuwbakken Eredivisionist Fortuna Sittard. De Belg tekent in Sittard een contract voor 3 jaar. De talentvolle jongeling wordt gehaald als versterking voor de achterhoede. Na de zomerstop start Ciranni samen met de selectie aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

“Alessandro is een getalenteerde jonge speler met veel groeipotentieel. Hij komt voort uit de jeugdopleiding van KRC Genk. Een club en een opleiding van naam en faam in België”, aldus voorzitter Isitan Gün. “Alessandro is aanvallend ingesteld, waarbij zijn snelheid natuurlijk goed van pas komt. Echt een speler die goed past in de lange termijn strategie van de club.” Ook algemeen directeur Johnny Creemers is blij met de komst van de nieuwe speler "Ciranni staat bij Fortuna Sittard al langer bekend als een zeer interessante speler en het is mooi dat wij dit soort spelers kunnen enthousiasmeren om naar Fortuna Sittard te komen"

Ciranni werd niet alleen getrokken door de ambitie van de club, maar zeker ook door het familiaire karakter. ”Tijdens de gesprekken kwam het familiegevoel dat binnen deze club heerst meteen naar voren. Dat vind ik heel belangrijk. Daarnaast ben ik een ambitieuze speler en die ambitie vind ik ook terug bij Fortuna Sittard. Dat hebben ze dit seizoen wel bewezen. Daarom wil ik meegaan in dit project. Samen met mijn medespelers wil ik ervoor zorgen dat we ons volgend seizoen handhaven en een rol van betekenis kunnen spelen. We gaan niet ‘zomaar’ meedoen. Ik wil mijn steentje bijdragen door zoveel mogelijk te spelen. Daarnaast heb ik een naam hoog te houden als het gaat om vrije trappen. Die naam wil ik ook in de Eredivisie hooghouden!”

Ciranni speelde sinds begin 2016 voor MVV, waar hij als rechtsback al snel uitgroeide tot vaste waarde. In eerste instantie werd hij gehuurd van KRC Genk. Na een half jaar namen de Maastrichtenaren hem definitief over. De jonge Belg doorliep de gehele jeugdopleiding van KRC Genk. Vervolgen was hij nog aanvoerder van Jong KRC Genk.

FOTO'S

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
ZO 20
01
De Graafschap - Fortuna Sittard
ZO 27
01
Fortuna Sittard - Vitesse
ZO 03
02
PSV - Fortuna Sittard
ZO 10
02
Fortuna Sittard - Excelsior
ZA 16
02
Heracles Almelo - Fortuna Sittard
ZA 23
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
VR 01
03
AZ - Fortuna Sittard
ZO 10
03
Ajax - Fortuna Sittard
STAND EREDIVISIE
7. AZ 17 25
8. VVV-Venlo 17 23
9. Fortuna Sittard 17 20
10. sc Heerenveen 17 20
11. ADO Den Haag 17 20
12. Willem II 17 19
13. FC Emmen 17 17
14. Excelsior 17 16
OFFICIAL PARTNERS
GOLD PARTNERS
DIVISIEPARTNERS