10MAR2019  AJAX MAATJE TE GROOT VOOR FORTUNA SITTARD

In een wedstrijd die nooit echt een wedstrijd werd, heeft Fortuna Sittard met 4-0 verloren van Ajax. Een vroege tegentreffer vergooide al snel de hoop op een stunt tegen de kwartfinalisten van de Champions League. David Neres was mede door zijn twee treffers de grootste plaaggeest van de Fortunezen.

Ajax al vroeg op voorsprong
In de 4de minuut was het al direct raak voor Ajax. Een hoge pass werd door Michael Pinto ongelukkig in de voeten van Dusan Tadic gekopt die koelbloedig afrondde: 1-0. In de minuten die daarop volgden leek Fortuna de draad toch weer op te pakken. Ajax kwam door zijn lage tempo even niet meer tot grote mogelijkheden. Af en toe was er dan ook dreiging in het strafschopgebied van de Amsterdammers. Zo viel een geblokt schot van El Messaoudi in de 18de minuut bijna panklaar voor Andrija Novakovich, maar een ingreep van Nicolás Tagliafico voorkwam erger voor de Amsterdammers.

Na 25 minuten was het dan ook nog steeds 1-0 en leek Fortuna grip op de wedstrijd te krijgen. Voor Ajax bleek dit echter het perfecte moment om toe te slaan. Een plotselinge lage voorzet van Hakim Ziyech verraste in de 27ste minuut de Sittardse defensie. Een attente Neres greep deze kans vervolgens aan om de bal bij de tweede paal binnen te lopen: 2-0. Hierna werd de schade beperkt door Fortuna. Ajax speelde in een laag tempo en leek tevreden met de tussenstand. Beide ploegen zochten dan ook de kleedkamers op met de 2-0 nog steeds op het scorebord.

Tweede helft: meer van hetzelfde 
In de tweede helft werd de wedstrijd vervolgens rustig uitgespeeld door de Amsterdammers. Met de wedstrijd tegen Real Madrid nog in de benen leken de Ajacieden de wedstrijd te laten versloffen. De eerste grote kans van Fortuna kwam desondanks pas in de 60ste minuut toen Novakovich werd bereikt uit een vrije trap. De bal werd uiteindelijk makkelijk gepakt door André Onana. Iets later sloeg Ajax toch weer toe. Neres werd in de 63ste minuut bereikt vlakbij het Sittardse doel. De Braziliaan draaide behendig weg van Branislav Niňaj en schoot zijn tweede doelpunt van de wedstrijd binnen: 3-0. Het zou uiteindelijk nog tot de 84ste minuut duren voordat er nog een doelpunt viel. Een ontsnapte Dolberg sprintte toen weg op de rechterflank en legde de bal panklaar voor Tadic: 4-0. Een leep schotje van Jorrit Smeets in blessuretijd bood nog een sprankje hoop op een eretreffer, maar ook deze poging werd niet tot doelpunt gepromoveerd.

Reacties na de wedstrijd
Na afloop beaamde Jorrit Smeets dan ook dat het een lastige middag was. “We hebben zo lang mogelijk weerstand proberen te bieden. Als je bij Ajax iets wil bereiken dan moet je echter 100% zijn en dat zat er vandaag niet in. Op dit moment loopt het minder en dus is het belangrijk dat we hard blijven werken. Het worden spannende weken, maar we zijn er klaar voor.“ René Eijer wees op het waliteitsverschil. “Ajax was vandaag twee of drie maten te groot voor ons. Het is jammer dat we zoals wel vaker in het begin al een tegengoal krijgen. Dat zijn gewoon cadeautjes die je weggeeft. We dachten nog even grip te krijgen, maar toen viel de 2-0 en was het over.”

FOTO'S

AANMELDEN WHATSAPP

Wil jij exclusieve Fortuna Sittard content rechtstreeks via jouw telefoon ontvangen? Registreer je dan nu voor onze WhatsApp tool.

* ik ga ermee akkoord dat Fortuna Sittard marketing communicatie verstuurt via WhatsApp

@FORTUNASITTARD
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan voor de Fortuna Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laatste updates.

WEDSTRIJDEN
SAT 23
11
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
SAT 30
11
Fortuna Sittard - FC Groningen
SAT 07
12
PSV - Fortuna Sittard
SAT 14
12
Fortuna Sittard - RKC Waalwijk
SAT 21
12
Willem II - Fortuna Sittard
SAT 18
01
Fortuna Sittard - Vitesse
SAT 25
01
Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard
SUN 02
02
Fortuna Sittard - sc Heerenveen
STAND EREDIVISIE
11. FC Twente 13 18
12. Sparta Rotterdam 13 16
13. FC Emmen 13 13
14. Fortuna Sittard 13 12
15. ADO Den Haag 13 10
16. PEC Zwolle 13 10
17. VVV-Venlo 13 9
18. RKC Waalwijk 13 4
STRATEGISCHE PARTNERS
DIAMOND BUSINESS PARTNERS
DIVISIEPARTNERS